Eliteserien Fantasy – GW2

Rannheim – Brann ble utsatt, noe som førte til en del bytting på lagene tett opp i mot runde 1. Noen lykkes med dette, andre ikke. Uansett , vi ser fremover mot runde 2.

Runde 2

Runde 2 er en såkalt amputert runde , der flere lag ikke har kamper. Disse er Start, Ranheim, Sandefjord og Stabæk. Dette vil selvfølgelig være lag man bør unngå spillere fra , men i stede for å tenke på hvilke spillere man ikke skal ha, tenker vi heller på hvilke spillere vi må ha.

Lillestrøm – Sarpsborg

Her snakkes det i skrivende stund om at kampen kan bli utsatt pga kaldt vær, derfor bør man være veldig forsiktig med spillere herifra. Uansett kan Erling Knudzton (8.5) være aktuell, han står som midtbane på spillet, men spilte 2.omg som spiss i åpningkampen mot Glimt. Thomas Lehne Olsen (8.0) åpnet første serierunde med en scoring, og kan gjerne fortsette med mål her. Her ville jeg ha unngått defensive spillere da jeg kan se mål fra begge lag. På Sarpsborg kan Kristoffer Zachariassen (7.6) være aktuell for denne kampen, men også en du kan ha som fast resten av sesongen.

Rosenborg – Kristiansund

Her er en kamp man kan forvente mål, og da i Rosenborgs favør. Jeg tror også at de holder nullen, spesielt siden Benjamin Stokke ble skadet første serierunde. Skal man da gå for defensive, eller offensive spillere? Hvis man allerede har tre fra Rosenborg, bør man sitte på disse man allerede har. Men har man mulighet til å kjøpe noen, ville jeg ha helt klart ha gått for offensive spillere, siden disse ofte henter flere poeng. Hva man velger her blir opp til hvordan man har satt sammen resten av laget med tanke på budsjett, men tenker at spesielt en spiller som Pål Andre Helland (12.0) er et must fra Rosenborg. En spiller om samlet sju poeng i snitt per nitti minutt han spilte i fjor. Her velger jeg altså ikke å anbefale Bendtner (13.0) en spiller mange har. Jeg velger å bruke pengene andre steder.

Brann – Bodø/Glimt

Mange aktuelle fantasy-spillere her på begge lag. På Brann mener jeg Skålevik (6.5) er mest aktuell så lenge han spiller, han har levert jevnt med mål i oppkjøringen. Samtidig vil Koomson ( 8.6 ) alltid  være aktuell på et fantasy-lag siden han har en offensive rolle og kan levere jevnt med mål. Før Ranheim – Brann ble utsatt,  ble lagoppstillingene sluppet. Da kunne vi se at Gilli Rolantsson (6.5) var oppsatt på vingen, er forsvar på spillet. Hvis dette skal vise seg å være en gjenganger vil han alltid være aktuell. Dette er jeg ikke sikker på vil skje videre, siden Brann tok ut laget mot Ranheim med tanke på dårlige forhold , derfor ville jeg avventet et eventuelt kjøp av han.

På Glimt har vi toppscoreren fra Obos-liga i fjor, Opseth ( 7.6 ). Han startet serien med to mål , jeg tror han også kan være en utfordrer til toppscorer-tittelen og en spiller du må ha på fantasy. Ellers er det mange andre på Glimt som vil levere offensivt, mange å velge i, men jeg får for Saltnes ( 6.5 ) som linker fint opp i mot Opseth.

Haugesund – Molde

Haugesund imponerte i første runde med å slå Odd, likevel ser jeg få som er interessante med fantasy-øyne. Men jeg ser en, det er Stølås ( 5.5 ) som levert masse poeng i fjor, og vil fortsette med det i år. Tar dødballer, og spiller fast på et Haugsund som kanskje også vil holde en del nullen. Men jeg mener han ikke er aktuell for denne runden. Molde startet med å vinne 5-0 mot Sandefjord, litt vanskelig å lese ut i fra denne kampen da Sandefjord ikke har imponert noen. Men Aursnes (6.1) som tok straffe første kamp er aktuell til en fin pris. Samtidig er Hestad (7.0) en spiller du må ha på laget. Amang (6.5 ) er en spiller mange har skaffet seg til årets fantasy-sesong. Jeg ville ha ventet med dette, for de har også Chima (8.9) som ønsker å starte. Kanskje starter han i stede for Amang allerede i denne kampen. Ellers tror jeg hele Molde- forsvaret som startet første kampen er aktuelle, pluss keeper Linde ( 5.5 ) Dette gjelder også for resten av sesongen da Molde virker veldig bra organiserte.

Tromsø – Strømsgodset

I første runde så vi et Tromsø-lag som sleit veldig defensivt, dette tror jeg vil fortsette her. Derfor velger jeg min kaptein fra denne kampen, Marcus Pedersen (10.1) Ellers må man være obs på at Eirik Ulland Andersen ikke blir klar til denne kampen, det kan åpne for at Mos (10.4) starter kampen. Han er en spiller som alltid vil levere mål, derfor, også aktuell som en fantasy-spiller. Sett bort i fra disse to ville jeg også ha vurdert å fått inn Jradi (9.5). På Tromsø ville jeg helt klart gått bort i fra forsvaret, selv om de har mål-farlige Wangberg(5.5) Eneste gode alternativet jeg ser i fra Tromsø er Morten Gamst Pedersen (5.5), som kan være et billig alternativ på midtbanen i all den tid han starter og tar dødballer.

Vålerenga – Odd

Vålerenga åpnet med en sterk seier i en jevn kamp mot Kristiansund på bortebane. De har mange spillere som er aktuelle for fantasy, og spesielt til denne kampen. Jeg tenker at dette er en kamp du kan kjøre på med defensive spillere fra, mange muligheter her. Men Amin Nouri (5.5), Sam Adekugbe ( 5.0 ) , og billige Näsberg (4.5 ) er alle gode alternativer. Her velger jeg å gå bort i fra Tollås Nation ( 5.5 ) som jeg mener er litt for dyr til å være midtstopper. Med tanke på offensive styrker har de nyanskaffelsen Sam Johnson (8.5). Han velger jeg å avvente, da jeg mener det i større grad er aktuelt med defensive spillere til denne kampen. Fra Odd ser jeg ingen som er aktuelle til denne runden, men mangler du en billig forsvarer kan Kitolano (4.5) være et fint billig alternativ.

 

‘Must have’ til runde 2.

  • Pål Andre Helland
  • Marcus Pedersen
  • Amin Nouri

 

 

Tips til runden

  • Vent til rett før fristen stenger før du kjøper/selger spillere, da mye kan skje i tiden før kampstart. Skader, og at kamper blir utsatt ( Tenker da spesielt på LSK – S08 )

 

  • Kaptein : Marcus Pedersen. Ja, her kunne jeg ha gått for et ‘tryggere’ valg med Helland eller Bendtner. Grunnen til at jeg heller går for Pedersen er pga av at storparten av fantasy-spillerene nettopp kommer til å velge disse to. Derfor håper jeg å få en edge på resten om Pedersen skulle få fler poeng enn de to andre nevnte.

 

Lykke til med runden!

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s