Wimbledon 2018 – Preview og tips

Ashleigh Barty vinner 2.fjerdedel (9.00 @bet365) 3u

Aryna Sabalenka vinner 3.fjerdedel (21.00 @bet365) 1u

Caroline Wozniacki vinner 4.fjerdedel (8.00 @bet365) 6u

Nick Kyrgios vinner 3.fjerdedel (5.50 @bet365) 8u

Juan Martin Del Potro vinner 4.fjerdedel (4.50 @bet365) 4u

Nick Kyrgios vinner Wimbledon 2018 (20.00 @bet365) 2u

Vi starter på kvinnesiden der det som vanlig er åpent, all den tid Serena Williams ikke lengre er den største favoritten. Bookiene har henne likevel høyt opp og det får være greit nok da vi vet hvilket nivå hun har inne. 2x Wimbledon mester, Petra Kvitova er favoritten hos bookmakerne og jeg er helt enig i den vurderingen. Kvitova har vært stabilt god lenge nå og toppnivået hennes er tett opp mot det beste vi får i kvinnetennisen.

Vinner 1 fjerdedel:

En del store navn i den første halvdelen, med verdensener Simona Halep i spissen. Nettopp fått den etterlengtede første slammen sin og skal ikke undervurderes når hun nå, kan senke skuldrene. Spiller ofte bra på gress, men manglene serve kan fort felle henne her. Kvitova favoritten min til å vinne, blir selvsagt favoritt til å vinne halvdelen også, men rundt 2.50 kan vi fint stå over, da jeg tror hun enten ryker tidlig eller vinner hele turneringen. Konta, Ostapenko og Sharapova alle navn som har høyt toppnivå i halvdelen, spesielt Ostapenko er en luring, og er fryktelig «streaky» om hun får en god start på turneringen.

Vinner 2.fjerdedel

Her finner vi regjerende mester, Garbine Muguruza som også er favoritt i halvdelen. Hun varierer fryktelig i prestasjonene, men finner som oftest sin beste tennis jo større turneringene er. Toppnivået gjør hun til åpenbar favoritt. Bak henne er det veldig jevnt. Kerber er ofte god på gress og kan være et fint alternativ til 5.00 odds da hun er stabiliteten selv. Selv ser jeg til Asleigh Barty som et langskudd. Vant i Nottingham to uker før Wimbledon og liker gresstennis. Aldri gjort det bra i Slam før, men kanskje er det nå det skal skje.

Vinner 3.fjerdedel.

Sammen med den 4 fjerdedelen er dette den mest åpne. Sloane Stephens er favoritt på grunn av tidligere prestasjoner i år og med US Open seieren i fjor. På gress har hun ikke hatt særlig resultater tidligere, og har heller ikke spilt på underlaget før turneringen. Har ingen tro på at Sloane Stephens kommer dypt i turneringen, denne gang. Karolina Pliskova følger så. Stabilt god, men har vært mye støy rundt henne i det siste da hun har kommet med et par kommentarer om at hun egentlig ikke liker å spille tennis, som har skapt litt oppstandelse. Dårlig form akkurat nå. «Bestemor Williams» står til 7.00, men vi får nesten håpe at ungdommen kan slå henne ut. Ingenting frister egentlig i fjerdedelen, Aryna Sabalenka er up and coming og til 21x pengene kan hun forsøkes.

Vinner 4.fjerdedel.

Så til siste halvdel der Serena Williams er favoritt. Kan forstå hvorfor, men hun har egentlig ikke vist noe som tilsier at hun skal nå en semifinale her og vi ser til noen andre. Madison Keys har toppnivå til å gå hele veien, men har ikke spilt på gress i år hun heller, noe jeg er litt skeptisk til. Wozniacki vant i Eastborne rett før Wimbledon og er spennende til 9.00. Såpass spennende at jeg tenker vi må prøve. Stabiliteten selv, og den som skal slå henne ut må opp veldig høyt nivå. Svitolina står til samme odds, men hun tror jeg er sjanseløs på gresset i England.

Wimbledon herrer:

10 år er gått siden Rafael Nadal stoppet seiersrekken til Roger Federer i Wimbledon i det mange mener er den beste tenniskampen som er spilt i moderne tid. Den som da, for 10 år siden hadde sagt at disse to skulle være de to største favorittene 10 år senere ville fått mange rare blikk slengt etter seg, men sånn er det faktisk blitt. Nadal har herjet fritt på grusen de siste månedene og kan nå skyve favorittstempelet over på Federer som er kommet ut av hvileperioden for å forsvare Wimbledon tittelen sin. 2.75 på Roger står vi fint over og mitt lille vinnertips i år finner man på rebellen fra Australia, Nick Kyrgios. Han har absolutt alle ferdigheter til å vinne, serve, slagstyrke og sterkt mentalt når kampene avgjøres. Det store spørsmålet er stabiliteten. Vil Kyrgios ha hode på rett plass i to uker, gjennom gode og dårlige perioder? Det har aldri skjedd før, men jeg tror kanskje han har noe spesielt på lager denne gang. For de som ikke kjenner til mannen, anbefaler jeg et søk på youtube, Kyrgios er ikke fremmed for et show.

Vinner 1.fjerdedel

Vi står over, Federer er favoritt, og jeg tror han innfrir.

Vinner 2.fjerdedel

Marin Cilic favoritt her og det er greit etter den imponerende turneringsseieren i Queens to uker i forveien. 2.50 kan vi uansett fint stå over og jeg ser ikke så mange gode alternativer heller så vi styrer unna her. Lucas Pouille til 23.00 er den sorte hesten her.

Vinner 3.fjerdedel

Her har jeg klokketro på Nick Kyrgios! 5.50 i odds på at mannen med kanskje det høyeste toppnivå i turneringen, må prøves. Novak Djokovic favoritt, men han mangler et gir enda og har vanskelig for å vinne tette kamper som var hans spesialitet når han var på topp. Alexander Zverev har jeg ingen tro på i årets Wimbledon selv om mange tror han kan være en outsider til å vinne det hele. Har slitt litt med skade og fikk kun en kamp i singles i Halle som han tapte som det sang for Borna Coric. Og bak den trioen her har vi Edmund, Nishikori og Thiem. Ingen av dem er særlig komfortable på gress og Kyrgios virker som et kjempebra objekt.

Vinner 4.fjerdedel.

Rafael Nadal favoritt, men det er mange spørsmålstegn der. Har fått grei trekning og kommer han først til kvartfinalen så kan man ha fått et udyr som ingen vil møte på i drawen. Murray når neppe opp til semi enda og Del Potro har ingen sett på gress i år. Normalt god dog, så Del Potro kan fort vinne denne til 4.50.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s