Tabelltips – Bodø/Glimt

Fortsetter oppturen for Glimt?

_KEG9643_KentEvenFoto

 

Om angrepsrekka fortsetter å bøtte inn mål i samme fart som i fjor vil ikke spørsmålet være om man overlever, det vil være hvor høyt det er mulig å fly.

To år er gått siden Bodø/Glimt måtte ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen. Foran 2018 sesongen er de tilbake og det varsles om bedre tider i Bodø.

Fjorårets sesong ble en eneste stor suksesshistorie for Glimt. I en ellers så jevn divisjon var Bodø/Glimt hele 16 poeng foran Start og rykket i realiteten opp til eliteserien flere måneder før sesongslutt. Nå venter igjen det øverste nivået i Norge og optimismen rundt laget er større enn på mange år, mye takket være den attraktive fotballen som ble spilt forrige sesong. 83 mål på 30 kamper er intet mindre enn imponerende og nå håper fansen at kulerammen igjen må finnes frem på Aspmyra.

Med en suksessesong i ryggen er det naturlig at det ikke har blitt gjort store utskiftninger i laget foran den nye sesongen. Det er verdt å merke seg at Aasmund Bjørkan som fungerte som hovedtrener i fjor har gått over som sportslig leder, mens Kjetil Knutsen tar over som hovedtrener. Det skal være lite dramatikk i dette da Knutsen har styrt det meste på treningsfeltet fra før. Man skal likevel ikke undervurdere presset som følger ved å være hovedtrener og det skal bli spennende å se hvordan en fersk eliteserietrener i Knutsen vil klare seg. Troppen er også relativt uforandret. Daniel Edvartsen er solgt til Sandnes Ulf og Erlend Dahl Reitan er tilbake i RBK etter endt låneavtale. Sistnevnte var i dialog om forlenget låneavtale, men partene ble ikke enige.

Inn har fire spillere kommet.

Zoran Popovic er hentet fra den serbiske ligaen, der han ble kåret til årets keeper forrige sesong, og han vil etter alle solemerker gå rett inn på laget og kan vise seg gull verdt.

Det er nettopp forsvaret Glimt først og fremst har prioritert å forsterke, Jose Isidoro (31) fra Spania er hentet inn på backplass sammen med midtstopper Eirik Wollen Steen (24) fra Åsane.

Wollen Steen er en gammel kjenning av trener Kjetil Knutsen som trente Steen i Åsane før han ble hentet til Bodø/Glimt. Spanjolen Jose Isidoro har en meget så fin CV og har spilt over 20 kamper i La Liga for Real Betis. Det begynner riktignok og bli et par år siden og han har de siste årene spilt på det nest øverste nivået i Spania. Med ny keeper og to nye forsvarspillere skal Bodø/Glimt være forsterket i bakre rekker.

Midtbanen er lagets store spørsmålstegn. Det spilles i en 4-3-3 formasjon der trioen på midtbanen i fjor bestod av Ulrik Saltnes, Jose Angel og Vegard Leikvoll Moberg. I den siste generalprøven mot Tromsø var det nettopp disse som igjen utgjorde midtbaneleddet. Spanjolen Jose Angel har spilt La Liga fotball og har masse kamper i den nest øverste divisjonen og fungerer som anker med Saltnes og Moberg som indreløpere. I OBOS-ligaen holdt det i massevis, om det gjør det i eliteserien er det største spørsmålstegnet laget har før seriestart. Det virker som Patrick Berg er første mann i køen til å ta en plass på midtbanen om det blir til rotasjon, Thomas Drage kan også benyttes som indreløper. Angrepsrekka til Glimt kan skremme livet av et hvert lag i eliteserien. Som nevnt banket laget inn 83 mål på 30 kamper i OBOS-liagen, noe som er fryktelig imponerende.

Åpenbaringen Kristian Fardal Opseth er midtspissen og scoret 28 av disse målene. På kantene vil sannsynligvis Trond Olsen starte sammen med unggutten Jens Petter Hauge. Det skal legges til at Olsen startet på benken i siste treningskamp mot Tromsø, Thomas Drage tok hans plass i startelleveren. I tillegg har Endre Kupen blitt hentet inn fra Florø der han scoret 14 mål på 23 kamper i OBOS-ligaen i fjor. Disse guttene har masse fart og mål i seg og i tillegg til en trener som legger opp til offensiv fotball der disse skal få herje fritt.

I treningskampene har Bodø/Glimt vært meget gode, med fem seirer på syv kamper og i
generalprøven mot Tromsø en uke før seriestart vant de hele 4-1.
Bodø/Glimt er et av de mest spennende lagene i årets eliteserie og har en spillestil som
forhåpentligvis vil sette fyr på mange kamper.
Om angrepsrekka fortsetter å bøtte inn mål i samme
fart som i fjor vil ikke spørsmålet være om man overlever, det vil være hvor høyt det er mulig å fly.

TABELLTIPS – 14.plass

Treningskamper

Bodø/Glimt – Mjølner 3-0 (19.1.18- Nordlandshallen)
Strømsgodset – Bodø/Glimt 2-1 (26.01.18 – LSK-hallen)
Molde – Bodø/Glimt 1-2 (02.02.18 – Aker Stadion)
Djurgården – Bodø/Glimt 3-1 (10.02.18 – Tele2 Arena)
Bodø/Glimt – Sandefjord 2-1 ( 21.02.18 – Kamp spilt i Spania)
Bodø/Glimt – Start 1-0 (25.02.18 – Kamp spilt i Spania)
Bodø/Glimt – Tromsø 4-1 (04.03.18 – Aspmyra Stadion)

Av: Sindre Slethei – Twitter: SSlethei

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s