Oddstips til runde 26 i Eliteserien

Bendik Rise

Med fem runder igjen ble Bodø/Glimt endelig seriemester, mens Molde har fått en liten luke ned til lagene bak. I bunnen er det også noen lag som skiller seg ut, men mye kan skje på fem runder. Her følger oddstips til noen av helgens kamper.

Bodø/Glimt – Rosenborg (søndag 18.00)

Den nybakte seriemesteren tar imot Rosenborg på Aspmyra søndag. Bodø/Glimt fortsatte sin suverene rekke sist helg og står nå med 22 seire på 25 forsøk. På hjemmebane har de full pott og hele 46-8 i målforskjell. Det er vanvittige tall. Bodø/Glimt har også vært superprofesjonelle gjennom hele sesongen og det vil de nok være helt ut. Med tanke på at Junker jakter toppscorertittelen og at pokalen også skal deles ut, vil nok nordlendingene være ekstra sugne på en seier her.

Rosenborg, derimot, har slitt litt den siste tiden. Står nå med to tap på rad og ligger nå på fjerde plass med ett poeng oppover og tre poeng nedover. De har i tillegg sluppet inn tre mål i begge kampene, noe som de fort kan gjøre her også. Rosenborg trenger å snu trenden mot slutten av sesongen for å sikre seg Europa League-kvalifisering til neste sesong, men det tror jeg dessverre ikke de gjør her. Når man i tillegg får nesten dobling av pengene på hjemmeseier så må det prøves.

Oddstips: Bodø/Glimt @ 1.98 hos Nordicbet

Mjøndalen – Stabæk (søndag 18.00)

Samtidig søndag skal vi lenger ned på tabellen der Mjøndalen og Stabæk barker sammen. Hjemmelaget må snart begynne å ta poeng for å kunne spille Eliteserie også neste år. Ligger nå på nedrykksplass med fire poeng opp til Strømsgodset på kvalik-plass. De står med to seire og tre tap på de siste fem kampene, men begge er vunnet på hjemmebane (Brann og Strømsgodset) uten å slippe inn mål. Bruntrøyene har igjen Stabæk, Start og Aalesund på hjemmebane og det er tre kamper de helst bør ta tre poeng. Det starter på søndag.

Stabæk er fortsatt forholdsvis trygge, selv om det i teorien er mulig med nedrykk. De har ikke vunnet på fire kamper så formen er heller ikke intakt. På bortebane i år har de bare vunnet to kamper, men de har spilt hele seks uavgjorte og tapt fire. Med det i bakhodet tar vi bort uavgjort og spiller på hjemmeseier.

Oddstips: Mjøndalen (pengene tilbake ved uavgjort) @ 1.90 hos Nordicbet

Vålerenga – Sarpsborg (søndag 20:00)

Over til kveldskampen der bronseplasserte Vålerenga tar imot Sarpsborg 08. Vålerenga skuffet voldsomt forrige helg da de klarte bare 1-1 i Aalesund. Men med både Odd- og Rosenborg-tap kom de slik sett ut i pluss. Uansett så har de vært betraktelig bedre på hjemmebane enn bortebane i år, og har faktisk ikke tapt på eget gress denne sesongen (8-4-0). I tillegg har de vunnet fire av de fem siste kampene deres. Jeg tror det skal være gode muligheter for en ny trepoenger her.

Sarpsborg 08 har ikke vunnet på sine siste fem kamper og står med fattige ett poeng på formtabellen, kun målforskjellen foran Strømsgodset. Lagene de har møtt ser jeg ikke på som noe bedre enn Vålerenga heller. På bortebane har de tapt sju av 12 kamper og har 11-22 i målforskjell. Jeg ser få grunner til at de skal ta poeng mot et hjemmesterkt Vålerenga-lag. Selv om oddsen er noe beskjeden finner jeg verdi. Eventuelt kan man slenge på over 1,5 mål noe som har skjedd 11 av 12 kamper på Intility denne sesongen. Da får man pene 1.96.

Oddstips: Vålerenga vinner @ 1.63 hos Nordicbet