Serie A preview – serierunde 26

24.02

BOLOGNA – GENOA, kl 18:00

Bologna med seier igjen etter 3 strake tap. Slo Sassuolo 2-1 etter en scoring etter 88 min. Veldig ustabile, er mye eller ingenting, har bare 3 tap hele sesongen, 9 seire og 13 tap. Genoa har virkelig fått vist seg frem med 3 strake seire, blant annet mot storlag som Inter og Lazio, ligger nå meget trygt unna nedrykk med 13 poeng ned til Crotone.

Begge lagene står med like mange poeng, 30, i en kamp som er vanskelig å spå. Mange skader i begge lag, Bologna uten Palacio og Verdi, Genoa uten Veloso, samt er Taarabt usikker. Genoa ikke lett å bryte ned, bare sluppet inn 25 mål hele sesongen, bare 7 mål på 13 bortekamper. Tips: 1-1

 

INTER – BENEVENTO, kl 20:45

Inter trodde de hadde kommet seg unna sin forferdelige form med 2-1 seieren over Bologna, men ble istedet slått tilbake i bakken igjen borte mot Genoa med ett 2-0 tap. Ligger på 5. plass, og det spøker for CL-plassen neste år. Benevento dukker opp med noen seire på hjemmebane i ny og ne, slo Crotone sist med 3-2 etter en sen scoring i en magisk kamp. Kanskje er det noe håp for overlevelse, men 11 poeng er langt opp.

Inter skal vinne denne på hjemmebane, Benevento har 12 strake bortetap med 0-12 i målforskjell. Men Inter har i det siste spilt svakt mot lag som Crotone på hjemmebane, så ingenting er umulig. Selvtilitten i Inter er meget lav, og Benevento vil spille uten noe å tape. Har hentet inn fin rutine i Sandro og Sagna som har løftet laget. Keeper Cordaz i målet blir enormt viktig. Inter skal dog ha nok kvalitet i laget til å vinne her selv om spillet ikke sitter. Viktig få tilbake spissen Icardi snart som er usikker til kampen. Tips: 3-1

 

25.02

CROTONE – SPAL, KL 12:30

Crotone gikk på en smell borte mot Benevento og er igjen dratt skikkelig ned i nedrykkskampen. Fine resultater før det med 1-1 mot både Inter og Atalanta. SPAL fortsetter å spille jevne kamper resultatmessig men får med seg lite. Tapte 1-0 mot Napoli sist. Ligger 4 poeng bak sikker plass.

Ekstremt viktig bunnkamp der Crotone vil holde SPAL bak seg, kan nok være fornøyd med uavgjort. SPAL er nok mer desperate etter å vinne. Kommer til å bli en kamp med mye nerver. Crotone med mer kvalitet i laget etter å ha hentet inn Benali og Ricci, SPAL med rutinerte spillere som Kurtic og Antenucci i laget. Ender fort uavgjort her i en ekstremt viktig kamp. Tips: 1-1

 

FIORENTINA – CHIEVO, kl 15:00

Fiorentina har vist gjennom sesongen at de ikke er bedre enn en plass midt på tabellen, ligger nå 9 poeng bak en europaliga-plass. 1-1 borte mot Atalanta sist var dog godkjent. Chievo uten seier på 10 kamper før seieren endelig kom sist hjemme mot Cagliari med 2-1, en seier de virkelig trengte.

Fiorentina er vanligvis sterke på hjemmebane, men tapte nylig 0-4 mot Hellas Verona her. Siste 5 hjemme er 0-3-2, så de sliter der for tiden. Chievo har potensiale til å stenge igjen kampen, har nyvunnet selvtilitt sist etter seieren. Er også ikke stor nok distanse til nedrykk enda, 7 poeng, trenger noen få poeng til i slutten av sesongen. Badelj ute for Fiorentina med skade. Tips: 2-1

 

SAMPDORIA – UDINESE, kl 15:00

Sampdoria fortsetter å inneha 6. plassen, selv med tapet mot AC Milan sist. Det var en jevn kamp på San Siro som de tapte 1-0. Udinese med noe svakere form i det siste, dog møtt sterke lag. Tapte 0-2 mot Roma sist på hjemmebane.

Sampdoria tredje beste hjemmelaget i ligaen med 9-2-2. Stallen skadefri med en eldrende Quagliarella på topp som fortsetter å score mål på bestilling. Lasagna og Perica usikre for Udinese, ikke like bra med Lopez som erstatter på topp. Har slitt med ett forsvar den siste tiden som slipper til mye med en Samir og Larsen som egentlig er høyreback, Sampdoria bør ha gode muligheter til å straffe dem. Det fortsettes å gi god odds på Sampdoria, og vi fortsetter å spille dem. ODDSTIPS: Sampdoria til 2.00 i odds hos Coolbet.

