Tabelltips: VÅLERENGA

100

                   Tabelltips: VÅLERENGA

Vålerenga skal «Bygge klubb over tid» og klubben håper å etablere seg som en toppklubb så lenge Ronny Deila for nok tid sammen med resten av ledelsen og treningsapparatet.

Vi tror at Vålerenga tar steg denne sesongen, med en yngre og mer sulten gruppe som har trent hardt i vinter og innehar masse løpsstyrke  laget. Selv om det har forsvunnet en del rutine i kaptein Grindheim, Mohamed Abdellaoue og Herman Stengel. I tillegg har Lundstrøm, Kjeldsrud Johansen og noen yngre spillere forsvunnet. Jeg tror VIF får en opptur sammenlignet med fjorårets sesong med en 6 plass. Man begynner å se konturene av hva Deila vil få frem. Ny hjemmebane og entusiasme rundt VIF kan bli avgjørende for årets sesong.

LAGET

Keeperplassen voktes av Adam Larsen Kwarasey med Sandberg som reserve, dette er kanskje den beste «keeper-duoen» i Norge. Som tredjekeeper er talentet Kristoffer Klaesson klar til å steppe inn om han får sjansen.  

Forsvaret er forsterket fra i fjor med nysigneringene Nouri, Carvalho og Adekugbe, i tillegg har man Näsberg og Jæger i bakhånd selv om sistnevnte er skadet. Tollås Nation blir viktig som i fjor.

Midtbanen er den lagdelen som er best besatt i VIF troppen. Ingen nye inn fra forrige sesong. Agyiri har forlenget lånet fra Manchester City og kan bli en spennende spiller å følge. Ellers er Daniel Fredheim Holm omskolert til defensiv midtbanespiller og skal ha en slags «Pirlo» rolle. Ellers er det Lekven, Ibrahim, Fridjonson, Berntsen og Grødem som skal kjempe om indreløper rollene. Talentet Horn Myhre lurer også bak her og det kan fort gå mot et utlån for den unge midtbanespilleren til sommeren om det ikke blir så mye spilletid.

På kantene er det Ejuke og Juklerød som kommer til å figurere, med Dønnum, Finne, Berntsen og Azemi som utfordrere.

På topp er nyinnkjøpte er det Sam Johnson som skal skyte VIF oppover tabellen. Etter Suksess i Sverige forsvant han til Kina hvor han ble skadet. Tålmodighet til å spille seg i from blir viktig for Johnson. Ellers har man Azemi som må begynne å bevise noe etter en del trøbbel med skader og sykdom etter ankomsten fra Israel. Her kan også Finne være et alternativ og man har den unge nykommeren Peter Godly Michael som er et beist av en spiller med rå fysikk og direkte spillestil.

OVERGANGER

Spillere ut:
Mohammed Abdellaoue (lagt opp)
Robert Lundstrøm (AIK)
Christian Grindheim (Haugesund)
Herman Stengel (Strømsgodset)
Mathusan Sandrakumar (Bærum)
Kristoffer Hay (lån til Bærum)
Thomas Elsebutangen (lån til Bærum)
Markus Nakkim (lån til Viking)
Henrik Kjelsrud Johansen (Brann)

Spillere inn:
Sam Adekugbe
Felipe Carvalho
Amin Nouri
Sam Johnson
Peter Godly Michael

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s