Sesongspill til Eliteserien

Vinterpausen er endelig snart over, og det er under én uke til Eliteserien sparkes i gang. Etter en lang vinter en hel haug med treningskamper er vi endelig klare. Men først skal det settes noen spill for hele sesongen. Jeg har funnet en del spill jeg liker, samt noen langskudd.

Skrevet av Bendik Rise

*I sesongspill pleier jeg å doble antall units, altså x2 av det som står i tipset. Dette fordi de strekker seg over en lengre periode.

Vi starter i toppen, i det som kan se ut til å bli en ennå jevnere sesong enn de siste årene. Både jeg og bookmakerene har et lite favortittstempel på Rosenborg, men ikke noe jeg mener er spillbart. Både Molde og Brann ser bra ut og med ny trener og potensielt ny formasjon for RBK, så står jeg over spill på vinner.

esn risikofritt spill.png

Jeg ser likevel på de tre lagene som et hakk over resten, og tror det vil stå mellom de. Brann har en god stamme i laget og har 2., 5. og 3. plass de tre siste sesongene. Med samme trener (i motsetning til de to andre lagene) og noen smarte spillekjøp både i fjor sommer og i vinter, så tror jeg de vil kjempe helt der oppe. At Brann kommer topp 3, og i alle fall topp 4, ser jeg på som høyst sannsynlig. Sarpsborg 08 er en liten outsider til disse lagene, men som sagt tror jeg de er et hakk under. Spilte godt i Europa League i fjor, men endte på en skuffende 8. plass. Også med toppscorer Mortensen borte fra klubben tror jeg ikke de blander seg inn i gullkampen. Setter derfor tre spill her.

Oddstips:

Brann topp 3
Odds – 3.00 (Coolbet)
Innsats – 2 enheter

Brann topp 4
Odds – 1.75 (Unibet)
Innsats – 6 enheter

Brann kommer over Sarpsborg på tabellen
Odds – 2.05 (Coolbet)
Innsats – 6 enheter


 

Før vi går lenger ned på tabellen prøves det også et par spillerspesialer fra disse lagene. Molde er et høytscorende lag og har mange offensive strenger å spille på. Ohi ligger som favoritt til å score mest og linjen hans synes jeg er noe høy i forhold til verdien. En annen nykommer jeg ser verdi i er Ulland Andersen. Venstrekanten, som har slitt litt med skader i vinter, kommer nok til å komme seg inn på laget. Scoret henholdsvis 11 og 6 mål i sine to hele sesonger for Strømsgodset. Med ennå bedre medspillere (?) på et lag som scorer mye tror jeg han kan ende på et sted mellom de to i år. Vil nok få ta noen dødballer også.

Bli med i vår Facebook-gruppe!

På Sarpsborg 08 kan det også bli en del mål. I Skålevik, Strand Larsen, Salvesen og Ruud Tveter er det bra konkurranse om plassene, og jeg synes ikke noen av de skiller seg enormt ut som klart førstevalg. De to førstnevnte er nok det til seriestarten. Skålevik, som scoret ni mål for Brann i fjor, er kanskje den med størst forventninger til. Jeg tror det skal godt gjøres at han kommer opp i det antallet i den kommende sesongen. Bergenseren har aldri vært på tosifret antall mål i Eliteserien, og vi spiller på under det i år.

Oddstips:

Eirik Ulland Andersen over 5.5 mål
Odds – 1.75 (Unibet)
Innsats – 6 enheter

Steffen Lie Skålevik under 9.5 mål
Odds – 1.85 (Unibet)
Innsats – 6 enheter


 

I bunnen av tabellen er det også ganske «åpent». Opprykkslagene Mjøndalen og Viking kan finne på å gjøre det greit i 2019. Førstnevnte var kanskje de mest solide i 2018, selv om Viking kom på 1. plass. Det gjorde de dog med hele ni (!) tap og 44 baklengs. Det er høye tall. Stavangr-laget har mistet noen spillere, og heller ikke hentet noen direkte forsterkninger, selv om Fridjonsson er spennende. Jeg tror ikke det vil bedre seg så veldig bakover, og tror derfor Viking fort kan rykke ned igjen. Oddsen ligger på 2.75, som jeg ikke finner verdi i. Det jeg liker mye bedre er Viking til å slippe inn flest mål i ligaen til fem ganger pengene. Sandefjord og Start slapp inn 57 og 54 mål i fjor, og Viking kan fort komme opp i dette antallet.

Oddstips:

Viking med flest baklengs
Odds – 5.00 (Coolbet)
Innsats – 3 enheter


 

Et annet lag jeg tror vil slite i år er Bodø/Glimt. Nordlendingene endte på en 11. plass i fjor, bare tre poeng over nedrykk. Har mistet en haug med spillere, blant annet Kristian Opseth og Martin Bjørnbak. De var, uten tvil, to av de viktigste brikkene i dette laget i fjor. I tillegg scoret de bare 32 mål i fjor, som var nest minst i ligaen (Start scoret 30). Opseth sto for 10 av disse. Derfor prøver jeg to spill på Bodø/Glimt som jeg liker veldig godt.

Oddstips:

Bodø/Glimt rykker ned
Odds – 4.25 (Coolbet)
Innsats – 4 enheter

Bodø/Glimt scorer færrest mål
Odds – 10.00 (Coolbet)
Innsats – 1 enhet

 

 

Her er vårt tabelltips for 2019-sesongen i Eliteserien

tabelltips tn.png

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s