 

SASSUOLO – LAZIO, kl 15:00

Sassuolo har faktisk nærmet seg nedrykksplassene i det siste med sin svake form, 0-2-3 på siste 5. 2-1 tap borte mot Bologna sist. Lazio tilbake med seier igjen sist mot Hellas Verona etter 3 strake tap, vant 2-0. Knuste også Steaua med 5-1 i EL.

Lazio tilbake i god scoringsform, særlig med Immobile som scoret 2 mot Verona og 3 mot Steaua. Offensiven blomstrer når han er skadefri, spiller også de andre gode. Ikke veldig gode på bortebane i det siste, 1-2-2 på siste 5, men møtt store lag som AC Milan og Napoli. Bør bli borteseier her, selv med midtukekamp i beina. Tips: 0-2

 

HELLAS VERONA – TORINO, kl 15:00

Hellas Verona henger seg på så vidt det er i kampen om fornyet Serie A-plass, ligger 5 poeng bak Crotone. 2-0 tap mot Lazio sist på bortebane. Torino med 0-1 tap hjemme mot Juve sist, jevn kamp hvor de fort kunne fått 1 poeng. 9. plass og 5 poeng unna EL-plass.

Torino mye mer solid under Mazzarri, 3-4-1 på siste 8, blitt sikrere bakover på banen. Sliter på bortebane med 3-7-2, vinner ikke ofte på fremmed gress. Belotti er helt tilbake fra skaden og i scoringsform. Hellas Verona trenger alle poengene de kan få, kan i ny og ne dukke opp med en stor overraskelse som deres 4-1 seier mot Fiorentina, men er det dårligste hjemmelaget i serien med 2-1-9. Torino riktige favoritter, men under Mazzarri går de nok inn med en forsiktig inngang i kampen. Tips: 0-1

 

JUVENTUS – ATALANTA, kl 18:00

Juventus vant derbyet mot Torino sist med 1-0, med en velkjent Juventus-prestasjon hvor de scorer det målet de trenger og stenger kampen. 9 strake seire, fortsetter jakten på Napoli som ligger 1 poeng foran. Atalanta røk meget surt ut i EL 8-delsfinalen mot Dortmund, slapp inn ett mål helt mot slutten som avgjorde det hele.

Juventus med 10-1-1 på hjemmebane, gruste blant annet Sassuolo 7-1 sist. Atalanta kommer inn i denne kampen med mye slitasje etter en tung kamp i EL på en veldig våt gressmatte, spørs hvor mye de klarer å mobilisere her. Dybala tilbake for Juventus og bør få spilletid her, Higuain har funnet scoringsformen. Tips: 3-0

 

AS ROMA – AC MILAN, kl 20:45

Rundens største kamp, Roma kommer fra en skuffende CL-kamp, tapte 2-1 borte mot Shaktar. Solid 2-0 seier borte mot Udinese i serien. AC Milan virkelig våknet under Gattuso, slo Sampdoria 1-0 i en slitekamp.

AC Milan fått fornyet energi under Gattuso, spiller mye mer direkte og laget blitt mye mer samspilt. 5-2-0 på siste 7, har faktisk mulighet på CL-plassen, 8 poeng er dog ett lite stykke. Roma kommer fra en tøff bortekamp og reise til Ukraina som kan påvirke. Har slitt i nylige hjemmekamper mot Sampdoria og Atalanta, tapt begge. AC Milan kan absolutt få med seg noe her. Tror på lite mål her, vært lite mål i toppkampene denne sesongen, særlig med ett Roma som ikke sprudler offensivt. ODDSTIPS: Under 2.5 til 1.96 hos Unibet.

 

26.02

CAGLIARI – NAPOLI, kl 20:45

Napoli spiller en dag senere enn Juventus, og får presset på seg her vis Juventus tar 3 poeng. Røk ut mot Leipzig i EL, stilte med et overraskende sterkt lag selv om oppgjøret så avgjort ut på forhånd og ligaen er så viktig for tiden. Slo SPAL 1-0 sist på hjemmebane. Cagliari med 2-1 tap mot Chievo sist, plukker sine poeng med 1-2-1 på siste 4, 8 poeng over nedrykksstreken.

Napoli fortsetter og vinne, og noe av det som imponerer mest er defensiven. Vi vet at de har en fantastisk offensiv, men forsvaret har også vært meget solid. Sluppet inn bare 15 mål på 25 kamper, 2 mål på de siste 5 kampene. Aldri lett borte mot ett Cagliari på bortebane med en unik atmosfære fra hjemmefansen, men er i så god form at de skal vinne denne. Cagliari 4-1-7 på hjemmebane. Napoli beste bortelaget med 11-1-0. Tips: 0-

 

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: Fotballinho

 

 

 

Leave a Reply