Før kampen: Lillestrøm – Start

Skribent: Sindre Slethei
Twitter: SSlethei

19.00 – Åråsen stadion
Den siste kampen i fjerde serierunden fnner sted på Åråsen da vertskapet Lillestrøm får besøk av IK Start. Vertene har på langt nær fått den åpningen på sesongen de ville ønske og står igjen med ett poeng som de tok i sin eneste hjemmekamp mot Sarpsborg. Ellers tapte de skufende 3-1 borte på Aspmyra i innledningen og nå sist ga de fra seg ledelse borte mot Kristiansund og endte opp med null poeng. Lite å melde hva angår skader for de kanari gule og hjemme er Lillestrøm normalt sterke. 7-2-6 på eget gress i fjor lar seg høre, men Erlandsen vil nok gjerne pynte enda litt mer på den statistikken i år. Selvsagt en fordel for hjemmelaget at kampen blir spilt på naturgress, Start er mest komfortable på kunstgress og det skal bli spennende å se hvordan sørlendingene takler
det.
Start på sin side spiller i dag sin første bortekamp. De har kun fått spille to kamper til nå, begge på hjemmebane og etter en imponerende 4-1 seier mot Tromsø i premieren tapte de med samme sifre mot Sandefjord et par uker senere. Resultatet i den siste kampen lyver litt, da Start var det dominerende laget i første omgang og egentlig helt frem til Sandefjord scoret sitt 2-1 mål og rullegardinene for alvor gikk ned. Tor Kristian Karlsen var aktiv på deadline day og hentet hele fre spiller, Niklas Sandberg, Kasper Skaanes, Espen Berger og Mathias Bringaker. Etter tapet sist er det neppe usannsynlig at en eller flere av disse vil bli introdusert i startelleveren.

Lillestrøm har tatt i mot Start hele 34 ganger siden 1948/49 og vunnet 23 av disse, 7 har endt uavgjort og kun ved 4 anledninger har Start tatt med seg alle poengene. Statistikken er med andre ord på Lillestrøm sin side men kampen virker vidåpen. At kampen blir spilt på Åråsen gir Lillestrøm det lille favorittstempelet men det er veldig tynt. Start seier står til over 4x pengene som i en vidåpen kamp kan virke forlokkende. Vi står derimot over den og går for en litt mer safe variant og forsøker Start seier eller uavgjort til i overkant av 2.00 i odds (Unibet)

Start eller uavgjort 2.05 (Unibet)

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s