Forhåndsanalyse – Roland Garros 2018 (Med oddstips)

Skribent: Sindre Slethei

Twitter: SSlethei

Oddstips: (UNITS 1/10)

Herrer:

Vinner av 2.fjerdedel: Kyle Edmund (6.00) @Bet365 – 3 units

Vinner av 3.fjerdedel: Pablo Carreno Busta (12.00) @Bet365 – 1 units

Vinner 3.fjerdedel: Novak Djokovic (3.00) 6 Units

Kvinner:

Vinner av 2.fjerdedel: Karolina Pliskova (6.00) @Bet365 – 6 Units

Vinner av 3.fjerdedel: Jelena Ostapenko (4.00) @Bet365 – 3 units

Vinner av 4.fjerdedel: Sloane Stephens (13.00) @Bet365 – 5 Units

Vinnerspill: Jelena Ostapenko (15.00) @Bet365 – 1 units

Vinnerspill: Elina Svitolina (7.00) @Bet365 2 units

 

(Flere oddstips blir lagt ut under turneringen)

Sesongens absolutte høydepunkt for mange tenniselskere er her! French Open eller Roland Garros som det som oftest blir referert til er den andre av fire Grand-Slams i løpet av ett år og den eneste av de som spilles på grus.

Kvalifiseringsrundene til hovedturneringen har holdt på hele uken og som mange har fått med seg nå har en nordmann for kun tredje gang i historien kvalifisert seg. Casper Ruud har dette som sesongens store høydepunkt og har imponert stort under kvalifiseringen ved å vinne alle sine kamper i strake sett. Trekningen for Casper i hovedturneringen er enda ikke kommet, men han kan møte alt fra tidligere verdensener Novak Djokovic til spillere mye lengre ned på rankingen.

Roland Garros (Herrer)

1.fjerdedel

Den første og også den letteste. Rafael Nadal er verdensener og han er den store favoritten til å vinne turneringen. I år som i fjor har han vært fantastisk i grusturneringene og har vunnet Masters 1000 turneringene i Monte Carlo og Roma i tillegg til en mindre turnering i Barcelona. Det eneste tapet hans kom i kvartfinalen i storturneringen i Madrid da Dominic Thiem klarte å slå ut den seiersvante spanjolen i strake sett. Med andre ord er han ikke uslåelig, men med 10 titler i Roland Garros skal det kreve sin mann for å ta han ut i en fem setts match. Av andre spillere det er verdt å merke seg i første fjerdedel er Borna Coric (21.år) og Denis Shapovalov (19.år). To unggutter som er spådd en stor fremtid og begge har vist seg frem tidligere i år med sterke resultater. Ekstra morsomt at de begge har slått nettopp Rafael Nadal. Coric har faktisk 2-2 innbyrdes mot Spanjolen mens Shapovalov for alvor slo igjennom i fjor med seier foran sitt hjemmepublikum mot Nadal som 18 åring! Ingen av disse møtene på grus, men likevel imponerende.

2.Fjerdedel

Mye mer åpent i den andre fjerdedelen og da er oddsen også mer fristende. Marin Cilic er bookienes favoritt til i overkant av 3 i odds. Kroaten er på ingen måte en grusspesialist selv om han naturligvis er meget god også her. Det samme gjelder for Juan Martin Del Potro som står til 4 i odds. Del Potro har hatt en del skuffende resultater på grusen etter noen flotte hard court turneringer i forkant. Argentineren har vært i semifinale i turneringen en gang tidligere i 2009 da vant han også US Open et par måneder senere. Skal likevel ikke undervurdere Del Potro som har en tendens til å komme opp med sitt beste spill når turneringene blir store nok. Bak disse to har man Tomas Berdych som har vært totalt ute av form den siste tiden samt Fabio Fognini som man vet kan slå alle om han står opp på rett fot. Tvilsomt at italieneren gjør det nok dager til å gå inn i semifinale, selv om potensialet tilsier at han kan. Jeg tror likevel ingen av disse når lengst og har mest tro på en brite! Kyle Edmund har vært i sitt livsform i år og var i  semifinale i Australian Open i januar. Senere har Edmund vært sjokkerende stabil og hevdet seg i flere store turneringer og vist stabilitet som aldri før. Slagkraften er Edmunds fremste våpen og det er ikke mange som svinger ballen raskere fra forehandsiden enn briten. Det virker også som at han blir bedre og bedre jo lengre kampene blir, noe som virkelig er en fordel i denne turneringen. Kyle Edmund til å vinne andre fjerdedel forsøkes til pene 6.00 i odds!

