Tabelltips: Svinger Valakari med tryllestaven igjen?

100

simoetu251015HH_vg.jpg

Det kunne fort gått fryktelig galt for Tromsø i 2017 sesongen. Laget styrte mot sikkert nedrykk da Simo Valakari fra Finland erstattet Bård Flovik som trener midtveis i sesongen. Valakari fikk heldigvis for klubben rettet opp mye av det som hadde gått galt tidligere og leverte en imponerende sluttspurt, med fire seirer på de siste fem kampene.

Den gode sesongavslutningen gjorde at Tromsø klatret opp av rød sone og hele veien opp til en 11.plass.Nå står en ny sesong for tur og Tromsø har ikke råd til å stå igjen i startblokkene igjen. Den finske redningsmannen Valakari er ansatt som trener på permanent basis, men i vinter har Tromsø igjen mistet flere nøkkelspillere. Senest forsvant Aron Sigurdarson til en direkte konkurrent i klubben Start og tidligere i vinter har tre andre faste inventarer i fjorårets startellever forsvunnet.Klubbens toppscorer i 2017 Thomas Lende Olsen har signert for Lillestrøm, midtbanemannen Mikael Ingebrigtsen og midtstopper Ulrik Yttergård Jensen har begge signert for klubber på øverste nivå i henholdsvis Sverige og Danmark.

Med andre ord har Tromsø solgt bort en hel sentrallinje iløpet av vinteren og troppen virker tynn. Tromsø har foreløpig ikke vært i stand til å erstatte spillerne de har solgt og har kun fått inn to nye spillere så langt. Det var meldt at den tidligere landslagsbacken Tom Høgli skulle vende tilbake til klubben foran 2018 sesongen og i tillegg har 19 år gamle Oliver Kjærgaard fra Danmark signert etter han ble sluppet gratis av den danske klubben, Lyngby.

Kjærgaard har flere kamper på alderbestemte landslag i Danmark og spilte så sent som i fjor for det danske U20 laget. Valakari har en tynn tropp og er avhengig av at en spiller som Kjærgaard slår til umiddelbart. Det som er mest gledelig er at Mushaga Bakenga har valgt å forlenge sitt opphold med to nye år. Bakenga var sterkt delaktig i å redde klubben fra nedrykk i fjorårets sesong og vil sammen med Runar Espejord utgjøre lagets angrepsduo om Valakari velger å gå for to spisser. Det skal legges til at det enda er tid til å få signert nye spillere da overgangsvinduet i Norge ikke stenger før 4.April. Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen fortalte klubbens nettside at de ville jakte etter en ny offensiv spiller med tempo og gjennombruddskraft for å erstatte Aron Sigurdarson.

Tromsø har spilt fem treningskamper i vinter.
Tromsø – St. Pölten – 0-1 (26.1.18 – kamp spilt i Tyrkia)

Tromsø – Tromsdalen – 4-0 (09.02.18 – Alfheim stadion)
Målscorere: Gjermund Åsen(18.min) Thomas Lehne Olsen x2(23 og 28min) Christian Landu Landu (69min)

Tromsø – Vålerenga – 3-0 (15.02.18 – kamp spilt i Spania)
Målscorere: Lasse Nilsen x2 (12 og 18min) Slobodan Vuk (85min)

Tromsø – Rostov – 2-2 (18.02.18 – kamp spilt i Spania)
Morten Gamst Pedersen (42min) Mushaga Bakenga (73min)

Tromsø avsluttet fjoråret forrykende og til tross for at flere nøkkelspillere har forsvunnet er resultatene i treningskampene intet mindre enn oppsiktsvekkende gode. Etter litt rusk i motoren i åpningen i Januar feide dem over lillebror Tromsdalen før dem satte Vålerenga ettertrykkelig påplass i Marbella. Uavgjort resultatet mot Rostov var også imponerende da det russiske laget så sent som i fjorårets sesong var med i Champions League sluttspillet og slo storklubben Bayern Munchen. Laget gikk dog på en skikkelig smell i generalprøven mot Bodø/glimt for noen dager siden.

Om oppturen fortsetter med minimale midler gjenstår å se, men det er liten tvil om at den finske treneren har fått optimismen på topp rundt laget. Første elleveren til Tromsø ser på papiret sterk utmen problemene kan fort oppstå om det blir skadeproblemer, da stallen er veldig tynn. Foreløpig er det ikke meldt om skader og om det står seg en ukes tid til, kan Tromsø sjokkere mange innledningsvis. Vi tror at får en helt annen start på sesongen i år og tidlig legger grunnlaget for en bedre sesong. Tromsø sesongdebuterer søndag 11.mars borte mot nyopprykkede Start på Sør Arena.

Forventet startellever – 3-4-3

Gudmund Kongshavn
Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Jostein Gundersen, Tom Høgli
Christian Landu Landu, Morten Gamst Pedersen, Lasse Nilsen
Oliver Kjærgaard, Mushaga Bakenga, Gjermund Åsen

Nøkkelspillere : Gjermund Åsen og Morten Gamst Pedersen

Se opp for : Oliver Kjærgaard

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s