Serie A preview – serierunde 18

22. september

CHIEVO – BOLOGNA, kl 18:00

Chievo med 1 poeng på de 3 siste matchene, men de har møtt gode lag som Roma og Inter. 1-0 tapet mot Crotone sist var dog en nedtur, men de ligger fortsatt trygt plassert på 13. plass. Bologna har også møtt storlag, hvor det har blitt tap mot Juve og AC Milan, før det var de i en grei periode. Castro ute for Chievo. Bologna mangler Di Francesco og Palacio.

Chievo inne i en liten downperiode nå, hvor det særlig skorter fremover. På hjemmebane er de solide med 3-3-2 og to 0-0 kamper mot Napoli og Roma. Bologna meget ustabile med 4-0-4, hvor de har overprestert i forhold til hva ekspertene tippet før sesongen. Ekstremt vanskelig kamp å spå, ble 1-1 i fjor, blir fort det samme igjen.
Tips: 1-1

CAGLIARI – FIORENTINA, kl 20:45

Fiorentina med en fin 0-0 kamp borte mot Napoli, men Napoli brente en del sjanser og kunne fort vinne. I sist kamp mot Genoa var de ganske tannløse i kampen som endte 0-0. Cagliari i svak form med 0-2-2 siste 4, men de siste 2 kampene har vært ganske bra. Hentet opp 0-2 til 2acar har blant annet kommet inn en del for å endre på ting uten hell. Det er ikke lett å slå Cagliari på Sicilia, hvor de har slitt borte mot lag som SPAL og Crotone tidligere. Pavoletti er i god form på topp for Cagliari og kan skape problemer for Fio. Muligheter for en liten skrell her. Tips: 2-1

 

23. september

LAZIO – CROTONE, kl 12:30

Lazio med litt tyngre resultater i det siste, hvor de fikk 1 poeng mot Atalanta sist som er greit, i det som var en kaoskamp som endte 3-3. Tapte før det 3-1 mot Torino på hjemmebane i en meget dramatisk kamp med rødt kort til Immobile blant annet, som er ute til denne. Etter 4 kamper med tap var det viktig for å slå tilbake sist, med en 1-0 seier mot Chievo. De ligger like over nedrykk på 16. plass. Gennaro, Marchetti og Nani ute for Lazio. Crotone mangler Tumminello.

Lazio har sett litt tunge ut i det siste med mye kamper og liten stall, men de tar fortsatt ok med poeng, men ikke nok til å henge med helt i toppen. Mangler Immobile her, Caicedo får nok starte, fin erstatter som har scoret litt i det siste. Milinkovic-Savic er i storform og kommer til å styre midtbanen. Crotone meget svake borte med 1-1-6.
Tips: 2-0.

GENOA – BENEVENTO, kl 15:00

Genoa sliter i bunnen på 17. plass, Ballardini ny trener har fått litt fart på dem. 0-0 borte mot Fiorentina sist er meget bra. Benevento står med sitt ene poeng. Gikk i ledelsen sist mot SPAL, men nok en gang tapte det de på slutten. Benevento uten Laazar, Lucioni, Iemmello og Antei.

Blir nok en gang vanskelig for Benevento og hente poeng her, men Genoa er ikke meget sterke offensivt og det er mulig å holde dem unna i store perioder. Men med den selvtilliten og hvor dårlig de henger sammen bakover blir det tungt. Genoa har faktisk ikke vunnet hjemme enda med 0-2-6. Bør bli deres første seier her. Tips: 1-0

NAPOLI – SAMPDORIA, kl 15:00

Napoli tilbake til scoringsformen igjen sist mot Torino i en 3-1 seier. Veldig viktig etter lite mål de siste kampene. Sampdoria sin fantastiske start har falmet i det siste, hjemmetapet mot Sassuolo sist var fortjent (0-1), og formen ser ut til å være på vei ned. Før det glapp de en 2-0 ledelse til 2-2 mot Cagliari sist. Ghoulam og Milik mangler. Linetty uten Sampdoria.

