Serie A preview – serierunde 19

29.desember

CROTONE – NAPOLI, kl 20:45

Etter en litt tyngre periode er Napoli tilbake igjen i fin form, og formduppen var så liten at de fortsatt leder ligaen med 1 poeng over Juventus. I en heseblesende kamp sist mot Sampdoria vant de 3-2, i en kamp de burde ha vunnet mer i. Crotone har ny trener i keeperlegenden Walter Zenga, vant 1-0 mot Chievo før de ble knust mot Lazio sist med 4-0. Crotone uten Ajeti, Tumminello. Napoli mangler Milik, Ghoulam og Rui.

Crotone er ganske greie på hjemmebane med 3-2-4, hvor de blant annet har slått Fiorentina. Men det bør ikke holde mot ett Napoli i form og med 6 mål på de siste 2 matchene. De slet litt her i fjor og vant bare 2-1, men skal ta denne komfortabelt. Selv keeper Cordaz for Crotone, som bruker å ha kamper hvor han står fram med et antall superredinger, skal ikke kunne klare å stoppe de lyseblå. Tips: 0-3

30. desember

FIORENTINA – AC MILAN, kl 12:30

AC Milan med etterlengtet opptur sist i Coppa Italia, rival Inter ble beseiret med 1-0. Kan dog ha slitasje til denne kampen etter tunge ekstraomganger. Tapte 2-0 mot Atalanta på hjemmebane i serien sist. Fiorentina ble slått ut i Coppa Italia mot Lazio med 1-0. Fiorentina mangler Hristov. AC Milan uten Conti, Storari, Donnarumma og Mauri.

Fiorentina har blitt mer solide i det siste, hvor de har holdt nullen i 4 kamper på rad. Ligger 2 poeng over Milan, 4-2-2 på hjemmebane. Milan med 3-1-5 på bortebane. Tror at AC Milan vil kjenne slitasje fra den tøffe cupkampen her som Fiorentina kan dra nytte av. Har fått mer selvtillit i laget den siste måneden, selv med bare 1 scoring på de siste 3 kampene. Pasningsspillet sitter bra, og det er bare tidsspørsmål før Simeone og Chiesa scorer igjen etter å ha brent mange store sjanser. Er også et stort pluss for dem med at Donnarumma er ute for AC Milan, i tillegg at andrekeeper Storari er usikker. Dermed ser det ut som tredjekeeper Antonio Donnarumma må stå, noe som svekker Milan veldig. ODDSTIPS: Fiorentina-seier til 2.08 hos CoolBet

AS ROMA – SASSUOLO, kl 15:00

Roma kommer fra en meget god prestasjon mot Juventus på bortebane sist, men tapte likevel 1-0. De hadde en imponerende sluttspurt og skapte 2-3 gode sjanser, men Schick sin miss alene mot mål ble avgjørende. Sassuolo har virkelig løftet seg med ny trener, hvor det hele toppet seg med 1-0 seieren over Inter sist. Slo også Sampdoria før det, på bortebane tilogmed. Karsdorp og Pellegrini mangler for Roma, Defrel usikker. Dell Orco, Letshcert ute for Sassuolo. Adjapong usikker.

Di Francesco møter her sitt gamle lag som han kjenner svært godt, og et lag som er i god form. På hjemmebane skal Roma vinne, men de har slitt i mange kamper og bare vunnet med 1 mål. Har bare scoret 1 mål på de siste 3 kampene, selv om de dog har skapt nok sjanser til å putte flere. Roma skal vinne, men Sassuolo har potensiale til å sjokkere. Tips: 2-1.

ATALANTA – CAGLIARI, kl 15:00

Atalanta fortsetter å imponere, ikke like mye som i fjor, men en 7.ende plass er mer enn godkjent, samtidig som de gikk videre i Europa League-gruppespillet. Sist kamp slo de AC Milan med 2-0 på en overbevisende måte. Cagliari med svak form, 0-2-3 på siste 5, nærmer seg nedrykksstreken faretruende. Har dog tapt knepent med 1-0 mot både Roma og Fiorentina. Atalanta uten Palomino. Cagliari uten Dessena og Pedro.

Atalanta sterke hjemme med 5-3-1. Cagliari sliter borte med 2-1-6. Det er lenge siden Atalanta tapte en kamp nå, det var 19. november mot Inter. 5 kamper uten tap i serien, uavgjort mot Lazio og seier mot Lyon. Lite skader og sampsilt lag i meget god form, skal vinne denne. Tips: 2-0

BENEVENTO – CHIEVO, kl 15:00

Benevento står fortsatt med sitt ene poeng, hvor de nok en gang skulle tape en ganske jevn kamp. Genoa fikk straffe etter 90+2 og vant 1-0. Man har rett i å synes synd på dem i mange kamper denne sesongen, men man må også innse at kvaliteten er for svak. Chievo ruller og går i midten av tabellen. 0-1-3 på siste 4 er dog urovekkende, tapte 3-2 mot Bologna sist.

