Oddstips: Norge v Serbia

Bendik Rise

Første play-off-kamp står for tur for våre beste menn. De møter tøff motstand i Serbia, men har hjemmebanefordelen i oppgjøret som spilles over bare én kamp. Vi har funnet noen gode spill til kampen.

Norge – Serbia (torsdag 20.45)

Forventede lagoppstillinger:

Norge (4-4-2):

Jarstein

Elabdellaoui – Ajer – Reginiussen – Aleesami

Ødegaard – Berge – Normann (Henriksen) – Elyounoussi (Johansen)

Haaland – Sørloth

Vi skal ikke legge altfor mye i lagoppstillinger, da det beste laget uansett vil spille her. Jeg tror Reginiussen, Berge og Ødegaard kommer inn igjen etter skade i sist kamp, mens Haaland og Sørloth får fornyet tillit som spisspar.

Slik jeg ser det er det bare to usikre plasser for Norge: sentral midtbane og venstrekant. Etter de foregående landskampene og det faktum at både Elyounoussi og Normann har spilt mer siden sist tror jeg de tar de to plassene foran Henriksen og Johansen. Lagerback har hintet mot en formasjonsendring tidligere, men jeg tror han går for det «trygge» her.

Serbia (3-5-1-1):

Dmitrovic

Maksimovic – Milenkovic – Kolarov

Lazovic – Maksimovic – Milinkovic-Savic – Gudelj – Djuricic

Tadic

Mitrovic

For Serbia sin del er det noen usikkerheter før torsdagens kamp. Milivojevic er tilbake i troppen etter å ha vært ute sist, men jeg tror ikke han går rett inn i laget. Tadic og Mitrovic er uansett klink fremst i banen og er nok de største truslene sammen med midtbanespiller Milinkovic-Savic. Dødballfoten til Kolarov skal man heller ikke undervurdere. De kommer nok uansett med en trebackslinje, som de har gjort tidligere.

Norge kommer fra ett tap og én seier sist landslagspause. De tar uansett med seg mye positivt etter 5-1-seieren over Nord-Irland. Sørloth og Haaland scoret to hver og fant hverandre mye i den kampen. Generelt var det mye bra fremover for Norge sin del.

Haaland kommer til kampen i målform med fem mål på fem kamper i Tyskland, mens Sørloth har skiftet klubb og spilt noe mindre. I tillegg har vi Joshua King som en joker fra benken (sannsynligvis). Uansett, Norge er utvilsomt bedre fremover enn bakover, og med Martin Ødegaard tilbake i troppen tror jeg Serbia gruer seg til å møte Norges angrepsrekke. Det vises også på Norges resultater. På seks av Norges siste sju kamper har begge lagene scoret. Den eneste gangen Norge holdt nullen var mot Færøyene.

Serbia spilte sist 0-0 mot Tyrkia, samt 3-1-tap for Russland. Mot Tyrkia fikk Kolarov sitt andre gule rett etter pause, noe som preget kampen. I tillegg tapte de for et godt Russland-lag noe som gjør at de ikke kommer til Ullevål fulle av selvtillit. Serbias publikum virker heller ikke til å ha kjempetro på at de skal ta seg videre her, og de frykter nok spesielt Haaland. Jeg mener at også Serbia har sine styrker fremover i banen, og om Tadic og Mitrovic tar med seg toppnivået sitt til Norge så kan det bli mål. Når vi ser på historikken til laget har de en tendens til å både score og slippe inn. I sju av deres siste 10 kamper har begge lagene scoret, både mot gode og dårlige lag.

Lik oss på Facebook

Selv om jeg tror dette kan bli en tett og jevn kamp, så tror jeg det blir mål. Lagene har sine styrker fremover og derfor tror jeg begge lag finner veien til mål. Med fin odds blir det hovedtipset. 1-1 er også resultatet med lavest odds, noe jeg kan stille meg bak. I tillegg tror jeg at Haaland i målform kan score for Norge. Mye hviler på hans skuldre, men det liker han. Scoret sitt første og tre av Norges seks mål sist landlagspause. Med King på benken tar han nok straffer også.

Oddstips:

Begge lagene scorer @ 1.90 hos Nordicbet

Braut Haaland scorer @ 2.55 hos Nordicbet