TABELLTIPSET – RANHEIM

1

      Tabelltipset 2018 – RANHEIM

Nyopprykkede Ranheim blir den store underdogen i årets Eliterserie, de kjempet seg til muligheten for opprykk gjennom  playoff ved å slå Sandnes Ulf og Mjøndalen. I premie fikk de møte, det som var Eliteserie-klubben Sogndal. Allerede var dette en kjempeprestasjon av lille Ranheim. Alle trodde at dette var endestasjonen på veien til et opprykk, men det skulle vise seg å være feil. Ranheim møtte Sogndal gjennom to tette kamper som skulle bli avgjort ved en straffekonkurranse. Michael Karlsen fikk sjansen til å gjenopprette sin forferdelige panenka-straffe fra 2015, denne gangen gjorde han ingen feil, og sendte Ranheim til Eliteserien.

 Her er det ingen tvil om at klubben eller spillerne er  tente og giret for oppgaven som venter de. Spørsmålet er vel heller om de rett å slett innehar ferdighetene som behøves for å lykkes på høyeste nivå. Dette er hobbyspillere som alle har en jobb ved siden av. Klubben går inn i Eliteserien med rekordlavt budsjett på 12-13 millioner, til sammenligning har Rosenborg 145 millioner mer. Alle spillerene i klubben , foruten Mads Reginiussen, er trøndere. De har signert åtte nye spillere før sesongen, disse er også trøndere. De har hentet en del spillere som spilte på Rosenborg 2 og Rosenborgs juniorlag. Blant disse Sivert Solli, Glenn Walker, Ola Solbakken samt Andreas Helmersen på lån.

I tillegg har Marius Augdal, Erik Tønne , Øyvind Alseth og Eirik Valla Dønnem kommet inn. Ranheim er forøvrig klubben i Eliteserien som har minst spillere ut, de har kun en overgang ut, ingen av betydning. Kan også nevnes at Magnus Blakstad som har vært en meget viktig profil for klubben er ute med korsbåndskade.

 Siden de allerede har rykket opp, har de på en måte allerede vunnet, alt det som skjer i 2018 er kun en bonus for denne klubben. Både spillere og ledere i klubben får muligheten til å oppleve Eliteserien, likevel tror jeg det blir tøft for de andre klubbene å møte Ranheim. De har et unikt fellesskap, klar spillestil og en innsats i bunn som gjør at de andre virkelig skal få kjempe for poengene. Dette gjelder spesielt i starten , jeg tror de vil plukke en del poeng som fører til at de ikke blir hektet av som Viking ble i fjor. Likevel tror jeg det blir tøft over en hel sesong på 30 kamper å unngå nedrykk. Ranheim sesongdebuterer mot Brann hjemme på EXTRA Arena 10. mars , og åpner dermed årets Eliteserie.

19ef7474-8d15-4d7a-9178-5ccca8b640e1

Even Barli

NØKKELSPILLER

images

Sondre Sørløkk

EN Å SE OPP FOR

Forventet startellever – 4-3-3

Even Baarli

Aslag Fonn Witry
Daniel Kvande
Christian Eggen Rismark
Aleksander Foosnæs

Kristian Løkberg
Eirik Valla Dønnem
Mads Reginiussen

Sivert Solli
Michael Karlsen
Erik Tønne

   1.
   2.
   3.
   4.
   5.
   6.
   7.
   8.
   9.
 10.
 11.
 12.
 13.
 14.
 15. RANHEIM
 16.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s