Sesongspill Elitserien 2018

high_tc06d487.jpg

Eliteserien smeller i gang 10. mars med åpningskampen Ranheim –  Brann på EXTRA arena. Vi åpner altså eliteserien samme helg som det arrangeres skifest og 5-mil i Holmenkollen! Uansett hvor tidlig på året det er, uansett hvor mye snø det er, uansett hvor kaldt der er. Vi gleder oss til å komme i gang med susende taklinger, vakre mål, stygge mål og herlige dommer-kontroverser. I den forbindelse har jeg funnet noen sesongspill som går på sluttplassering på tabellen.

Første spill , og det jeg liker aller best.

Best team from Sør og Vestlandet : Brann , Haugesund eller Start.

Her står det altså mellom tre lag som jeg mener det skal være stor kvalitetsmessig forskjell på. Her velger jeg å fokusere på det laget som jeg mener har best forutsetning for å ende høyest på tabellen av disse.

Brann fikk signert ny kontrakt med Fredrik Haugen som har vært en av eliteseriens beste spillere de siste sesongene. De har kanskje det som kan sies å være et eliteseriens beste midtstopperpar med Vormgoor og Acosta, med Grønner i backup som har vist i perioder at han også kan holde et veldig høyt nivå. De har signert en ny østerriksk keeper på lån fra Hannover 96 som faktisk har debutert i Bundesliga, uten at jeg har sett han så vitner det om kvalitet uansett.

På midtbanen har de fått inn Gilbert Koomson fra Sogndal som etter sigende har imponert veldig i oppkjøringen. I Brann vil de få utnyttet hans offensive kvaliteter i forhold til i Sogndal der hvor de ofte ble presset tilbake på banen og han måtte delta mye mere defensivt enn hva man måtte ønske. Gilbert Koomson sammen med Fredrik Haugen lukter både mål og herlige målgivende! Eneste store minuset, eller usikkerhetsmomentet om dere vil, er på spissplass.

De har fått inn Henrik Kjellsrud Johansen fra Vålerenga, som er en hardtarbeidende spiss, god i duellspillet og er bra i luftrommet. Problemet hans er at han sliter med å score mål – hadde kun 3 i fjorårssesongen. I tillegg til han har de Steffen Lie Skålevik, som var lånt ut til Start i høstsesongen med 10 mål på 10 startende kamper. Skålevik har bevisst at han har  mål i seg, men spørs om han duger på eliteserie-nivå? De har også en joker i Azar Karadas , samt Daniel Braathen som til nød kan brukes på spissplass.

Haugesund avsluttet fjorårssesongen med tap i 7 av de 8 siste kampene. I oppkjøringen , uten at man skal legge for mye vekt på treningskamper, så har de tapt mot Start og Viking samt ett 1-2 tap i lokalderbyet mot Vard-Haugesund.  De har fått inn Grindheim fra Vålerenga, som jeg vil påstå har nådd toppen fotballmessig og er på vei nedover. De har også hentet tilbake Joakim Våge Nilsen fra Odd, som hadde 19 kamper fra start i fjor. De er veldig avhengig av Bruno Leite som har vært bra, men bør kanskje opp enda et nivå for at Haugesund skal hevde seg noe særlig høyere enn 10. plass her. Tror kanskje også at de blir en av lagene vi vil se i nedrykksstriden.

Start er nyopprykket, nye eiere, ny sportslig leder, ny manager. Det som skjer på Sørlandet virker å være veldig spennende. Mye har skjedd her på overgangsmarkedet med mange spillere inn, de har hentet mange utlendinger som virker lovende. Men husk at ingen av disse har Eliteserie-erfaring, det har heller ikke veldig mange av de andre i troppen. Med dette i tankene –  det vil ta litt tid å få spilt inn et lag som skal kunne hevde seg i toppen av eliteserien. Det vil kanskje kunne skje i løpet av noen år – som er et uttalt mål av Start, men at dette skjer allerede i 2018, tvilsomt.

Med alt det overnevnte satt til grunne spiller jeg Brann til å bli det beste laget på Sør og Vestlandet, til 1.80 hos Coolbet med 8 units

Hvem får best sluttplassering av Strømsgodset og Sarpsborg 08?

