Ligainnspurter betyr økt fokus på motivasjon

Kalenderen sier april og den norske fotballen ruller igjen. Det er samtidig synonymt med at de største europeiske fotballigaene nærmer seg sin avslutning, et tidspunkt hvor forståelsen av motivasjonsfaktoren blir sentral i jakten på de beste oddsspillene.

Ligaer som Premier League, La Liga og Bundesliga går inn i sine avgjørende faser. Hvem stikker av med de ulike titlene og hvilke lag rykker ned? Og for ikke å glemme: Hvem stikker av med fotball-Europas aller gjeveste pokal på klubbnivå; Champions League-troféet?

Samtidig med at sesongens viktigste fotballkamper står for døren, åpner det seg også gylne muligheter for enhver oddsspiller. Når de endelige plasseringene skal avgjøres blir motivasjonen avgjørende for utfallet i mange kamper, en faktor som erfarne oddsspillere bruker tid å å analysere før de plasserer sine spill.

Motivasjonsfaktoren kan være vanskelig å gjennomskue for bookmakerne, såvel som tippere. Hvilke lag har egentlig mest å spille for? Hvordan prioriteres eventuell deltakelse i flere turneringer? Og hva med de individuelle spillernes personlige motivasjon? Dette er bare noen av hensynene som må tas – både av bookmakere når de bestemmer odds og spillere som plasserer sine veddemål.

Ulik vurdering av to lags motivasjon kan også føre til at bookmakere setter forskjellig odds på den samme kampen. Sesongavslutningene er derfor et tidspunkt på året hvor du ofte kan se store variasjoner i tippeodds hos forskjellige bookmakere. Av den grunn blir det også, om mulig, enda viktigere å sjekke ulike bookmakere på nettet før du velger å plassere dine spill. Det er imidlertid ikke kun på grunn av oddsforskjeller som følge av motivasjonsfaktoren som gjør det fornuftig å holde et øye på flere bookmakere. De fleste tilbyr velkomstbonuser og andre kampanjer som gjør det viktig å skaffe seg en oversikt over hvilke bookmakere som tilbyr de beste oddsbonusene.

Når det gjelder bonuser skal du imidlertid være oppmerksom på ulike betingelser, eksempelvis omsetningsvilkår. Her opererer bookmakerne med forskjellige retningslinjer, men felles for alle er at velkomstpakker, innskuddsbonuser eller lignende skal gjennomspilles et visst antall ganger. Det kan godt være at bookmaker X tilbyr en større velkomstbonus enn bookmaker Y, men dersom omsetningskravet hos X er vesentlig høyere enn hos Y, vil det kreve at du spiller for langt større summer hos X for å få bonusen utbetalt.

La oss si du setter inn 1000 kroner hos bookmaker X og får en velkomstbonus på 100 %. Pengene skal omsettes 40 ganger (ikke uvanlig), så det krever at du spiller for totalt 40 000 kroner før bonusen er tilgjengelig for uttak.

Hos bookmaker Y kan det være at velkomstbonusen bare er på 50 %, men at beløpet «kun» skal omsettes 20 ganger. Det betyr i så fall at du må spille for 10 000 kroner før bonusen er tilgjengelig for uttak – en vesentlig forskjell, i alle fall for den alminnelige hobby-tipperen.

Husk derfor å sjekke flere enn én bookmaker før du kaster deg over tippingen her i sesonginnspurten – det er forskjell både på oddsen som tilbys og vilkårene forbundet med bonuser.

Lykke til med dine spill!

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s