Før runden: Søndag

18:00

Molde – Sandefjord

Molde avsluttet forrige sesong sterkt med kun ett tap på sine siste 10 kamper. Sigurdarson har dratt til russisk fotball, og Chima er hentet inn som erstatter der. Molde startet sesongoppkjøringen med tap mot Bodø/Glimt og Lillestrøm før det ble seire mot Kristiansund, Aalesund, Dinamo Brest og uavgjort mot Vålerenga.

Med kun tre seire de siste 10 kampene forrige sesong var det bare så vidt at Sandefjord berget plassen i Eliteserien. Lars Bohinen har dratt til Aalesund og sesongoppkjøringen har ikke vært lovende. Seire ble det mot Notodden og Start, men tap mot Mjøndalen(1-6), Stabæk, Godset(0-6), Bodø/Glimt og Odd.

Siste 5 kamper:

Molde:                                               Sandefjord:

Aalesund, 1-0                                     Odd, 0-3

Dinamo Brest, 4-1                            Bodø/Glimt, 1-2

Vålerenga, 1-1                                   Strømsgodset, 0-6

Kristiansund, 1-0                              Start, 2-1

Lillestrøm, 1-2                                  Stabæk, 0-1

To lag som kommer til å kjempe i hver sin ende av tabellen denne sesongen. Jeg er spent på hvordan spissene til Molde vil levere, men løsner det fra start kan dette bli stygt. 3-0.

Strømsgodset – Stabæk

Strømsgodset avsluttet forrige sesong med 8 strake seire før det ble tap i siste serierunde, og de spås å få en god sesong i år. Har forsterket seg på topp med Mos og Herman Stengel på midten. 3 seire, 1 uavgjort og 2 tap i sesongoppkjøringen.

Stabæk blir spennende å følge med denne sesongen da de har en god del spennende unggutter. Har spilt hele 10 kamper i sesongoppkjøringen og kun 3 av de endte med seier.

Siste 5 kamper:

Strømsgodset                                  Stabæk

Mjøndalen, 5-0                                  Sarpsborg 08, 2-3

Sarpsborg 08, 2-3                             Rostov, 0-1

Sandefjord, 6-0                                 Odd, 0-4

Lokomotiv Moskva, 2-2                   Vålerenga, 2-4

Krasnodar, 1-2                                 Sandefjord, 1-0

Av disse to lagene ser Strømsgodset ut som det laget som er i rute til sesongen, og jeg tror at forrige sesongs beste hjemmelag får en god start hjemme på Marienlyst. 3-1.

Oddstipset:
Det er alltid lurt å ligge lavt i starten av sesongen, men i denne kampen har jeg funnet et spill jeg liker veldig godt. Om man tar en titt på treningskampene ser man at det er mye mål i kampene til disse lagene. Strømsgodset har gått over 2.5 i alle sine kamper, mens Stabæk har gått over i 8/10. Går ikke hardt ut, men legger 2 unitsover 2.5 mål i kampen til 1.76 hos Unibet.

 

Odd – Haugesund

Odd var gode hjemme forrige sesong, men på bortebane var de 3. dårligste laget. Dette må endres om man skal være med å kjempe i toppen denne sesongen. God sesongoppkjøring med 5 seire og 2 uavgjort.

Haugesund avsluttet forrige sesong svakt med 5 strake tap. Og i sesongoppkjøringen så ikke alt ut til å stemme med én seier på 7 kamper.

Siste 5 kamper:

Odd                                                   Haugesund

Sandefjord, 3-0                                 Åsane, 2-2
Jerv, 2-0                                             Vard, 1-2
Stabæk, 4-0                                        Kristiansund, 1-0
Haugesund, 0-0                                Viking, 1-2
OB, 3-1                                               Odd, 0-0

Lagene møttes i LSK-hallen i starten av februar, og der endte kampen 0-0. Hjemme på Skagerak skal Odd bli for sterke mot et Haugesund som ikke ser helt bra ut for tiden.
2-0.

