Serie A preview – serierunde 22

27.01 

SASSUOLO – ATALANTA, kl 18:00

Etter en bedre periode har Sassuolo slitt litt i det siste. 0-2-1 på siste 3, 1-1 mot Torino sist. De fortjente dog å vinne den kampen med noen store sjanser. Atalanta gikk på ett tap i en meget jevn kamp mot Napoli, tapte 1-0 på hjemmebane. Sassuolo uten Letschert.

Sassuolo begynner å se bedre ut offensivt, Berardi scorer endelig mål og pasningsspillet sitter bedre. Sist mot Torino brente de enorme sjanser og burde vunnet med mer. Atalanta er solide som vanlig, men er ikke kjempegode på bortebane med 3-3-4. Atalanta spiller på bortebane, men er vant til denne banen fordi de bruker den i Europa League. Blir en jevn kamp dette, men Atalanta har kvaliteten til å ta med seg 3 poeng. Tips: 1-2

CHIEVO – JUVENTUS, kl 20:45

Chievo ikke i god form for tiden, 7 kamper uten seier. Tapte hele 5-1 mot Lazio sist. Heldigvis for dem er det ganske langt ned til nedrykk med 6 poeng. Juventus-maskineriet er virkelig i gang, 8 seire på rad. Imponerte ikke mot Genoa sist men vant 1-0. Chievo uten Castro, Gamberini, Inglese og Meggiorini. Juventus mangler Dybala, Marchisio, Sandro, Cuardado og Howedes.

Mye kritikk innad i Chievo nå, og det hjelper ikke at spissen Inglese er skadet. Ok på hjemmebane med 3-4-3. Juventus mangler også en del viktige spillere, men de tar seirene de behøver, har to 1-0 seire på rad. Juve har vunnet sine siste 4 kamper mot Chievo og skal vinne igjen, men de sprudler ikke offensivt for tiden. Tips: 0-2

28.01

SPAL – INTER, kl 12:30

SPAL har lenge plassert seg på 18. plass, akuratt ikke gode nok til å ta seg ut av nedrykksstreken. Imponerte sist med 1-1 mot Udinese på bortebane. Inter med 6 kamper uten seier. Var dog gode mot Roma sist, kunne fort tatt seieren i en kamp som endte 1-1. Utlignet etter 86 min via Vecino. SPAL uten Konate. Inter mangler Vanheusden.

Inter trenger en seier nå, og bør ha gode muligheter mot SPAL. Nysigneringer i Rafinha og Lisandro Lopez bør hjelpe til på en stall trener Spalletti har klaget på. Forbedringer i det offensive spillet ble vist sist kamp, og mot et SPAL som sliter mot raske spillere som Perisic og Candreva bør det skapes nok sjanser. Tips: 1-2

CROTONE – CAGLIARI, kl 15:00

Cagliari noe uheldig mot AC Milan sist, brente megasjanse på overtid og tapte 2-1. Er nå bare 4 poeng unna nedrykk. 1-0-4 på siste 5, tapene kommer ofte med 1 mål. Crotone 2 poeng over nedrykk, meget fin seier mot Hellas Verona sist. 3-0 seier på bortebane mot nedrykkskandidat. Crotone mangler Tumminello og Simic. Cagliari uten Barella, Pedro og Pavoletti. Sau usikker.

Cagliari mangler mye offensivt i Pedro og Pavoletti til denne kampen. Crotone mye mer solid siste kampene, bare sluppet inn 1 mål på 3 kamper. Ok hjemme med 3-2-5. Forventer lite mål i en nervøs kamp. Tips: 1-0

FIORENTINA – HELLAS VERONA, kl 15:00

Fiorentina med stor nedtur etter en rekke med solide resultater. 3-0 tap mot Sampdoria på bortebane. Hellas Verona har det enda værre, 4 tap på rad og ligger 5 poeng unna sikker plass. Tapte hele 3-0 hjemme mot Crotone sist. Fiorentina uten Lo Faso og Thereau. Verona mangler Zuculini. Usikker: Bianchetti, Cerci, Cherubin og Zaccagni.

Fiorentina ligger helt nede på 11. plass, men har 3 poeng opp til 7. plass. Har potensial i laget men sliter med å omsette til resultater. Taper sjeldent hjemme med 4-4-2. Hellas Verona sliter veldig på bortebane med 1-3-6. Fiorentina bør vinne denne, men de har nylig svake resultater som 0-0 mot Genoa. Tips: 1-0

GENOA – UDINESE, kl 15:00

Genoa med solide og fine resultater i det siste, klatret 5 poeng over streken nå. Ekstremt solid defensivt, bare sluppet inn 1 mål på siste 5 kamper, Ballardini har tettet igjen bakover. Udinese med liten formdupp, knust 3-0 mot Lazio sist. Genoa uten Migliore og Rossi. Udinese mangler Behrami.

