Serie A preview – serierunde 21

21. januar

ATALANTA – NAPOLI, kl 12:30

Atalanta har hatt noen enorme uker i det siste, hvor Napoli og Roma og AC Milan alle har blitt slått på bortebane. Laget med fantastiske fans i ryggen har med enorm arbeidskapasitet og tro greid å yppe seg mot gigantene gang på gang. Napoli leder fortsatt 1 poeng over Juve, 4 seire på rad og slo Verona meger greit sist. De Roon ute for Atalanta. Napoli mangler Milik, Ghoulam. Hamsik usikker.

Atalanta taper ikke ofte på hjemmebane med 5-3-2. Meget uheldig sist hjemmekamp mot Cagliari, tapte 2-1 men fortjente seieren. Napoli beste bortelaget i serien med 9-1-0. Atalanta med selvtillit etter seieren mot Napoli i cupen, men Napoli stilte noe reservepreget der. Blir jevnt dette, blir tøft for Napoli å ta alle 3 poengene. Kamp som bør inneholde scoringer til begge lag. Tips: 2-2

BOLOGNA – BENEVENTO, kl 15:00

Tung form på Bologna. 1-0-4 på siste 5. Simone Verdi ble ryktet til Napoli, men blir i Bologna likevel, meget viktig for laget. Benevento lukter kanskje en sensasjonell snuoperasjon etter to seire på rad, 3-2 mot Samp sist. 8 poeng bak sikker plass. Maietta usikker for Bologna. Benevento uten Antei. Iemmello, Lazaar, Parigini og Sandro usikker.

Bologna svake hjemme med 2-3-5. Tapte 3-0 mot Torino sist, så ikke bra ut i den kampen. Benevento mye mer solid i det siste, og troen er tilbake. Coda på topp er i storform. Trenger å snu bortespøkelset, tapt alle 9 der. Bologna riktige favoritter, men Benevento kan snike med seg noe her. Tips: 2-1

LAZIO – CHIEVO, kl 15:00

Lazio henger seg fast oppe i toppen og ligger på 4. plass, tar 3. plassen hvis de vinner sin kamp til gode. Inzaghi har fått laget sitt til å fremvise fightervilje og aldri gi opp, og fått igang offensiven. 5-2 seieren mot SPAL sist var meget imponerende. Chievo med 0-2-4 siste 6, er i fritt fall, men er ganske langt unna nedrykk. Caicedo ute for Lazio. Marchetti, Gennaro og Mauricio usikker.

Lazio med 4-2-2 på hjemmebane. Har gjort det bra mot liknende lag, 4-0 over Crotone og 3-0 over Cagliari. Har hatt lang vinterpause nå noe som gynner Lazio. Chievo sliter veldig for tiden, har dog sluppet inn litt mindre mål i det siste. Kommer til å prøve å mure igjen her, men lykkes mest sannsynlig ikke. Tips: 2-0

SAMPDORIA – FIORENTINA, kl 15:00

Sampdoria litt dårligere enn i starten av sesongen, men ligger fortsatt på 6. plass. Tapet mot Benevento sist på bortebane stor nedtur. Fiorentina på 9. plass med 7-7-6. Ubeseiret siste 8, men mange uavgjorte med 2-6-0. Sala, Alvarez, Capezzi, Djuricic, Strinic ute. Fiorentina mangler Gaspar og Hristov mangler.

Samp sterke hjemme med 7-0-2. Fiorentina klart seg ok i bortekamper, 0-0 mot Napoli og 1-1 mot Lazio. Spørs hvordan de håndterer det raske og intensive spillet til Samp på en intim og tett bane. Samp mye mer ustabile i det siste, svinger fra fantastisk til svake. Tips: 1-1

SASSUOLO – TORINO, kl 15:00

Sassuolo med meget fin form i det siste, 1-1 mot Roma og 1-0 seier over Inter imponerer. Ned på jorda igjen sist dog med 1-0 tap mot Genoa. Torino med ny trener Mazzari fikk effekt med en gang, slo Bologna 3-0. Ligger på 10. plass, men er bare 2 poeng opp til 6. plass. Sassuolo mangler Letschert. Torino uten Edera. Barreca, Belotti, Lyanco og Ansaldi usikre.