Strømsgodset så veldig bra ut i fjorårets høstsesong, og har veldig gode forutsetning for å ende høyere enn Sarpsborg 08 på tabellen i år. De har gjort en del gode signeringer i Herman Stengel, Amahl Pelligrino og høyreiste Lars Sætra. Men ikke minst Mos, som har i flere år vist at han kan levere mål samme for hvilken klubb han spiller. I Mos, vil Godset få ett alternativ til Marcus Pedersen, han vil også kanskje utfordre han om plassen. Dette vil muligens gjøre Pedersen enda skarpere, og gjøre at han leverer enda bedre enn han har gjort. Godset har beholdt hele laget fra ifjor, Skullerud har fått jobbet med disse siden 2016, og i fjor høst så vi virkelig hva vi kan forvente av dette laget. Med en enda sterkere tropp i år, tror jeg de vil forbedre fjorårets 4. plass.

Sarpsborg 08 har doblet budsjettet sitt fra 2017, de har hentet 12(!) nye spillere. Men selv med 12 nye signeringer tror jeg de vil savne de 2 største profilene fra fjorårets lag, Rosted og Diatta. S08 havnet ifjor på en tredjeplass, noe som kan sies og være veldig bra for ett lite lag som de selv kaller seg, Jeg tror ikke Sarpsborg med mange forandringer i spillertroppen gjentar fjorårets bragd med en tredjeplass, og derfor de havner bak Godset på tabellen.

 

Mitt spill : Strømsgodset får en bedre sluttplassering enn Sarpsborg 08 spilles til 1.80 hos Nordicbet med 7 units 

 Hvem havner øverst av Lillestrøm og Stabæk på tabellen?

Lillestrøm tror jeg blir en overraskelse i årets sesong.  De har luringen Arne Erlandsen, han vet hva som skal gjøres for å vinne kamper med taktiske genistreker. Han har virkelig satt sitt preg på dette laget , de jobber hardt, trener bra og er sterke på dødballer.

I fjor slet LSK med å bikke kamper til sin fordel , selv om de var det beste laget. Hvis de klarer å omsette sjansene i år, tror jeg de kan havne veldig høyt på tabellen. De har beholdt laget de hadde fra i fjor, forsterket det med Gary Martin , Thomas Lehne Olsen, Matvei Ignonen og Kristoffer Ødemarksbakken.  

På midtbanen har de en av de beste spillerene i ligaen, Mathew. En spiller de kanskje vil miste til sommeren, men enn så lenge er han i klubben. Forsvaret styres av Frode Kippe, som fortsatt ser bra ut, selv om han kanskje ikke skal spille alle kampene i år? I angrepet håper Erlandsen at Martin , Knutdzon, og Lehne Olsen skal stå for scoringene. Samtidig som at unge Ebiye Moses ser veldig bra ut! Hvis LSK klarer og omsette alle sjansene til mål tror jeg de vil ende veldig høyt på tabellen.

Stabæk har mistet kaptein, og forsvarssjef Morten Morisbak Skjønsberg, en legende i Stabæk-miljøet. Hvordan skal det gå uten han? De har hentet inn Steinar Strømnes fra Strømmen, som uten tvil har erfaringen, spørsmålet her er om han blir bra nok på eliteserie-nivå. På midtbanen har de mistet Lumanza til Osmanlispor i Tyrkia. Det var han som ofte startet angrepene, noterte seg for 7 målgivende og havnet på 4.plass(!) på spillerbørsen i ligaen. Han blir et stort savn. Likevel har de lovende Hugo Vetlesen og John Hou Sæther, men skal to så unge gutter styre midtbanen i Eliteserien, kan det bli tøft. Angrepet til Stabæk er dog veldig sterkt, med 2 målkåte spisser i Franck Boli og Ohi. Tror likevel at totalt sett at Stabæk skal slite med å hevde seg på øvre del av tabellen med en tynn tropp som ikke tåler mange skader, og skaadene vill komme vil komme.

Mitt spill her blir : Lillestrøm til å havne høyere enn Stabæk på tabellen til 1.91 hos Coolbet, spilles med 7 units. ( til sammenligning har Nordicbet 1.75 på samme spillet. 

NB! Merk at oddslinjene kan ha endret seg etter innlegget ble publisert.

Lykke til ved eventuelle spill!

Leave a Reply