Champions League – Tirsdagskampene

Edin-Dzeko-677407.jpg

AS Roma – Shakhtar Donetsk (1-2)

Det er duket for returoppgjør i Italias hovedstad og mektige Stadio Olimpico er igjen vertskap foren potensielt magisk Champions League aften. Hjemmelaget har en jobb å gjøre etter de rotet bort 0-1 ledelse i Ukraina som ble snudd til 2-1 og fordel Shakhtar foran kveldens returoppgjør. Roma har likevel fått med seg et bortemål som kan vise seg gull verdt. Italienere på hjemmebane i Champions League har ofte vist seg å være en vanskelig oppgave, men fakta er at Roma hjemme i egen serie har vært for dårlig, en uavgjort og fem tap på 15 kamper er fasiten. Tallene er langt i fra gode nok for å kjempe om ligatittel i Italia og er hovedgrunnen til at Roma ikke klarer ta opp
kampen med Napoli og Juventus. Nå skal det sies at en avgjørende Champions League kamp på Stadio Olimpico er noe helt annet og det er forventet at et Roma som har slitt med stabiliteten vil være skjerpet når desibelnivået stiger til topps på olympiastadion.

Shakhtar Donetsk er i god flyt om dagen. De har ikke tapt en kamp siden tidlig i februar, som til gjengjeld var en treningskamp. Som vanlig er det vanskelig og si hvor god matching de får i hjemlig liga, men Shakhtar har vist flere ganger at de har dette nivået inne, senest da de spilte en glitrende 2.omgang mot Roma som gjorde at de nå er i førersetet før returoppgjøret.

Serhiy Kryvtsov som vanligvis spiller midtstopper er definitivt ute og det vil svekke ukrainerne før skjebnekampen. Det er fryktelig vanskelig å tippe utfall i denne kampen, men Roma må være favoritter til å avansere. For å gjøre det må de vinne kampen og det tror jeg de skal klare med hjemmepublikum i ryggen. Toppnivået til italienerne har vist seg å være skyhøyt, senest bevist da de banket Napoli på bortebane og vant hele 3-0 hjemme mot Torino i helgen. Skulle ikke Roma lykkes i å komme opp på det nivået står derimot bortelaget klar og vil ikke la muligheten gå i fra seg. Ukrainerne har enormt tempo i angrepet og jo lengre det skulle gå uten Roma mål jo større er sjansen for at et av
Europas beste kontringslag straffer dem.
Oddstips : Roma kvalifiserer seg 1.90 (BET365)

Manchester United – Sevilla (0-0)

DJjhDE4XgAAM6Wo.jpg

Årets Champions League har av mange blitt døpt som utgaven da de engelske lagene slår tilbake. Manchester City herjer i både innland og utland og Liverpool gjorde kort prosess mot Porto. Tottenham så lenge ut som vinnere mot den italienske storhet, Juventus men kom til kort og ble første engelske laget ut. I morgen er Barcelona store favoritter til å avansere mot Chelsea og om Manchester United ikke takler presset mot Sevilla i kveld, kan tre av fem lag fra England være ut av dansen omtrent før den har startet.

Returoppgjøret blir altså spilt på Old Trafford og stillingen fra første kamp er 0-0. Den kampen styrte Sevilla fra første sekund og var en kjemperedning fra David De Gea fra å lede før returoppgjøret. Ser man bort i fra det hadde Sevilla et par halvsjanser men et bra organisert Mourinho lag fikk med seg 0-0.
Sevilla er helt på det jevne i hjemlig serie og ligger på en 5.plass. De siste årene har de blitt kjent som et av de beste hjemmelagene i Europa mens de er mye mer variable på bortebane. Spanjolene har et bra lag og i sine beste stunder kan de spille jevnt mot Europas beste lag men her skal de trolig få det fryktelig tøft borte mot et fryktelig hjemmesterkt Manchester United lag. Jesus Navas og Sebastien Corchia er fortsatt ute for bortelaget.

Manchester United på sin side kommer fra en råsterk 2-1 seier på nettopp Old Trafford mot Liverpool. Selvtilliten er stor og det er ventet at de er et nummer for store for Sevilla. Hjemmeformen til engelskmennene er voldsom og kun Manchester City har slått dem hjemme siste året. Paul Pogba spilte ikke i helgens seier mot Liverpool og er i beste fall usikker til kveldens returoppgjør. Jones og Herrera er fortsatt ute og det er ventet at Scott McTominay igjen får tillit sammen med Nemanja Matic.
Som nevnt er Manchester United ekstremt vanskelige å slå på hjemmebane, det som da gir Sevilla håp er at de ikke nødvendigvis trenger å vinne. Jose Mourinhos mannskap spilte tydelig for et 0-0 resultat i første kamp og om det lykkes med seier i kveld vil han bli hyllet. Om det likevel skulle slå feil og Sevilla scorer mål som ikke er usannsynlig, må plutselig hjemmelaget ha to. Med andre ord kan Mourinho få angre på strategien før første kamp om man ryker på bortemål, men det gjenstår å se.

Oddstips: Marcus Rashford scorer mål (3.13 Pinnacle)

Unggutten fra Manchester avgjorde mot Liverpool ved å score to mål på sin første start siden boxing day. De siste månedene har Rashford vært ute av form og det var overraskende da Mourinho inkluderte han i elleveren mot Liverpool. Rashford takket for tilliten og var kampens beste spiller med to mål før han ble ofret for en mer defensiv strategi utover i 2.omgang. I dag må United frem å score mål å ta tak i kampen. Rashford vil garantert få fornyet tillit på venstreving og tidligere har det vist seg at unggutten ofte scorer i flere kamper på rad når han får selvtillit. Han kommer alltid til målsjanser enten han lager dem selv eller blir servert. Rashford til nærmere 3.00 i odds på
nettkjenning forsøkes.

Skrevet av: Sindre Slethei
Twitter: SSlethei

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s