Topper og Flopper #5

Før vi ser fremover mot den sjette runden i Eliteserien, passer det med ett lite tilbakeblikk på den innholdsrike dobbelrunden vi har lagt bak oss!

Topper

Marcus Pedersen: Pr. nu er han Eliteseriens ubestridte toppscorer. Med sine 7 mål så er han 4 mål foran en trio med Bamba/Johnson/Engblom. Og han viste i søndagens toppkamp(?) hvorfor han allerede har 7 mål. I første omgang så blir han lite involvert i matchen, men har en heading Rossbach må være våken på, men som han ikke får vinkla nok så blir litt for enkelt. I 2.omgang er det en helt annen story, Godset er mye mer på og skaper mye mer offensivt. Han scorer sitt første etter at Sondre Rossbach gir en svak retur på skudd fra Tokmac hvor Marcus kan heade den i tom kasse. Det andre målet hans i kampen kommer etter et kjempeforarbeid av Tokmac hvor han spiller rundt med Bergan også kommer Marcus på kjempeløp på første stolpe og setter den enkelt i nærmeste. Et mål som viser at Marcus er skikkelig på gang og med full selvtillit. Sitter med en tanke om at det ekke akkurat et mål Marcus har scora mye av, han viser timing og fotballIQ da innløpet er perfekt i samband med Tokmacs innlegg. 3.målet er en liten abnormalitet ved at Bugge(!) kjører hockeyassist da han spiller den i bakrom hvor Tokstad som alltid er på løp spiller den inn og Marcus setter den kaldt i hjørnet og hattricket er klart og matchballen er Marcus Pedersen sin. Strålende kamp av Marcus, og spesielt en enorm 2.omgang av Eliteseriens formspiss numero uno

Mads Reginiussen: Toppscoreren til Ranheim da de på oppsiktsvekkende vis klarte å rykke opp, selv om de fleste eksperter tippa de rundt midten av tabellen. Han har dessverre måtte stå over alle kampene inntil denne helgen pga skade pådratt i preseason. Heldigvis for Ranheim og oss ES-elskere var han heldigvis tilbake denne helgen og han var tilbake med et BANG. Scorer 2 mål og viser seg fram med en eneste gang. Den eneste ikke-trønderen i Ranheim, selv om han kan nesten regnes som trønder da han har vært i Ranheim siden 2011-sesongen. Kapteinen for den største underdogen i Eliteserien omtrent i min levetid er allerede i gang og man kan nok vente en del flere mål fra Litj-Reginiussen

Brann: Det eneste laget som sålangt i Eliteserien er ubeseiret. Og eneste grunnen til at de ikke sitter med 4 seire sålangt er Bismar Acosta sin fatale støttepasning til Radlinger på Marienlyst som endte i et selvmål for evigheten. Møtte søndag fjorårets 2’er i Eliteserien i Særp til en av de absolutt vanskeligere kampene man opplever i Eliteserien, og Særp hadde gående inn i denne kampen 6 kamper ubeseiret. Eliteseriens beste midtforsvar i Wormgoor og Acosta klarte og ha kontroll for det meste på Mortensen og Agger/Schwartz. Scorer første målet på frispark fra Fredrik Haugen fra like utenfor 16 som går i mål ved hjelp av en helt hjelpesløs mur og går via benet til murbrekkeren Sivert Heltne Nilsen. Særp svarer tidlig i 2.omgang ved langskudd fra Harmeet Singh. Vito Wormgoor gjør 2-1 på straffe og heldigvis for Brann så brenner Schwartz straffen de får bare minutter etterpå, som skal sies var av det slaget som f.eks. VAR hadde kansellert. Men Brann klarer å dra hjem med 3 poeng fra en av de vanskeligste kampene og viser igjen at de kanskje har vært sesongens beste lag sålangt. Vi har visst at de defensivt har vært veldig gode, og LAN har kanskje og fått litt kritikk for litt vel defensiv spillestil, men i år har de sett litt mer offensive ut og de har videreutvikla en mer offensiv filosofi hvor de også kan variere mellom høyt og lavt press, istedenfor å bare forsvare seg i en fryktelig lav 4-5-1. Masse skryt til Lars Arne Nilsen for at han har videreutvikla spillestilen og fortsatt drar hjem resultat på resultat. De har allerede etter 4 serierunder som nevnt vært på 2 bortebaner av de vanskeligere i Norge, i Marienlyst og Sarpsborg Stadion og de har dratt hjem med 4 poeng. Kruttsterk sesongstart av Brann!

