Champions League – Onsdag


Skribent: Sindre Slethei
Twitter: SSlethei

Barcelona – Roma

Mektige Camp Nou er vertskap for den første kvartfinalekampen mellom kanskje den største favoritten til å vinne Champions League, Barcelona mot italienske Roma.
Barcelona er store favoritter til å avansere til en ny Champions League semifinale og det er få som levner Roma de store mulighetene. Katalanerne er helt makeløse og har kun tapt en tellende kamp siden Super Cup tapet mot Real Madrid i august. Det skal sies at de var fryktelig ille ute mot Sevilla på lørdag der de var under med 2-0 før Messi og Suarez reddet poeng med scoringer i 88 og 89 minutt.

Tror ikke det er nødvendig å legge for mye vekt på den kampen, serien er omtrent vunnet og motivasjonen trolig ikke enorm, før første kvartfinalekamp til uken. Ingen nylige skadeproblemer å melde om. Sergio Busquets var lenge usikker, men de siste rapportene tilsier at han skal være klar.
Roma på sin side har ikke vært i en Champions League kvartfinale siden 2007/08 sesongen da de ble slått ut av Manchester United. Det er nå i overkant av 10 år siden og det er nå på høy tid at det italienske hovedstadslaget skal få prøve seg mot de aller beste. Italienerne har spilt to kamper siden de slo ut Shakhtar og spilte akkurat som Barcelona uavgjort på lørdag mot Bologna. Selv om resultatet ikke var allverden å skryte av var det langt verre at lagets midtbanesjef, Radja Nainggolan måtte ut med en hamstring skade etter kun 17 minutter. Belgieren er nok Romas viktigste spiller og om han ikke blir klar i rekordfart er Roma betraktelig svekket foran det som allerede var en nesten umulig oppgave på Camp Nou.
Til tross for at Barcelona er store favoritter skal det nevnes at Roma kun har sluppet inn 1 mål i gjennomsnitt per kamp i Europa i år. Spiller ikke Nainggolan for bortelaget skal de få det ekstremt tøft og det er i det hele veldig lite som tyder på annet enn hjemmeseier. Kampen skal uansett spilles først, Chelsea var fullt på høyde med Barcelona på Stamford Bridge og resultatet kunne også vært et helt annet på Camp Nou om marginene hadde gått motsatt vei.

Liverpool – Manchester City

Den andre av dagens to kvartfinaler er en hel engelsk affære og det er Liverpool som møter de suverene serielederne Manchester City på Anfield.
Liverpool spiller sin første Champions League kvartfinale på 9 år og det er ventet en elektrisk stemning på Anfield når de endelig er vertskap for en ny stor kveld i europeisk sammenheng. Laget er i fin form og feierover de fleste motstandere de møter på i Premier League.

Lørdag var de langt unna toppnivået mot CrystalPalace men med en sen scoring av lagets store stjerne, Mohammed Salah ble alle poengene med hjem til
Liverpool, likevel.Litt skader har det blitt for Liverpool i det siste, senest måtte skadeforfulgte Adam Lallana igjen gå ut medskade. Han hadde trolig ikke startet uansett, så verre er det at Joel Matip er ute resten av sesongen samt at Emre Can trolig ikke spiller. Jo Gomez er også ute med skade og det begynner å tynnes ut i de bakre rekker. På den positive siden er Nathaniel Clyne tilbake i trening og er med i troppen. Han vil trolig starte på benken men mange Liverpool fans vil nok se han komme inn på backplass i stedet for Alexander Arnold som har slitt de siste kampene.

Manchester City på sin side er i strålende form og det har de også vært hele sesongen. De leker fotball, uke inn og uke ut og det er rett og slett en fryd å se de lyseblå fra Manchester spille fotball. Mye av takken skal
Pep Guardiola ha og han vil neppe se seg fornøyd med noe annet enn seier i årets utgave av Champions League. En liten skrape i lakken har også Manchester City da Sergio Aguero er skadet og ikke tilgjengelig til kveldens match. Fabian Delph og Aymeric Laporte er høyst usikre for bortelaget, selv om de siste rapportene går på at Laporte er klar for å starte kampen.

På tabellen hjemme i England er Manchester City et hav foran Liverpool og sånn sett skulle man kanskje tro at dette ville bli grei skuring for Manchester laget. Det blir det trolig ikke når de møter et Liverpool lag som de har slitt med tidligere og som er eneste laget som har slått City i Premier League i år og det skjedde nettopp på Anfield. I tillegg har Liverpool erfaring fra sene kvelder i Europa tidligere og det ligger i ryggmargen til hele Liverpool fotballklubb at det skal smelle hjemme på Anfield i en kvartfinale i Champions League. Det kommer til å bli et lurveleven uten like og City spillerne må være klare for oppgaven og 100%  fokuserte, er de ikke det kommer Liverpool til å løpe over dem.

Når det er sagt er City mer stabile og har et bedre lag som vil favorisere dem over to kamper. Liverpool er endelige tilbake i det gode selskap, fullt hus, flomlys og høyoktan fotball, dem taper nesten aldri på Anfield og har bevist at de kan være fullt på høyde med City, til over 3x pengene blir Liverpool seier
kveldens spill.

Dagens oddstips: Liverpool – Manchester City (Hjemmeseier 3.09 – Pinnacle)

Publisert av

fansnettverk

Nettverk av nettsider - fotballfans.net, tippefans.net, fantasyfans.net, tippenett.com, velkomstbonuser.net

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s