Oddstips Eliteserien – runde 21

Landslagspausen er (endelig) over og det betyr ny runde i Eliteserien. Det er duket for toppoppgjør mellom Molde og Bodø/Glimt, samt flere spennende kamper i bunnen av tabellen. Heng med!

Molde – Bodø/Glimt (lørdag 20.30)

Allerede lørdag spilles helgens største oppgjør der Molde tar imot serielederen. Molde har den siste tiden falt ned til tredje plass og er hele 19 poeng bak de gule fra nord. Formen deres er ikke mye å skryte av, men det kan skyldes Europa-spill mellom hver eneste runde siden 15. august. Derfor tror jeg denne spillepausen har vært ekstra deilig for Molde. I deres siste fem kamper har hele tre av de endt med tap, og det har blitt scoret sånn helt gjennomsnittlig mye mål. Fire av de fem kampene har uansett endt under 3,5 mål.

Bodø/Glimt har som vanlig vært i knallform med seire i bøtter og spann. De har som de fleste vet mistet Jens Petter Hauge til Milan, noe som utvilsomt er et stort tap. På deres tre siste kamper har de scoret litt færre mål med tre, to og to scoringer. Det er betydelig mindre enn gjennomsnittet for året som er på omtrent 3,5 scorede mål per kamp. Med Hauge borte tror jeg det kan bli litt færre mål også fremover. Selv om disse lagene er kjent for mange mål, og det har det også blitt i de siste oppgjørene, så synes jeg oddsen er altfor lav på akkurat det. Bodø/Glimt har spilt under 3,5 i deres to siste kamper, og jeg tror Molde møter opp fryktelig solide her. Derfor prøves et aldri så lite under-spill.

Oddstips: Under 3,5 mål @ 2.00 hos Nordicbet

Stabæk – Aalesund (søndag 18.00)

Søndag er det Stabæks tur til å ta imot Aalesund, som kun har vunnet én kamp i år. Stabæk står med 2-2-1 på sine siste fem kamper, der de to på hjemmebane endte med tre poeng. De står med 25 poeng og ligger dermed på niende plass med god klaring både ned og opp. I tillegg har de mistet Hanche-Olsen, som kanskje var Stabæks viktigste spiller, og Hugo Vetlesen til Bodø/Glimt. Men Stabæk har solgt spillere før og da kommer det alltids en ny erstatter.

Aalesund har også mistet sin viktigste spiller i Holmbert Fridjonsson, samt Daniel Gretarsson. Dermed er også de ganske svekket til innspurten av Eliteserien. De har nå tapt sju på rad, og Lars Arne Nilsen har nok ikke fått den effekten de ønsket da han ble hentet. Dette selv om de spillemessig har sett noe bedre ut. Med fin odds på hjemmeseier tror jeg uansett at Stabæk tar denne og påfører Aalesund sitt åttende tap på rad.

Oddstips: Stabæk vinner @ 1.75 hos Nordicbet

Godset – Start (søndag 18.00)

Til slutt skal vi til Drammen der Strømsgodset tar imot Start. Hjemmelaget har spilt hele fem uavgjorte på rad noe som gir dem fem poeng på formtabellen. To av de har endt 0-0, mens de har spilt én 1-1, én 2-2 og én 3-3. Ingen rød tråd med scoringer med andre ord. Strømsgodset har bare 23 poeng og ligger på 11. plass, bare fem poeng ned til kvalikplass. Og hvem ligger på den plassen? Nettopp Start. Dette kan derfor bli en avgjørende kamp for slutten av sesongen.

Start har 2-0-3 på sine siste fem kamper, og vant sist hele 5-1 over Haugesund på hjemmebane. Borteformen er det uansett noe verre med, med fem strake tap. Faktisk har sørlendingene tatt bare to poeng på bortebane denne sesongen. Men i og med at det er en såpass viktig kamp som dette er, så tror jeg det blir en jevn kamp. Kanskje kan Start ta sitt tredje poeng? Jeg tror uansett ikke at de tar med seg alle tre.

Oddstips: Uavgjort (pengene tilbake ved H) @ 1.92 hos Nordicbet

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s