Genoa har blitt mye mer solide, men sliter fortsatt enormt på hjemmebane. 2-2-6 er ikke pen lesning, selv om de har vunnet sine 2 siste der nå, men en av dem var på overtid mot et håpløst Benevento. Udinese offensiven har falt litt av i det siste, man kan ikke forvente at de skal opprettholde den syke formen de hadde tidligere. Tror på lite mål her. Tips: 0-1

NAPOLI – BOLOGNA, kl 15:00

Napoli holder fortsatt Juventus bak seg med 1 poeng på toppen av tabellen, og nå har de også begynt å vinne slitekamper, som er ett meget godt tegn. Vant 1-0 borte mot Atalanta sist i en jevn kamp. Bologna er veldig opp og ned, befinner seg på 12. plass nå. Knuste Benevento 3-0 sist. Ghoulan og Milik mangler for Napoli.

Bologna er gode på bortebane med 5-0-5, men de får det tøft her. Napoli går som toget og ser ikke ut til å stoppe. Ser også mer solide defensivt ut med 3 kamper uten baklengs, stallen er nesten helt skadefri og samspillet sitter. Napoli har gode minner mot Bologna, vant 3-0 og 7-1 mot dem i fjor. Forventer klar Napoli seier her mot ett Bologna-lag som er for gode til å bare parkere bussen, noe som åpner mer for Napoli. Tips: 3-0

TORINO – BENEVENTO, kl 15:00

Torino har fått ett løft under Mazzarri som ny trener, underpresterende spillere som Niang har plutselig storspilt. Som den taktikeren og pragmatikeren han er har Mazzarri gitt fornyet optimisme til Torino. Benevento fikk sine 2 første seire men tapte 3-0 mot Bologna etter det og datt tilbake på jorda igjen. Torino uten Lyanco og Edera, Belotti usikker. Benevento mangler Antei og Paragini.

Torino med tungt frafall i Belotti hvis han er skadet. Skal likevel ta seg greit av Benevento som bare har 3 mål på bortebane over 10 kamper, 0 på de siste 4. Mazzarri kommer mest sannsynlig til å gå for sikkerhet først, for så å male ned defensiven Benvento kommer til å legge etterhvert. Uten Ciciretti er det bare Coda som kan få til noe på topp, og han greier det ikke alene. Beneveno kommer til å ha lite ball her og det er meget fin odds på at de ikke kommer til å score. ODDSTIPS: Benevento under 0.5 mål til 2.23 i odds.

AC MILAN – LAZIO, kl 18:00

AC Milan med ok resultater i det siste (2-1-0). 1-måls seire over Crotone og Cagliari er dog ikke å ta helt av for.  Lazio imponerer alle, hvor de ligger over de mer tradisjonelt store lagene Inter og Roma. Målformen er helt enorm, 13 mål på de siste 3 kampene, slo Udinese lett 3-0 sist. AC Milan mangler Conti, Rodriguez, Storari og Mauri. Usikker hos Lazio: Immobile, Marchetti, Gennaro og Mauricio.

Lazio i soleklart best form av de to lagene, men sliter ofte på San Siro mot AC Milan. De har ikke vunnet her i serien på over 20 kamper. Når statistikken er så stor bør den tas med i bektraktningen. De har klart seg bra i andre tøffe bortekamper med 2-1 seier over Juventus og 1-1 mot Inter. AC Milan på litt oppgang og kan godt ta ett poeng her, selv om Lazio har mer kvalitet i laget. Stort minus for Lazio hvis Immobile mangler. Tips: 1-1

AS ROMA – SAMPDORIA, kl 20:45

Returoppgjør fra midtuken dette, en kamp som var en forskjøvet kamp p.g.a utsettelse. Kampen endte 1-1 i en kamp som svingte veldig begge veier, store sjanser til begge. Trener Di Francesco under kritikk etter svake resultater i det siste, hvor han tviholder på en 4-3-3 som ikke fungerer optimalt. 0-3-2 på siste 5 er skremmende lesning. Roma mangler Karsdorp, Pellegrini, Perotti, Shaarawy og Gonalons.

Presset er virkelig på Roma i denne kampen, og Sampdoria er ingen lett motstander. De er riktignok svake på bortebane med 2-3-5. Spilte jevnt med Napoli men tapte mot Benevento. Det skal ikke mye til for at selvtilitten til laget går ned og at fansen buer på Stadio Olimpico, da kan mye rart skje med laget. Sampdoria scorer nesten alltid, de siste 6 bortekampene har de scoret i 5. Roma er vanligvis solide defensivt men har sluppet inn mål i sine 5 siste kamper, Alisson har reddet dem i målet en haug av ganger, som han gjorde mot Sampdoria sist. De har midtstoppere og backer som mangler fart og kan bli straffet av Samp sin offensiv. Roma scorer også nesten alltid på hjemmebane. ODDSTIPS: BTTS til 1.75 hos BET365

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: @fotballinho       

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s