Eliteserien – Runden som var #1

69600962.jpg

Eliteserien 2018 ble sparket i gang i helgen, og til tross for at den bar preg av den rekordtidlige sesongstarten med snø og kulde, manglet det ikke på underholdning. På Sørlandet feide Start over langreisende nordlendinger med makrellfotball, Sarpsborg viste med seier over regjerende seriemester Rosenborg at de også blir å regne med til tross for store omveltninger i spillerstallen, og Molde viste seg for alvor frem ved å maltraktere Sandefjord.

 

Ranheim og Brann skulle opprinnelig sparke i gang Eliteserien 2018, men et voldsomt snøvær gjorde at kampen ble avlyst en time før kampstart.

Lagene som imponerte

IK Start:

Et av lagene det var knyttet størst forventinger til før seriestart var IK Start. Ny trener, ny eiere og store signeringer som Kevin Kabran og Aron Sigurdarson har gitt fornyet optimisme på sørlandet. Det var likevel skepsis til om de store omveltningene samt at Mark Dempsey hersket over et svært ungt mannskap ville kreve mer tid. Skepsisen viste seg å være bortkastet. Allerede før syv minutter var passert hadde Kristian «Floki» Finnbogason og nysigneringen Kevin Kabran gitt Start en 2-0 ledelse. Herfra og utover var det ren plankekjøring for de gulkledde og Tromsø klarte aldri å komme seg inn igjen i kampen som til slutt endte 4-1.

Molde:

Siden seriegullet i 2014 har Molde hatt noen tunge sesonger. Returen til Ole Gunnar Solskjær i 2015 har ikke gitt de helt store resultatene, forventingene til tross. Etter en 6. og 5.plass i ligaen fikk laget seg en opptur i fjor da de sikret seg andreplassen bak Rosenborg etter en fantastisk sesongavslutning. Selv om det er for tidlig å konkludere med noe ga lørdagens rundjuling av Sandefjord prov på at Molde er i ferd med å igjen kunne utkonkurrere rivalen fra Trondheim. Eirik Hestad briljerte på midten, mens Fredrik Aursnes, Thomas Amang og Fredrik Brustad bidro med hver sin scoring og gnistrende angrepsspill i front. Fortsetter det sånn kan Molde virkelig bli å regne med i år.

Sarpsborg:

12 spillere inn og 12 spillere ut. En Sarpsborg-tropp med store omveltninger i spillerstallen skulle ta imot den regjerende seriemesteren og forsvare en svært imponerende bronseplass for fjorårssesongen. Få hadde troen, men gjennom knallhardt arbeid bekjempet Geir Bakkes mannskap RBK-maskineriet som attpåtil ble begrenset til svært lite i snøværet. Anført av en glitrende Kristoffer Zachariassen viste sarpingene at de blir å regne med – også i år.

Lagene som skuffet

Tromsø:

Rundspilt og ydmyket av Start, Simo Valakari bommer totalt taktisk ved å forsøke å spille seg ut bakfra gang på gang. Skaper lite fremover og har store problemer med å forsvare seg mot et Start-lag som strutter av selvtillit. Nøkkelspillerne som har forsvunnet i sommer må erstattes, og laget må vise noe helt annet når kjerringa skal reises mot Strømsgodset.

Sandefjord:

Lars Bohinen sa at nok var nok etter fjorårssesongen som endte med fornyet kontrakt på øverste nivå. Erstatteren Magnus Powell kunne neppe fått en verre start enn det han fikk mot Molde. Et bleikt Sandefjord-lag som aldri er i nærheten av å true overlegne Molde. Enkle personlige feil og taktisk naivitet gjorde det til en blytung dag på jobben. Powell har en stor jobb foran seg.

Rosenborg:

Ikke i nærheten av det maskineriet som feide over alt og alle i fjor. Skaper lite mot et aggressivt Sarpsborg-lag, vanskelige forhold til tross. Må opp flere hakk om gullet skal hentes hjem til Trondheim nok en gang.

Rundens spiller
high_tbf17667.jpg

Kristoffer Zachariassen. Selve hjertet i et Sarpsborg-lag som sikrer seg en råsterk seier over Rosenborg. Løper og kjemper gjennom 90 minutter. Gode til å starte angrep, viktig defensivt og blir matchvinner.


Rundens toppscorere:

Kristian Fardal Opseth fortsatte der han slapp forrige sesong ved å score både 1-0 målet og 3-1 målet mot Lillestrøm. Målrekord med hele 28 mål i Obos-ligaen i fjor og kan bli en viktig mann i kampen mot overlevelse for Bodø Glimt

Marcus Pedersen sikret et poeng mot Stabæk ved å gjøre begge Godsets mål. Scoret ni ganger i Eliteserien forrige sesong og kan være en kandidat til toppscorer-tittelen dersom alt klaffer.

Toppscorer-listen:

  1. Kristian Fardal Opseth (Bodø Glimt) – 2 mål
  2. Marcus Pedersen (Strømsgodset) – 2 mål
  3. 17 spillere – 1 mål

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s