Eliteserien – Runde 13

Skribent: Sindre Slethei

Twitter: SSlethei

Oddstips:

Sarpsborg vinner (2.53) @Coolbet

Rosenborg vinner (2.10) @Coolbet

Etter nærmere to uker uten eliteseriefotball er den tilbake. Dette blir den siste runden før en ny pause grunnet VM.

Kristiansund – Molde

Det hele åpnes med et lokalderby i Kristiansund som får besøk av storebror Molde. Det har vært lov å forvente mer enn hva vi har fått av Molde til nå i sesongen og laget som skulle være tittelutfordrer før sesongstart er på en skuffende 7.plass, hele ti poeng bak Brann, men kun fire poeng bak Rosenborg på 2.plass. Kristiansund på side spiller på det jevne og prestasjonene er omtrent der de skal være. 10.plass, seks poeng over streken er de nok meget fornøyd med.

Kristiansund normalt bra på hjemmebane, mens Molde sliter på bortebane, med kun en seier på utreise i år. Bortelaget er det beste laget men har ikke innfridd foreløpig og ingen grunn til å sette penger på de her heller. Kristiansund med to råsterke seirer før pausen og dette blir en åpen kamp.

Lillestrøm – Odds Ballklubb

Ny helt åpen kamp mellom to lag som nok ingen av dem er fornøyd med sesongstarten. Lillestrøm med mye bedre takter i det siste, sterkt poeng mot Brann i serien, før de like godt slo dem ut av cupen. Spillet virker å begynne å sitte bedre og da skal Lillestrøm klare plassen med god margin samt være mer enn kapable til å vinne hjemmekamper som denne. Odd på sin side varierer i prestasjonene og det er veldig lite stabilt det som foregår. Vanskelig å vite hva man får her også. Vidåpen kamp, styrer unna spill.

Ranheim – Sarpsborg 08

Overraskelse laget Ranheim fikk seg en stygg ripe i lakken da Bodø-Glimt delte ut bank i sist serierunde. Til tross for 4-0 tapet er trønderne på en 3.plass på tabellen og uansett utfall i denne kampen også har Ranheim hatt en ekstremt god åpning på sesongen. Sarpsborg på sin side åpnet litt små tregt, men nå virker de å være i gang. Vinner de denne er de oppe på medaljeplass som de ble spådd før sesongen og det tror jeg også de gjør. Bortelaget er et klart bedre lag og nå som Ranheim fikk en stygg smell tror jeg fort de kan få en til. Om det ikke blir stygt tror jeg uansett Sarpsborg vinner kampen da denne matchen bør passe dem relativt perfekt mot et litt åpent Ranheim forsvar. Borteseier spilles.

Sandefjord – Haugesund

Et lag i bunnløst fall og et lag som imponerer igjen. Sandefjord ser helt fryktelig dårlige ut og de er på vei rett ned om ikke noe spesielt skjer. Det er egentlig ikke tegn til bedring og det er veldig lite som tyder på at de skal begynne å vinne fotballkamper. Taper Sandefjord i dag har de tapt ni (!) strake kamper og det tror jeg de gjør. Haugesund er et av de mest stabile lagene i serien og prestasjonene er som regel på jevnt høyt nivå. Er de det også denne gang så slår de Sandefjord her. Oddsen likevel noe snau, så jeg står over spill

Stabæk – Bodø–Glimt

Vidåpen kamp. Stabæk sitt toppnivå er høyt og det samme kan egentlig sies om Bodø-Glimt. Likevel befinner begge lag seg langt nede på tabellen selv om de nok begge føler at de burde vært lengre oppe. Bodø/Glimt imponerte sist mot Ranheim og kanskje kan de fortsette den gode flyten. Stabæk på sin side mangler stabilitet og defensivt er det dårlige saker. Styr unna spill

Start – Strømsgodset

Kanskje rundens mest spennende oppgjør da begge lag har ny trener. Kjetil Rekdal leder Start for første gang og Strømsgodset spiller sin første kamp for året uten Tor Ole Skullerud som gikk av. Bortelaget er her det klart beste laget og kanskje får de en energiutløsning nå, og om den fører de opp mot toppnivå så skal Start få store problemer. Skal likevel ikke avskrive Rekdal, selvsagt ikke fått gjort store taktiske endringer ennå, men bør motivere laget til 100% innsats foran hjemmepublikum og ingen vits å involvere seg i kampen, da man ikke vet helt hvordan ting slår ut.

Brann – Vålerenga

«Gullet ska hem» synger Brann-supporterne og etter seieren mot Roseborg er det ikke mange som betviler det lengre. Stabilt gode defensivt, med matchvinnere fremover på banen er en god kombinasjon og om ikke Vålerenga tetter igjen selv er det grunn til å tro at Brann vil vinne igjen. VIF skal dog ikke undervurderes for de har endel spillere som kan skape problemer, og oddsen på Brann er altfor lav til at vi kan prøve det. Brann bør ta denne.

Tromsø – Rosenborg

Det hele avsluttes i Tromsø som får besøk av Rosenborg. RBK store favoritter her, men Tromsø har vist at toppnivået deres er et av de høyeste i eliteserien. Når angrepsfotballen som Valakari har lagt opp til glir er det en nytelse for øyet og det motsatte om det ikke funker. Rosenborg bør være gode nok til å straffe et rufsent TIL forsvar her og både skal og må vinne for og ikke slippe Brann for langt avgårde. B prøves.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s