Tabelltips – Haugesund

Av Sindre Slethei
Twitter: SSlethei

14.Plass

Det er gått 8 år siden Haugesund rykket opp til eliteserien og mot de fleste sine spådommer har en hardtarbeidene gjeng fra Haugalandet etablert seg på det øverste nivået i Norge. 6-6-7-3-11-12-4-10 er tabellposisjonene FKH har endt på de siste 8 årene og det er stabiliteten som først og fremst kjennetegner laget. Til tross for Haugesund sine meritter de siste årene er de nok en gang tippet langt ned på tabellen og må nok en gang slå nedenfra og opp. Det har vært en del overganger ut og inn for Haugesund i vinter men stammen i laget er fortsatt den samme. De siste årene har det vært et par floker på trener plass etter at Grindhaug og Dempsey havnet på kant. Eirik Horneland trente laget i fjor og det så ut til å gå mot en kjempe sesong før de avsluttet sesongen med fem strake tap. Motivasjonsfaktorer kan man skylde på, men det er aldri gunstig å gå inn i ny sesong med dårlige resultater i avslutningen av den forrige.

På keeperplass finner vi Per Kristian Bråtveit. En lokal gutt som bare blir bedre og er det sikreste kortet i kortstokken til Eirik Horneland. Bråtveit er blitt 22år gammel og gode norske målvakter er ikke hverdagskost. Fortsetter haugalendingen storspillet vil etter alle solemerker større klubber i Norge og utlandet banke på døra, men akkurat nå er han FKH-spiller og så lenge han er det har klubben en av de beste keeperne i landet mellom stengene.

Forsvar
De fire foran Bråtveit er det langt større usikkerhet rundt. Joakim Våge Nilsen er tilbake igjen i klubben og vil trolig bekle venstrebacken som i gamle dager, her skal det legges til at Våge Nilsen fort kan være klubbens beste valg både på venstrekant og sentral midtbane så det gjenstår å se hvor Horneland vil bruke en av nøkkelspillerne sine. Kristoffer Haraldseid er sikker på høyrebacken og holder bra eliteserie nivå og får trolig med seg Fredrik Pallesen Knutsen og Vegard Skjerve som
midtstoppere. Det jobbes med å få hentet inn Benjamin Karamoko fra Sant Etienne som da vil gå inn som midtstopper og trolig forsterke laget kraftig.

Midtbanen skal i år den hjemvendte sønn Christian Grindheim styre. Grindheim har spilt i eliteserien i en årrekke og har massevis har rutine som vil komme godt med. Som makker sentralt vil han trolig få Bruno Leite men her er også Våge Nilsen et alternativ som nevnt. Aleksander Stølås har fungert som venstreving i de fleste treningskamper mens det er mer usikkerhet rundt hvem som bekler kanten på motsatt side. David Akintola som er en ny-signering er favoritt til en startplass og kantspilleren fra Nigeria vil da bidra med ekstrem fart. 4-4-2 har vært fast formasjon de siste årene og det er det sannsynligvis i år også.

Angrep:
Fredrik Gytkjær er bankers på topp men hvem han eventuelt får med seg er langt mer usikkert. Akintola kan brukes på topp og det kan også Shuaibu Ibrahim og Ibrahima Kone. Om det ikke skulle bli to helt fremme vil man trolig flytte Christian Grindheim i en mer fremskutt rolle og sette inn Sondre Tronstad sentralt på midtbanen. Et av lagets store problem er at de ikke har en storscorer på laget og sist sesong endte Gytkjær og Ibrahim på 6 mål som holdt til delt toppscorer tittel innad i klubben. I år trenger de en som scorer 10+ og med tanke på at det ikke virker som nye angripere kommer inn vil mye ansvar ligge på Fredrik Gytkjær sine skuldre.

Alt i alt virker Haugesund igjen som et helt ok lag. Det er ikke spektakulært, det er lite som er vakkert men de siste årene har vinnervilje, moral og samhold ført dem lengre opp på tabellen enn de strengt tatt burde vært. Det kan fort skje i år også. Haugesund vil bli fryktelig vanskelige å slå på
eget gress og er et lag ingen vil møte.

Haugesund sesongdebuterte med seier borte mot Odd på Skagerak Arena og får tøff motstand når Molde kommer på besøk på søndag.

Nøkkelspiller: Per Kristian Bråtveit
Fantasy must: Stølås

Treningskamper:

Dynamo Kyiv – Haugsund (0-1)
Haugesund – Start (1-2)
Odd – Haugesund (0-0)
Haugesund – Viking (1-2)
Kristiansund – Haugeunsd (0-1)
Haugesund – Vard (1-2)
Haugesund – Åsane (2-2

Publisert av

fansnettverk

Nettverk av nettsider - fotballfans.net, tippefans.net, fantasyfans.net, tippenett.com, velkomstbonuser.net

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s