Liverpool – Roma (Semifinale 1/2)

Skribent: Sindre Slethei

Dagens spill : Liverpool -1 EH (2.43) @Coolbet

Draget : Oxlade Chamerblain utenfor 16m (12.00) @Unibet

Det var nok få, om ingen som hadde tippet at disse to skulle møtes i en semifinale. Men nå er det jo en gang slik i fotball, at det sjeldent går slik man tror! Begge lag har fortjent denne semifinalen og avansert som underdogs i kvartfinalene mot henholdsvis Man City og Barcelona. Liverpool slo ut den suverene ligamester Manchester City med hele 5-1 over to kamper, mens Roma tapte 4-1 på Camp Nou, før de stod opp fra de døde og leverte et ellevilt comeback med 3-0 og avansement på bortemål etter hjemmekampen i den evige stad. I kveld er det igjen duket for en ny festaften på Anfield, det kommer nok en gang til å bli en helt magisk atmosfære både før, under og etter kamp. Europeisk fotball betyr noe helt spesielt i Liverpool, og det er få om noen steder som mobiliserer like mye før disse kampene. Under Jurgen Klopp har Anfield igjen blitt forvandlet til et fort, og de taper fryktelig sjeldent kamper her. Denne sesongen er de ubeseiret på hjemmebane i både Premier League(11-6-0) og Champions League(4-2-0) Emre Can, Matip og Lallana er fortsatt ute, men ellers ser det bra ut. Flere vil stille med friske og raske bein etter å ha blitt hvilt i helgens noe skuffende 2-2 mot West Brom. Mye tyder på at Klopp velger samme lag som blåste Man City 3-0 for 3 uker siden, da vil det se slik ut.

4-3-3 : Karius – TAA – Van Dijk – Lovren – Robertson – Oxlade Chamberlain – Milner – Henderson – Mane – Firmino – Salah

Roma er også i bra form og flyter på en medgangsbølge om dagen. SPAL ble enkelt beseiret i helgen og laget innehar nå 3 plassen i Serie A, 1 poeng foran Inter og to foran byrival Lazio i det som er et rotterace om de siste Champions League plassene. Det er ingen skader av betydning på laget, og halve laget ble hvilt i helgen. Di Francesco vil trolig gi fornyet tillit til de samme 11 gladiatorene som beseiret Barcelona 3-0 for 2 uker siden.

3-5-2 – Alisson – Manolas – Fazio – Jesus – Florenzi – De Rossi – Strootman – Nainggolan – Kolarov – Schick – Dzeko

Liverpool har sett imponerende ut etter jul, og på hjemmebane spiller de med enorm selvtillit. Her kommer de til å angripe for full maskin for å skaffe et best mulig utgangspunkt foran returoppgjøret. Roma imponerte voldsomt med å slå ut Barcelona, men det er først og fremst på hjemmebane de har levert i Europa. Her tror jeg de skal få det hett om ørene mot et flyvende Liverpool med hjemmepublikum i ryggen.

 

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s