Oddstips Eliteserien – runde 19

Bendik Rise

Ny runde i Eliteserien står for tur etter en innholdsrik uke for lagene i Europa. Molde og Rosenborg er fortsatt med i kampen om Europa-spill, mens Bodø/Glimt tapte knepent på San Siro. Uansett er oddstipsene klare til Eliteserierunden.

Kristiansund – Brann (søndag 18.00)

Søndag tar Kristiansund imot Brann. Hjemmelaget er i grei form med ni poeng på sine siste fem kamper. Vant sist 2-1 i Kristiansand, mens deres siste hjemmekamp endte hele 3-5 (mot Viking). Kristiansund har, noe uvanlig, spilt mange målrike kamper i år og har et gjennomsnitt på 3,6 mål per kamp. På hjemmebane er snittet på hele 4,8. På de siste fem har fire av de endt med over 2,5 mål og mål til begge lag. Dette har skjedd i hele 14 av 18 kamper for nordmøringene i år.

Brann har ikke fått helt den oppsvingen de håpte på etter sparkingen av Lars Arne Nilsen. På de siste fem kampene har det bare blitt en seier og hele tre tap (for Bodø/Glimt, Vålerenga og Mjøndalen). Brann har et lavere gjennomsnitt på mål i deres kamper, men på bortebane har de også et snitt på over tre (3,2). I begge deres foregående kamper har begge lagene scoret, samt det har blitt over 2,5 mål. Det samme har skjedd i tre av de fem siste på bortebane. Jeg tror vi kan få en målrik kamp også her.

Oddstips – Begge lagene scorer og over 2,5 mål – 1.75 hos Nordicbet

Mjøndalen – Viking (søndag 18.00)

Samtidig møtes Mjøndalen og Viking som begge kom seg til Eliteserien i 2018. Siden den gang er det rogalendingene som har gjort det best og befinner seg nå på øvre halvdel. De er også i veldig god form med 4-1-0 på sine siste fem kamper, kun slått av Bodø/Glimt med full pott. I samtlige av kampene har de scoret minst to mål med til sammen 16 nettkjenninger. Med Berisha og Bytyqi i fyr og flamme om dagen blir det nok flere scoringer her.

For Mjøndalen har tapt sine fire siste kamper etter seieren over Brann i Bergen. På de samme kampene har de sluppet inn minst to mål e hver av dem, og det samme har skjedd i fire av de fem siste kampene hjemme. Laget befinner seg nå på nedrykksplass med hele seks poeng opp til sikker plass. Da blir det tøft å skulle møte et av formlagene i serien. Jeg tror Viking kommer til å score flere her og det får man godt betalt for.

Oddstips – Viking over 1,5 mål – 1.85 hos Nordicbet

Bodø/Glimt – Vålerenga (søndag 20.30)

I en sjelden hovedkamp for Bodø/Glimt tar de imot Vålerenga på Aspmyra. Nordlendingene kommer fra tap i Milano, men i en kamp de imponerte mange atter en gang. Med Jens Petter Hauge i spissen var det små marginer i fra ekstraomganger på San Siro. I hjemlig serie er de uansett totalt dominerende med en luke på hele 16 poeng ned til Molde. Selv om det bare er 72 timer mellom kampene har Bodø/Glimt vist flere ganger at de ikke roterer mye – og at det går strålende. Jeg ser få grunner til at det ikke skal gå denne gangen.

Men de skal nok få bryne seg på en tøff motstander her. Vålerenga har nemlig slått både Brann og Molde på de to siste kampene med en brennhet Kjartansson tilbake i hovedstaden. Det var på hjemmebane, og det har ikke klaffet like bra borte. 1-1-3 på de siste fem der, så det kan lugge litt. En straffebom for Kjartanson la kanskje en liten demper på selvtilliten også.

Selv om Bodø/Glimt møter et lag i form har de vist før at det ikke stopper dem. Sist da de smadret Odd 6-1. Med 8-0-0 på Aspmyra tror jeg de tar sin niende her på samme måte som alltid (med mange mål i kampen).

Oddstips: Bodø/Glimt vinner + over 2,5 mål – 1.96 hos Nordicbet

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s