3.fjerdedel

Veldig spennende 3.fjerdedel også, Novak Djokovic finner man her og til tross for at formen ikke er på topp er han favoritt til snaue 3.00 i odds. Kan fint være med på at Djokovic skal være favoritt også. Han har spilt bedre og bedre tennis etter han kom tilbake fra skade og leverte pene saker mot Nadal i semifinalen i Roma sist uke som vitnet om god form. Likevel er det noe litt ustabilt med han om dagen og det kan tenkes at vi får en annen semifinalist her. Da vil jeg peke på Carreno Busta som et alternativ. Bookiene holder Goffin, Bautista Agut, Dimitrov og Monfils til lavere odds noe jeg med unntak av med Goffin synes er rart. Busta er rå i fem sett og er meget god på grus. Til 12.odds kan ikke Carreno Busta oddsen stå urørt, da jeg personlig ville spilt han mot samtlige av disse, med unntak av Djokovic om han viser god form. Vi prøver Djokovic som er på vei tilbake i god form til 3.00 og en liten slant på Busta til 12.00

4.fjerdedel

I den siste fjerdedelen finner man nok de to som man tenker kan utfordre Rafael Nadal mest, da tenker jeg på Alexander Zverev og Dominic Thiem. Sistnevnte slo han i Madrid og førstnevnte tok han til 3 sett i Roma, der han også var et break opp før Nadal kom tilbake og vant. Bak dem har vi Wawrinka og Nishikori som er to meget gode spillere, men er nettopp kommet tilbake fra skade så man vet ikke hvor bra de kan levere enda. Det vi helt sikkert vet er at disse to på gode dager kan slå hvem som helst i denne fjerdedelen. Det vil overraske om hverken Thiem eller Zverev spiller semifinale i årets Roland Garros, men hvem av dem som gjør det virker som bingo. Thiem høyest toppnivå av dem, men Zverev mest stabil. Må legges til at Zverev aldri har gjort det bra i en Grand Slam før mens Thiem spilte semifinale her i fjor.

Roland Garros (Kvinner)

1.fjerdedel

Verdensener på kvinnesiden, Simona Halep er naturligvis favoritt her og er en veldig solid grusspiller. Solid er nok også det mest dekkende ordet for hun sliter litt om hun møter en motstander som drar opp litt X-faktor. Senest i fjor da hun som storfavoritt tapte finalen i turneringen mot hardtslående Jelena Ostapenko. Tidligere i år tapte hun Australian Open finale for Caroline Wozniacki og det bør egentlig kun være et tidsspørsmål før seieren hennes kommer. Den vil uansett være ekstremt fortjent. Om den kommer her tror jeg ikke. Hun er god, men jeg tror ikke hun er god nok og det er andre spillere jeg har større tro på. Favoritt til semifinale skal hun uansett få være. Kiki Bertens fra Nederland og hjemmehåpet Caroline Garcia er de med størst potensial til å frarøve henne det. Vi står likevel over spill her.

2.fjerdedel

Fryktelig åpent i den neste og her har jeg funnet verdi i å spille Karolina Pliskova til 6.00 i odds. Pliskova var i semifinale her i fjor der hun tapte for Simona Halep og det ser ut som hun har tatt ytterligere steg på grusen. Vant storturnering i Stuttgart på grus og tapte semifinale for Petra Kvitova i Madrid. I den turneringen slo hun ut gode spillere som Victoria Azarenka, Sloane Stephens og Simona Halep på veien. Kvitova endte opp med å vinne turneringen i Madrid til slutt. De største utfordrerne til Pliskova er Maria Sharapova, Serena Williams og Garbine Muguruza. Sharapova begynner å komme i slag igjen etter utestengelsen, men mangler en hel del på serven til at jeg kan se henne være bedre enn Pliskova enda. Serena Williams har knapt spilt turneringer og det skal være tvilsomt at hun kan være med å lukte på semifinale. Til slutt da, Garbine Muguruza som man aldri vet med. Hun har vunnet Roland Garros før og kommer ofte ut av intet og det må hun også gjøre i år om det skal holde til noe stort. Har vært i dårlig form og lite som tyder på at hun skal være større favoritt her. Karolina Pliskova til 6.00 i odds virker meget bra.

3.fjerdedel

Her finner man fjorårsvinner Jelena Ostapenko. Hun er ikke favoritt, for det er Elina Svitolina. Det virker som om det skal stå mellom disse to og da vil det være veldig åpent. Skulle jeg personlig valgt to favoritter før turneringen ville det vært disse to og hvem av dem som stikker av med halvdelen er vanskelig og si. Derfor er det fullt mulig å prøve Jelena Ostapenko til 4.00 i odds. Hun har helt klart det høyeste toppnivået ikke bare av disse to men av samtlige i turneringen. Ostapenko til 4.00 får en liten innsats herfra.

4.fjerdedel

Den mest åpne fjerdedelene i mine øyner. Kvitova vant i Madrid og er favoritt men er ikke stabil nok på underlaget til at jeg kan støtte henne her. Kasatkina og Wozniacki følger så, men store usikkerhetsmoment her også. Sloane Stephens til 13.00 er nærmest spill og til den oddsen må vi forsøke det da Stephens har skyhøyt toppnivå.

 

Publisert av

fansnettverk

Nettverk av nettsider - fotballfans.net, tippefans.net, fantasyfans.net, tippenett.com, velkomstbonuser.net

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s