Torino mye mer solid under Mazzari, har blant annet fått fart på Niang på topp. 3-5-2 på bortebane. Sassuolo scorer ekstremt lite mål, 13 på 20 kamper. 2-2-5 hjemme, vunnet sine siste 2 der. Har noen fine offensive spillere men får ikke mye ut av dem. Spiss Matri ryktes vekk, en av få som scorer mål. Tror Torino får med seg noe her. Tips: 1-1

UDINESE – SPAL, kl 15:00

Udinese sin seiersrekke stoppet sist med 1-1 borte mot Chievo. Hadde 5 seire på rad før det. SPAL med 1-2-2 på siste 5, ble knust 5-2 av Lazio sist. Er vanligvis ikke så lekk bakover. Svake borte med 1-2-7. Udinese uten Angella og Behrami. Konate ute for SPAL.

Udinese helt oppe på 8. plass og ser ikke ut til å bremse. Jankto, Lasagna og Barak har herjet i 3-5-2 formasjonen til Massimo Oddo. 33 mål på 19 kamper har de så langt, 5-0-5 på hjemmebane. Spal sprekker opp en del bakover og er ikke like solide lengre. ODDSTIPS: Udinese -0.5 til 1.79 hos BetHard

HELLAS VERONA – CROTONE, kl 15:00

Hellas ligger på 19. plass og har 3 strake tap. Ble enkelt beseiret av Napoli. Har bare 3 seire i hele år. Crotone har også 3 strake tap, har dog hengt bedre med, spilte jevnt med AC Milan på San Siro, tapte 1-0. Nedrykkskamp av dimensjoner dette. Verona uten Bianchetti og Cerci. Cherubin og Zaccagni usikre. Simic og Tumminello ute for Crotone.

Zenga sin inntreden har gitt noe effekt på Crotone, men ikke mange poeng, Spilt jevnt med Napoli og AC Milan men ikke fått poeng. Gode hjemme men meget svake borte fra Calabria med 1-1-8. Spørs hvor mye lagene er villig til å satse i denne kampen, et tap kan være skjebnesvangert, vil være mye nerver. Viktig midstopper Caceres er også solgt for Verona. Tips: 1-0

CAGLIARI – AC MILAN, kl 18:00

Cagliari ganske ligger ganske greit unna nedryksstriden med 5 poengs forsprang. Tapte 1-0 mot Juventus sist i en kamp de hang meget bra med og kunne fått med seg noe. AC Milan har hatt noen ok kamper med 1-1 mot Fiorentina og 1-0 over Crotone, men de sliter fortsatt. Cagliari er uten Joao Pedro. AC Milan mangler Conti og Storari. Abate og Mauri er usikker.

Cagliari har vært ganske uheldig i de siste kampene med 1-0 tap mot både Fiorentina og Juventus. 2-2 mot Sampdoria før det viser at de henger godt med. Det blir ikke lett for AC Milan å vinne på bortebane hvor de sliter med 3-2-5. Cagliari kan absolutt få med seg noe her, til og med vinne. ODDSTIPS: Cagliari +0.5 BET365 til 1.88

INTER – AS ROMA, kl 20:45

Inter nesten i fritt fall for tiden, har stoppet tapsrekken med 2 uavgjorte. 0-3-2 på siste 5. Trenger en seier nå for å snu trenden. Roma med svake resultater i det siste, tap mot Atalanta og uavgjort mot Sassuolo, begge på hjemmebane. Inter mangler D’Ambrosio, Miranda og Vanheusden. Roma mangler Karsdorp og Pellegrini. De Rossi og Defrel usikre.

To lag i dårlig form som møtes, hvor Roma kan utnytte ett San Siro-publikum som fort kan surmule. Roma har klart seg bra på San Siro i nyere tid, har slått både AC Milan og Inter her. Inter sliter på midtstopperplass, Spalletti har klaget på at han ikke får kjøpe spillerne han vil, kan skape utrygghet i stallen. Roma ekstremt solide på bortebane, bare sluppet inn 4 mål på 8 kamper. Tips: 1-2

22. januar

JUVENTUS – GENOA, kl 20:45

Juventus fortsetter jakten på Napoli og ligger 1 poeng bak. 4 strake seire og maskineriet er virkelig i gang igjen. Noe heldige mot Cagliari sist hvor de vant 1-0, skulle fort ha fått en straffe mot seg. Genoa mer solide under Ballardini, 2-2-0 på siste 4. Har faktisk gått hele 4 kamper uten å slippe inn mål. Slo Sassuolo 1-0 sist.

Juventus skal bare vinne her på hjemmebane, ofte møter lag på nedre halvdel opp her og ser ikke ut til å tro på det. Juve med 8-1-1 på siste 10. Genoa vil parkere bussen med sin 5-backslinje. Tips: 3-0

 

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: @fotballinho

Leave a Reply