Breddetips: Årdal – Dale og 2. divisjon

Årdal – Dale (14:00)

4 divisjon Sogn og Fjordane

Topplaget Årdal tar imot middelmådige Dale i dagens eneste kamp fra 4. divisjon i Sogn og Fjordane. Årdal har vist seg å være helt fantastiske denne sesongen, der de har åpnet de seks første kampene med fem seiere, null uavgjort og et tap. Det eneste tapet de har kom borte mot et annet topplag, Eid.

Denne kampen manglet de 4 spillere fra førsteelleveren, men bet godt i fra seg. Ellers har de vunnet hjemme mot Førde og Høyang, og vunnet borte mot Studentspretten, Syril og Stryn. Eneste kampen de har vunnet med kun et mål er hjemme mot Førde, som mest sannsynlig blir den tøffeste utfordreren til Årdal i kampen om opprykket til 3.divisjon.

Det er meldt at de stiller samme lag som de gjorde borte mot Stryn, der de hadde en forferdelig 1.omgang før det løsnet fullstendig. Mye av æren for at det løsnet må selvsagt gå til Truls Hovland som står med ti mål de første seks kampene. De får tilbake Fredrik Sørli til denne kampen, men han ryktes å starte på benken på grunn av at det har vært solide prestasjoner av samtlige i kamper som han har vært ute.

Med en målforskjell på 21-8, og med kun et tap de første seks kampene gjør Årdal til leder av divisjonen, med en kamp mer spilt enn Førde, og for å legge presset over på Førde, ønsker nok Årdal å valse over Dale så mye som mulig. Dale på sin side har hatt en svært variabel start på sesongen. Med 1-0 mot Høyang på hjemmebane forrige runde etter scoring av Vegard Dyrstad på overtid, noterte de seg for sin andre seier for sesongen på seks kamper. Utenom disse to seierne, har de 4 tap. Før de slo Høyang, møtte de et Eid-lag som gjorde 4 endringer fra da de knuste Stryn 5-1 på bortebane for å spare spillere med tanke på tett kampprogram.

Det skulle vise seg at det ikke hjalp Dale noe særlig, da de lå under hele 5-1 til pause. Etter pause byttet Eid ut de beste spillerne sine, og omgangen ble etter sitat fra Eid-treneren «helt forferdelig» for hans lag, og Dale vant 2.omgangen 1-0. Om Eid hadde hatt alle de beste spillerne på banen hele kampen, er vi svært optimistisk på at sifrene hadde vært styggere for Dale.

Dale har meldt at de er alle mann alle utenom sin svært viktige og rutinerte midtstopper, Kim Tangedal som er ute med skade. Han er bautaen i midtforsvaret til Dale, og med han ute skal nok Dale få kjørt seg mot Truls Hovland. Det sies også at deres andre stopper må testes før kamp på grunn av en kjenning etter seieren mot Høyang.

Dale er et lag som må føle at de har medvind for å fungere. Fungerer det ikke de første 15-20 minuttene, så blir det mye surmuling og grining. Og der er kanskje kapteinen deres og deres viktigste spiller, Vegard Dyrstad en av de som fortest begynner med surmulingen – og som da smitter det over på de andre Dale-spillerne.

Årdal på hjemmebane mot Dale skal være klasseforskjell. Hvis Årdal gidder, og hvis Årdal vil og ting fungerer, så skal dette være en kamp der det er spill mot et mål, og forhåpentligvis en kamp der Årdal klarer å være effektive. Vi tror Årdal vinner 5-0/5-1 eller 6-0 / 6-1, og derfor spiller vi Årdal -3,5 til 2,48 hos coolbet.

Oddstips – Årdal -3.5 (Asian)
Odds – 2.48 (Coolbet)
Innsats – 5 enheter


 

Florø – Senja (17:00)

Postnord-ligaen avdeling 2

Florø tar imot Senja til en svært viktig kamp for to lag som ikke helt har fått det til denne sesongen. Florø står med ni poeng på syv kamper, mens Senja har åtte poeng på syv kamper. Hjemme denne sesongen har Florø vunnet 1-0, 2-0 og tapt 1-3, mens Senja sine bortekamper hittil denne sesongen har endt med 1-6, 0-6 og 1-1.

Vi som har sett Senja i år har sett hvor dårlig de har spilt, og hvorfor de ligger akkurat der de ligger. Florø på sin side er et ganske solid lag hjemme, men sjansene både for og i mot er ikke all verden. De har spillere oppe som heller vil møte enn å stikke i bakrom, og de har et bunnsolid forsvar på hjemmebane som slipper til svært få sjanser, og mot nettopp Senja, så tror vi ikke det blir mange sjansene de får i mot seg. Reksten er ute med skade, og Wennberg er ute resten av sesongen med skade. Den eneste spissen i Florø, og den beste – Vegard Savland er usikker på om han blir med fra start eller om han blir satt på benken. Grunnen er at han sliter litt med en liten kjenning, og treneren vil ikke ta noen sjanser. Om det viser seg at Vegard Savland starter på benken, så tror vi ikke Florø klarer å skape så altfor mye mot et Senja-lag som mest sannsynlig kommer til å legge seg litt bak på i denne kampen.

Det er som sagt to lag som ikke skaper så allverdens med sjanser, samtidig som det er to lag som nok føler at poengene i disse kampene er svært viktige. Vi tror Florø tar seieren her, men at det blir veldig lite mål, og går for en asiatisk vri.

Oddstips – Under 3.0 mål (Asian)
Odds – 1.82 (ComeOn)
Innsats – 7 enheter


 

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s