Eliteserien – 1. Serierunde

Da har endelig tiden kommet! Den vakreste tiden av året om man ser bort fra gradestokken og fargen på trærne. Men det har vært snakket nok om den tidlige seriestarten. Apropos det så er det snart påske, og da passer det godt å dele en tekst fra den hellige bok før vi setter i gang:

”Da sabbaten var over og det begynte å lysne den andre lørdagen i mars, kom Kåre Ingebrigtsen og Dag-Eilev Fagermo for å se til graven. Med ett ble det et kraftig jordskjelv, for en Herrens engel steg ned fra himmelen, gikk fram og rullet steinen til side og satte seg på den. Han var som et lyn å se til, og drakten var hvit som snø. Dommerne skalv av redsel da de så ham, og de ble liggende som døde. Men engelen tok til orde og sa til trenerne: ”Frykt ikke! Jeg vet at dere leter etter Eliteserien, 2017. Den er ikke her, Eliteserien 2018 har kommet!”

Nok om det. La oss sette i gang og se nærmere på 1. serierunde i Eliteserien 2018!

18:00

Ranheim – Brann

Første serierunde sparkes i gang i Ranheimsfjæra med nyopprykkede Ranheim mot Brann. Ranheim må belage seg på en tøff sesong der hvert eneste poeng de klarer å få med seg vil være gull verdt. I sesongoppkjøringen har de møtt lag fra lavere divisjoner i Trøndelag og gått seirende ut av alle før det ble tap mot islandske FH og uavgjort i siste test mot Kristiansund.

Etter å ha returnert til Eliteserien med en andreplass i 2016 måtte Brann nøye seg med en femteplass i fjorårets sesong. Sesongoppkjøringen startet med tap mot svenske Elfsborg før det ble seire mot Viking, Puskás, Sarpsborg 08, Åsane og Sogndal.

Siste 5 kamper:
Ranheim                              Brann

Kristiansund, 3-2                   Sogndal, 1-0
FH, 1-2                                     Åsane, 3-0
Levanger, 3-2                         Sarpsborg 08, 3-2
Nardo, 6-0                               Puskás, 1-0
Orkla, 6-0                                Viking, 3-2

Disse to lagene møttes i OBOS-ligaen i 2015 og der vant Brann 4-1 hjemme før det ble 0-0 i oppgjøret i Trondheim. Selv om det skal være nivåforskjell på disse lagene vil jeg ikke undervurdere Ranheim i denne kampen. De kommer til å gi absolutt alt, og nyopprykkede lag i første serierunde skal man ikke kimse av. 1-1 i fjæra?

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s