Start – Tromsø

Det blir spennende å følge med prosjektet i Start denne sesongen. De har hentet mange nye spillere som fort kan slå til. Varierende sesongoppkjøring med 3 seire, 1 uavgjort og 4 tap. Siste test borte mot Vålerenga endte med 1-2 tap.

Tromsø så lenge fortapt ut, men Valakari kom inn og styrte skuta gjennom en imponerende høstsesong. Tromsø blir så absolutt spennende å følge med på i år. 2 seire, 1 uavgjort og 2 tap i sesongoppkjøringen. 1-4 mot Bodø/Glimt i siste test sved nok litt.

Siste 5 kamper:

Start                                                  Tromsø

Vålerenga, 1-2                                  Bodø/Glimt, 1-4
Bodø/Glimt, 0-1                               Rostov, 2-2
Aalesund, 0-0                                     Vålerenga, 3-0
Arendal, 5-0                                      Tromsdalen, 4-0
Sandefjord, 1-2                                 St. Pölten, 0-1

En åpen kamp der Start har lyst til å vise at de kan gjøre et solid comeback i Eliteserien. Tror det blir jevnt, og begge lag vil nok være fornøyd med ett poeng i premieren. 1-1.

Bodø/Glimt – Lillestrøm

Bodø/Glimt er tilbake i Eliteserien etter å ha cruiset gjennom OBOS-ligaen. Tapte kun én kamp hjemme forrige sesong og det å gjøre Aspmyra til et fort blir nøkkelen til å overleve årets sesong. 5 seire og 2 tap i sesongoppkjøringen er lovende.

Det blir spennende å se om Lillestrøm kan bygge videre på fjorårets suksess i Cupen. Laget har hatt en god oppkjøring med 3 seire, 3 uavgjort i 1 tap.

Siste 5 kamper:
Bodø/Glimt                                       Lillestrøm
Tromsø, 4-1                                      Rosenborg, 0-0
Start, 2-1                                           Rubin Kazan, 1-1
Sandefjord, 2-1                                 Molde, 2-1
Djurgården, 1-3                                Sarpsborg 08, 0-3
Molde, 2-1                                         Sogndal, 4-1

Nok en kamp som i utgangspunktet ser jevn ut. Bodø/Glimt er gjort til favoritter på oddsmarkedet, men jeg tror Lillestrøm får med seg minst ett poeng hjem. 1-1.

20:00

Sarpsborg 08 – Rosenborg

Sarpsborg 08 levert en strålende sesong i fjor, og det er lite tvil om at det jobbes godt i klubben. Laget har spilt hele 12 kamper i oppkjøringen, og de har gitt 8 seire, 1 uavgjort og 3 tap.

Rosenborg må finne seg i å nok en gang være storfavoritter foran sesongen. Og det er ikke ubegrunnet. Trønderne har en stall de andre klubbene bare kan misunne. Så får vi se om de blir like dominerende i år som de tre forrige sesongene. 9 treningskamper i vinter har gitt 6 seire, 1 uavgjort og 2 tap.

Siste 5 kamper:
Sarpsborg 08                                   Rosenborg

Stabæk, 3-2                                       Lillestrøm, 0-0
Skeid, 0-1                                          Dinamo Brest, 3-1
Strømsgodset, 3-2                            Rubin Kazan, 1-4
Brann, 2-3                                         Krasnodar, 3-2
Rubin Kazan, 1-0                              Nardo, 5-0

Rosenborg vant 2-1 her i fjor, og skal være det beste laget. Dog har jeg tro på at Sarpsborg 08 kan gi Rosenborg god kamp her. 1-2.

 

Oddstipset: I 5/6 siste oppgjør mellom disse lagene har begge lagene scoret, og dette har jeg stor tro på at kan gjenta seg. Rosenborg holdt nullen mot Lillestrøm i siste treningskamp, men bortsett fra det har de kun holdt nullen mot Melhus og Nardo i vinter. De siste treningskampene til Sarpsborg 08 mot Eliteserielag var målrike der de scoret 3 mål på Strømsgodset og Stabæk og 2 mål på Brann. Spiller 3 unitsBoth teams to score til 1.83 hos Bethard.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s