7 viktige tips til Tour de France Manager

På lørdag er endelig sommerens store sykkeleventyr tilbake. Vi kommer med oddstips til Tour de France denne sommeren, og TV2 har i år igjen tourmanager så vi vil i denne artikkelen prøve å gi deg noen gode tips til hvordan du bør spille.

 

1. Spar på byttene!

25 bytter høres mye ut, men de forsvinner fortere enn man tror. Det er veldig fristende å svi av mange bytter i starten. Men etter min erfaring lønner det seg “å ha is i buken” Mye kan skje underveis- velt, sykdom og endringer i roller kan spille selv den beste manageren  et puss. klarer du, å være en av de som konservere byttene dine, kan du tjene enormt med poeng siste uka.

comeon 100 600 kr

2. Gjør research!

hvis du virkelig vil gjøre det bra, er det viktig å lese seg opp. Sjekk tidligere resultater, les predictions, sjekk odds hos bookmakere og les om rollene innad i lagene- finner du en vannbærer som blir kjørt for i spurtene? Skaff det et mest mulig helhetlig bilde av rittet.

3. Studer profilene

Selv om en etappe er markert som flat, betyr det ikke at det er spurterne som kommer til å kjempe om seieren. Det kan være en knekker på slutten eller noen km før mål, som gjør at de beste spurterne faller av. Da vil puchuer ryttere som Sagan, van Avermat osv kjempe om seiren. Eks 3 etappe i årets ritt, der det er målgang på toppen av en 3. kategori. Studie av profilen er også nyttig for å bestemme, når du skal gjøre byttene dine. Når begynner fjellene? hvilken etapper er typiske brudd etapper? For å forenkle det kan man dele inn rittet i bolker. eks etappe 1-8=spurt, 9-12 fjell osv.

4: Bruk midlene dine klokt

Vi ser alt for ofte at folk går etter de største navnene. Disse rytterene gir ofte dårlig betalt i forhold til prisen. Husk at kapteiner og spurtere bare får 2x poeng, mens ungdomsryttere og vannbærere får 4x! I tidligere år har vi investert hardt på vannbærere, og har hatt stor suksess med det. Det kan også ofte være lurt å ha med kapt, som er offensive og går i brudd- husk poengene blir ikke fordelt etter sammenlagt plasseringer,men etappe plassering! prøv å finne kapteinen som er for langt bak i sammenlagt, og skifter prioriteringen over på etappe seire.

Få 100% innskuddsbonus opptil hele 5000 kroner hos ComeOn!


5: Ikke nedprioriter sportsdirektør

Dette var en feil vi gjorde, da vi først begynte med tourmanger. Direktøren får hele 160 poeng, hvis en rytter fra laget hans vinner. Her er det viktig å tenke hvilket lag som har flest vinnermuligheter i løpet av en tdf. Fordi en Sportdirektør kan være forskjellen på en topp 100 plassering, og en 1000 plass.

6. Vær OBS på lag-taktikk

Prøv å forstå tankegangen til lagene. Lag som Sky, Movistar og BMC kommer til å fokusere på sammendraget. Dette betyr at vannbærere osv må sitte å passe på kapteinen sin. De vil ha få/ingen muligheter til å kjøre for egne sjanser. Det betyr at kan det være smart, å unngå ryttere fra disse lagene.

7. “Game plan”

Dette tipset er et tips for de, som virkelig vil “nerde” litt ekstra- lag en plan på forhånd. Sett deg å skriv en plan på når du skal foreta byttene dine. Enkleste er kanskje å gjøre det i regneark eller lignende. Det vil minske sjanse, for at du brenner byttene dine.

Lykke til, måtte den beste manageren vinne!

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s