Oddstips Premier League – runde 6

Bendik Rise

Midtuke med Champions League-fotball er omme og det er endelig helg igjen. Full runde med Premier League står for tur og vi har selvsagt oddstips til noen av kampene.

Aston Villa – Leeds (fredag 21.00)

Runden sparkes i gang allerede fredag når Leeds gjester Aston Villa på andre plass. Hjemmelaget står med full pott etter fire kamper (én mindre enn de fleste andre), og en målforskjell på 12-2. Uansett har det vært det defensive som helt tydelig har vært bedre da de har holdt nullen tre ganger. Ser man bort fra Liverpool-kampen som endte 7-2, så er målforskjellen 5-0. Sist kamp vant de 1-0, noe de også gjorde i premieren mot Sheffield United.

Leeds hadde en forrykende start på sesongen med 4-3 tap mot Liverpool og 4-3 seier over Fulham. Etter det har det vært betraktelig færre mål med 1-0-seier over Sheffield United, 1-1 mot City og 0-1-tap for Wolves. Tre kamper på rad med få mål der altså. Begge lag har spilt to kamper over 2,5 mål (begge mot Liverpool og Fulham, som er i begge ender av skalaen), og henholdsvis to og tre kamper under den samme linjen. Jeg tror dette blir en veldig jevn kamp, slik som disse lagene har spilt i flere kamper. 1-0, 1-1 eller 0-1 ser jeg på som høyst sannsynlig.

Oddstips: Under 2,5 mål @ 2.19 hos Nordicbet

Liverpool – Sheff Utd (lørdag 21.00)

Over til kveldskampen lørdag der Liverpool og Sheffield United møtes til dyst på Anfield. Liverpool vil nok slå tilbake med en seier her etter kun ett poeng på de to siste kampene. Spilte sist 2-2 mot Everton i Merseyside-derbyet der Virgil van Dijk ble langtidsskadd. De hevet seg uansett igjen til Champions League og holdt nullen mot Ajax i Amsterdam (0-1). De kan uansett score mål med 13 nettkjenninger på sine første fem kamper.

Sheffield United ser fryktelige ut om dagen og står med bare ett fattig poeng (1-1 mot Fulham) etter fem kamper. De har scoret bare to mål og ligger dermed på 19. plass, kun slått av nettopp Fulham. Det defensive har heller ikke vært like solid som fjoråret med sju baklengs og ingen clean sheets. Selv om Liverpool har både Alisson og van Dijk ute til denne kampen tror jeg de skal greie å holde nullen i denne, og scoringer blir det (nesten) uansett.

Oddstips: Liverpool vinner og holder nullen @ 2.11 hos Nordicbet

Southampton – Everton (søndag 15.00)

Til slutt tar vi med et spill fra søndagen der serielederen Everton møter Southampton. Hjemmelaget tok med seg et sterkt bortepoeng fra Stamford Bridge sist helg og tar nok med seg en god porsjon selvtillit i tillegg. Etter to tap i starten har de nå vunnet to og spilt én uavgjort. Mot de antatt svakere lagene har de spilt 0-1, 1-0 og 2-0, altså med lite mål. Ser vi på kampene mot bedre motstand (Tottenham og Chelsea) har det imidlertid vært målrikt med 2-5 og 3-3. Jeg ser på Everton som et bedre lag.

Everton har vært i forrykende form denne sesongen og topper tabellen. Med 14-7 i målforskjell snitter kampene på over fire mål per kamp. De slipper inn mål, men de scorer også mye. Med en Calvert-Lewin i kjempeform tror jeg at dette kan gjenta seg her. Innbyrdes har begge lagene scoret i de siste sju oppgjørene, samt fire av de også med over 2,5 mål. Derfor spilles det på flere mål her.

Oddstips: Over 2,5 mål @ 1.80 hos Nordicbet

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s