 

Flopper

START: Er det vits i å nevne noe mer enn 1-6 HJEMME mot Vålerenga? Starter helt forjævlig med nonchalant pasningspill i eget forsvar etter par minutter og Simon Larsen vises helt fortjent ut etter at han drar ned Finne på vei aleine gjennom mot Benjamin Boujar. Gjennom hele kampen så ser forsvaret jævligere ut enn noe man har sett i Eliteserien, men de klarer allikavel å gå til pause med 1-2, noe som må sies å være helt greit med 10 mot 11, etter at hhv Christensen for Start og Sam Johnson har scort hvert sitt 2.mål. Så gjør Mark Dempsey og Start noe som i etterpåklokskapens navn i hvert fall er en av de dårligste avgjørelsene sålangt. De tar ut Wichne for Aremu og gjør om til 3 bak og går for seier, noe som isolert sett ikke er så ræva. Men Start så ikke ut som om de egentlig hadde trent sammen før engang, spesielt defensivt. Det var helt katastrofalt, Damion Lowe spesielt var så ræva med flere «rett-i-dusjen»-pasninger. Boujar som kom inn for Opdal fikk også Opdal til å se ut som David de Gea på speed, noe som er godt gjort. Til hans forsvar ble han satt inn pga Opdal-skade på oppvarming. Bård Finne, Chidera Ejuka, Jonatan Tollås Nation og Samuel Kari Fridjonsson gjorde at resultatet til slutt ble 6-1. Og det var ikke sånn at resultatet var flatterende for VIF. De har såpass store sjanser foruten målene at jeg vil si egentlig så hadde de fortjent å score 8 eller 9 mål. En prestasjon av Start på alle mulige nivåer, fra det røde kortet, fra det naive, nonchalante pasningspillet i eget forsvar, til en manglende duellstyrke og det aller verste er at spillerne egentlig ser litt likegyldige ut (merk: Sier IKKE at de VAR det). En uhyre merkelig opplevelse. #Startendrøm ser sålangt ut som #Startetmareritt. Men det er fortsatt tidlig, men HER må det bedring til.Og det fort

Trygve Kjensli: Når man som dommer klarer å bli det største samtaleemnet etter match gang på gang så er det tegn på at man ikke holder det nivået som skal til for å dømme på det øverste nivået i norsk fotball. Igjen er Kjensli samtaleemne da han ikke gir B/G straffe på overtid mot Rosenborg tiltross for at ALLE mener det er glassklart og man ser det enkelt uten å ha behov for reprise. Skandaløs og feig avgjørelse å ikke gi B/G straffe der. I en ideel verden vil en slik feighet føre til et par kampers pause, men vet ikke om det skjer her

Ujevnheten: Det er gjerne ikke et styrke for en liga når lag kan gå fra å rundspille et lag en runde til så og bli rundspilt av lag som egentlig skal være svakere, i hvert fall på papiret. Og det har skjedd såpass mange ganger sålangt i sesongen. Se på Godset f.eks. De vinner 4-0 borte mot VIF, et VIF som kampen etter slår Start 6-1 borte, de taper 0-3 borte mot TIL, et TIL som tapte 1-4 mot Start i seriepremieren, de vinner 3-0 mot Odds, et Odds som par uker i forveien holder RBK til 0-0. Og sånn kan man kan ta flere lag. Det er egentlig bare Brann som har bevist noe særlig stabilitet sålangt i starten på sesongen, og det er ikke allverdens. Jeg savner flere lag som klarer å vise stabilitet, i hvert fall at de ikke går fra Real Madrid ene uka til Sunderland neste uke. Det er ikke godt nok i mine øyne og det må bedring til framover. Spesielt av de lagene man forventer i toppen som RBK, Godset og Molde (Molde er jeg litt stygg med, men kampen mot RBK var katastrofal)

 

Så vil jeg jeg slenge på en liten hyllest til en spiller jeg har kommet med mye pes mot og en spiller som kanskje ikke er en spiller man så ofte gir skryt til da han kanskje har fått et rykte som en grå spiller. Denne spilleren er Espen Bugge Pettersen. På det tredje målet så gjør Espen Bugge noe jeg knapt har sett all verden keepere gjør. Han gjør først en utrusning på et gjennomspill hvor han kjører 100%, ifølge han selv pga litt uenighet om hvem som skulle ta den, så drar han av en Oddsspiller, som om han var Tønsbergs Messi!, til før han spiller en kjempeball igjennom til Tokstad som igjen spiller den til Marcus. En fantastisk prestasjon av Bugge som har tatt opp hansken MYE siden han viste fingeren til GU forrige sesong. Siden da så har han virkelig vært god, og om han skal begynne med det HER. Nå. Vel da burde Godset klare medaljeplass med god margin. Det her var for meg rundens desiderte øyeblikk. FANTASTISK Espen Bugge «Messi» Pettersen

 

AV: @AHBryhn

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s