Topper & Flopper #4

Topper

Rosenborg

En svak sesongstart med uavgjort mot både Kristiansund og Odds BK, samt tap mot S08 i seriepremieren trakk vekk alt av momentum fra RBK inn mot derbyet mot Molde. Hvis man hadde sett denne kampen isolert og skulle tippet hvilket lag som kom inn i denne kampen med 9 poeng, så ville man trodd det var RBK. Fra første spark på ballen var de helt i vater og dominerte egentlig Molde helt fra det første minuttet. Trekket med Søderlund som en innoverkant fungerte perfekt og Søderlund var overraskende god i den rollen, mye grunnet fordi han fikk brukt fysikken sin mot Christoffer Remmer. I tillegg fungerte det veldig bra som en slags spisspartner med Bendtner, som også så bedre ut enn han har gjort så langt denne sesongen. Strålende gjennomført av RBK som kan ta med seg kampen inn i de kommende kampene.

Tromsø

Et av lagene med «Double Gameweek», og de utnytta det til det fulle! En grusom generalprøve mot B/G med tap 1-4, så 1-4 tap i seriepremieren mot nyopprykkede IK Start. Selv med tap mot Molde, så det brått mye bedre ut. Så kommer Double Gameweek mot Ranheim og SIF. Kampen mot Ranheim skulle på papiret være overkjøring, men Ranheim kom fra en storslagen seier mot Stabæk. Men i denne kampen var det på papiret og i realiteten ganske likt. De var altså så gode mot Ranheim at t.o.m Slobodan Vuk scora, og jeg er fortsatt egentlig usikker på om han egentlig fins. Så liten har påvirkninga hans på TIL vært siden han kom før forrige sesong. De endte med 4-0 og det var ikke et mål for lite. Etter det ventet den utsatte kampen mot Strømsgodset fra 2.serierunde. Et SIF som kom fra en dominant seier mot VIF hvor de virkelig viste toppnivået. Gårsdagens kamp viste bunn-nivået til SIF og toppnivået til TIL. I løpet av første omgang så skaper Godset knapt noe,

simo-valakari-3f5b2739-7247-4f4a-b878-aa75329ba89-resize-750

mens TIL på sin side gikk til pause med 2-0 , 2.omgang var mye av det samme med TIL-trykk hele veien, Godset med et lite halmstrå da Amahl Pellegrino fikk sitt første mål, men TIL var egentlig aldri i fare for å tape kampen. Kampen endte med hjemmeseier og 3-1 mot et av lagene som er forventa å være helt i toppen og kanskje til og med konkurrere mot RBK. Rett å slett kan man si at Simo Valakari er en superb manager og absolutt topp, toppklasse i Eliteserien. En manager som på sikt fort kan ta steget ut i en større klubb i Europa.

Strømsgodset (mot Enga)

En kamp med MANGE involverte med historie fra laget på motsatt halvdel:
ENGA: Erik Espeseth, Ronny Deila, Haakon Lunov, Adambathia Kwarasey, Abdi Ibrahim mm
Godset: Herman Stengel, Toro, Marcus Pedersen, Mos mm.

Så det var en kamp hvor rammene lå klare i forkant. Mange forventa at det skulle bli en jevn affære, men det ville aldri Godset ha noe av. Selv om det var 1-1 til pause etter mål av hhv Ejuke for Enga og Marcus Pedersen (selvfølgelig) for Godset, så virka det klart at Godset kanskje var hakket foran Enga. Godset endte opp med å dra hjem fra Oslo med 4-1. Marcus Pedersen enda en gang, Tokmac (for dagen i STORFORM) og en Herman Stengel som fortjener en egen mention. Å oppleve hets fra tribunen gjennom hele kampen (så kan man mene hva man vil om hetsen var grei eller ei) for så å avslutte kampen med et eminent langskudd fra 35 meter. Enorm måte å bare bevise for Klanen at hetsen ikke påvirker Stengel negativt

69686240.jpg
Marcus Pedersen og Godset viste seg fra sin aller beste side i kampen mot Vålerenga. Pedersen scoret to mot gamleklubben, før Stengel la på til 4-1 på overtid.

 

Flopper

Molde

 Starter sesongen så sterkt med full pott på første 3 burde det gi momentum inn mot en av sesongens desiderte høydepunkt. Søndagens hovedkamp på Discovery viste ikke at Molde var det laget som hadde starta sesongen uten å miste et poeng. Som skrevet ovenfor så var Molde egentlig aldri med i matchen. De gikk for en approach med hurtighet framme i Amang, Brustad og Strand. Det var vel ikke helt riktig approach. De tapte fysiske dueller og så egentlig ut som de hadde litt høye skuldre, noget overraskende mtp deres sesongstart. Taper 4-0 uten å egentlig være i nærheten. Vil gi en quick shout out til Erling Braut Håland og Etzaz Hussain som begge to viser seg fram og burde vel egentlig startet denne kampen her og de bør i hvert fall starte neste kamp. De eneste to som kanskje kan gå med hodet hevet etter denne kampen

Stabæk: Røft å stille de opp her kanskje, men det her blir kanskje en mer generell og også litt ref et nylig stengt overgangsvindu. Her mister man typer som Morten Morisbak Skjønsberg som var MR. STABÆK med store bokstaver og en av de beste spillerne i fjorårets Eliteserien i Tortol Lumanza, også erstatter man med Strømnes/Demidov og Rønning Ovenstad? Det er så svak business. Demidov var veldig god han i Brann, men prøvde seg i USA og han er vel fortsatt huska som han fyren som tjente MYE penger for å spille for Minnesota, mens han egentlig så ut som en fan som tilfeldig var på banen. Strømnes har vært god i OBOS lenge, men er han mannen som kan erstatte Skjønsberg? Skeptisk. Og med deres sjanseløse Ranheimkamp friskt i minne så ville man kanskje tro at de skulle kjøre over den desiderte dumpekandidaten sammen med Ranheim i Sandefjord, men de klarte bare 1-1, et resultat som ikke er godt nok i min bok

 

Vålerenga:

I deres nye storstue (relativt nye) og med såpass mange i støtteapparat, administrasjon og på banen med Godsethistorikk, så skulle en tro at de skulle gå ut og vise Godset hva de har mista og vise at de har tatt det beste fra Godset. I stedet ender de opp med å bli KNUST 4-1, etter 2 mål av deres tidligere spiss Marcus Pedersen og 1 mål av Klanens hatobjekt nummer en (basert på denne kampen i hvert fall) i Herman Stengel. At denne i tillegg kommer etter at de har vært helt sjanseløse mot S08 er ikke bra. Her skal Deila & co vise at «Prosjekt Deila» er på rett vei, men det her tyder ikke på at skuta er HELT på rett vei i hvert fall. Bedring MÅ i hvert fall skje og det KJAPT. Ellers så kan det bli enda en sesong midt på tabellen for hovedstadens lag nr. 1

Til helgen venter en ny runde med norsk ball!

Sjekk ut bredde-tipsene til kampene de kommende dagene!

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s