Man kan selvfølgelig aldri stole på Benevento, men Chievo er en god motstander for dem i dette øyeblikket. De tapte nylig 1-0 mot Crotone, hvor de spiller jevnt med de fleste selv om det er topp eller bunnlag, og de vil ikke være krise med uavgjort for dem her. Men en defensiv blemme ligger alltid i luften for Benevento som kan ødelegge. Tips: 1-2

BOLOGNA – UDINESE, kl 15:00

Bologna med seier borte mot Chievo sist (2-3) i en kaoskamp av de sjeldne. Destro på topp har begynt å score mål igjen. Udinese under ny trener Oddo er i fantastisk form, står med 4 seire på rad og sprudler fremover. Slo Verona hele 4-0 sist, før det sjokket de mot Inter og vant 3-1 på bortebane. Di Francesco, Okwonkwo og Poli ute for Bologna. Angella og Samir mangler for Udinese.

Nok en test blir dette for Udinese, hvor de så langt virkelig har fått fart i offensive spillere som Barak og Lasagna. Ligger helt oppe på 9. plass nå, med like mange poeng som Bologna. Hjemmelaget ikke veldig komfortable på eget gress med 2-3-4, er mulig å hente noe her for Udinese. Bør også bli en målrik og åpen kamp, med to lag som virkelig har fått fart på det offensive. Udinese med 12 mål på sine siste 4, Bologna med 11 på siste 5. Oddsen på overspillet er overraskende høyt etter min mening. ODDSTIPS: Over 2.5 til 2.10 hos Unibet. 

SAMPDORIA – SPAL, kl 15:00

Sampdoria har falt litt av etter den fantastiske starten på sesongen, særlig var 1-0 tapet hjemme mot Sassuolo skuffende. Mot Napoli borte sist var de dog ganske gode selv om de tapte 3-2. SPAL ligger rett over nedrykk på 17. plass, kriger til seg poeng her og der. 2-2 mot Torino sist var meg oppløftende, hvor de innhentet ett 0-2 underlege. Samp mangler Alvarez og Linetty. Costa, Giovanna og Konate mangler for SPAL.

Siste 5 er 0-1-4 for Samp, det er ikke hyggelig lesning. De trenger å slå tilbake på hjemmebane hvor de vanligvis er så gode, har 6-0-2 der. Gode tegn til det mot Napoli sist, offensivt iallefall. SPAL svake på bortebane med 1-2-6. Med Sampdoria sitt raske og aggressive pasningsspill bør de skape en del mot trenge og mer stasjonere spiller hos SPAL som går til denne kampen for å stjele ett poeng. Tips: 2-1

TORINO – GENOA, kl 15:00

Torino ligger på en grei 10. plass, skulle kanskje ønske at de lå en del høyere. Sist kamp mot SPAL viste frem de gamle symptomene de sliter med, tapte 2 poeng mot SPAL etter å ha ledet 2-0 tidlig. Genoa med en veldig hardt kjempet seier mot Bevenento sist, vant 1-0 etter et straffespark på overtid. Ligger 2 poeng over nedrykk nå. Torino mangler Ansaldi, Baselli og Ljajic. Bonifazi og Lyanco usikre. Lazovic og Migliore usikker for Genoa.

Baselli og Ljajic tunge fravær hos Torino, Niang og Obi ikke overbevisende erstattere. De så ut til å ha ryddet opp i forvarsspillet, men i det siste har det haglet inn bakover. Belotti er ikke i vanlig form på topp heller. Genoa har blitt meget solide defensivt under Ballardini, det blir ikke lett å bryte den ned i denne kampen. Kommer fra 0-0 mot Fiorentina hvor de sto imot meget bra. Tips: 1-1

INTER – LAZIO, kl 18:00

Murringen har startet i Inter-leiren etter 2 strake tap i serien og etter å ha blitt utslått av AC Milan i cupen. Henger dog fint med i serien fortsatt på en 3. plass. Lazio kjemper på videre selv om de har mange skader og møter tøffe motstandere. 3-3 mot Atalanta var en oppvisning i fightervilje hvor de hentet igjen 0-2 underlege, Crotone ble knust med 4-0 sist. Ambrosio, Miranda og Vanheusden usikker. Di Gennaro ute. Marchetti og Mauricio usikker.

Inter med 3 kamper 1 mål på 3 seriekamper, trenger virkelig å steppe opp igjen offensivt. Mange mener at de har hatt en del flaks tidligere i sesongen og at ting jevner seg ut som det skal nå, noe Spaletti må prøve å motbevise. Inter skal være favoritter, men Lazio er meget seige. De har slått Juve på bortebane og er ett lag som alltid kriger og aldri gir opp. Tips: 1-1

HELLAS VERONA – JUVENTUS, kl 20:45

Hellas Verona sliter nede på 19. plass, hvor innimellom tar noe poeng med det skjer for skjeldent. Ble knust 4-0 av Udinese sist, men slo Milan 3-0 før det. Pecchia er fortsatt trener men sitter meget utrygt. Juventus har begynt å få igang maskineriet nå, slo Bologna 3-0 og fremviste rutine i kampen mot Roma og slet seg til en seier. Hellas mangler Bianchetti, Fares og Zaccagni. Cerci og Cherubin usikre. Juventus mangler Howedes. Buffon og Sciglio usikker.

Dette er en kamp Juventus skal vinne meget greit. Juve-fansen vil nok håpe å få se Dybala i aksjon igjen her etter å ha blitt benket mye i det siste. Forsvaret til Hellas lekker med 36 baklengs, noe som spillere som Higuain og Mandzukic kan utnytte. Tror også Hellas tenker mer på andre kamper i fremtiden en denne, men Pecchia er usikker i trenerstolen, og ett tap kan bety slutten for han. Tips: 1-4

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: @fotballinho

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s