Napoli på hjemmebane med den offensive formen tilbake bør kunne vise seg frem her. Spilte mot Udinese i cupen, men hvilte de fleste starterne. Sampdoria ikke veldig sterke borte med 2-3-3. Bør kunne forvente mange scoringer her. De siste 7 oppgjørene har begge lagene scoret, og sist de møttes endte det 4-2 til Napoli. Selv om Samp var målløse sist har de mye offensivt arsenal med 30 scoringer så langt. ODDSTIPS: BTTS til 1.82 hos CoolBet

SASSUOLO – INTER, kl 15:00

Sassuolo så helt elendig i starten av sesongen, hvor de slet enormt med å score mål. Etter Iachini sin inntreden har laget slått Crotone 2-1, og mest imponerende tok de en 1-0 seier borte mot Sampdoria etter å ha fremvist strålende angrepsfotball. Inter med ett stort tilbakeslag sist, tapte 3-1 hjemme mot Udinese. Ligger nå på 3. plass 2 poeng bak toppen. Dell Orco, Letschert og Adjapong ute for Sassuolo. Inter mangler Vanheudsen og Mario.

Vanligvis ville dette vært en enkel seier for Inter, men Sassuolo har virkelig løftet seg i det siste. De har også gode minner mot Inter i fjor med en 2-1 seier på San Siro. Dette vil vise om Inter er sterke nok til å slå tilbake etter tap. Inter ubeseirede borte med 5-3-0. Tips: 2-2

SPAL – TORINO, kl 15:00

SPAL med etterlengtet seier sist etter 5 kamper uten. Så lenge stygt ut borte mot Benevento, men de snudde kampen og vant 2-1. Torino har tatt noen store skalper i det siste, slo ut Roma ut av cupen og vant 3-1 borte mot Lazio. 1-3 tapet mot Napoli sist var et stort tilbakeslag. Costa og Giovanna ute for SPAL. Torino mangler Ansaldi, Ljajic, Umar og Bonifazi.

SPAL ok på hjemmebane med 2-3-3. Tok poeng mot Fiorentina på hjemmebane. Ofte involvert i jevne kamper, taper sjelden med mer enn 1 mål. Torino så horrible ut i forsvar sist kamp, men det var mot Napoli. Ljajic skadet og i krangel med trener Mihajlovic, Niang har ikke imponert på kanten, blir fort unge Berenguer som må inn, har levert bra i det siste. Belotti endelig på scoringslisten igjen sist, ikke vært helt i form siden skaden. Knepen borteseier. Tips: 1-2

UDINESE – HELLAS VERONA, kl 15:00

Udinese har virkelig fått ett løft etter ansettelsen av Massimo Oddo. 3 seire på rad, hvor sjokkseieren mot Inter på bortebane med 3-1 var mest oppsiktsvekkende. Hellas Verona slo et meget svakt AC Milan hele 3-0 sist, er ikke ofte de vinner og holder nullen samtidig. Udinese uten Angella. Verona uten Fares, Zaccagni, Cherubin og Bianchetti.

Udinese har noen meget spennende spillere fremover i Jankto, Lasagna og Barak, og Oddo har fått fart på dem. Riktige favoritter her mot Verona, som riktignok vant mot AC Milan, men ellers har de ikke imponert. Tips: 3-2

AC MILAN – ATALANTA, kl 18:00

AC Milan og Gattuso trodde nok de var inne på noe etter 2-1 seieren mot Bologna, men etter det kom ett 3-0 tap mot Verona. Var kanskje deres verste kamp til nå, de hang absolutt ikke sammen, og innsatsen var ikke der. Atalanta med en kaoskamp mot Lazio sist (3-3). Conti og Suso ute for AC Milan.

1 seier på siste 5 for AC Milan, ligger 12 poeng bak målet om 4. plass. Har same poengsum som Atalanta. Gattuso kjører med en 4-3-3, får mye kritikk for å bruke Montolivo som mange mener ikke holder mål, Kalinic på topp har ikke levert. Atalanta sliter på bortebane med 1-3-4. Selv om AC Milan sliter kan de ta en hjemmeseier her, er ok på eget gress med 4-2-2. Her tror jeg vi får ett kampbilde hvor AC Milan vil presse på under en Gattuso som vil ha en offensiv spillestil, og at de kommer til å ha mest av ballen. De har ikke nødvendigvis kvaliteten til å finne nettet mange ganger, men på San Siro bruker de iallefall å ha lange perioder med press. Med direkte spillere som Bonaventura og Suso skaper de mye cornere. Mot Hellas Verona sist fikk de 8 cornere, mot Bologna før det fikk de hele 12. ODDSTIPS: AC Milan over 5.5 cornere til 2.02 hos Unibet

JUVENTUS – AS ROMA, KL 20:45

Rundens storkamp. Roma henger ganske bra med i tabellen, ligger 4 poeng bak Napoli på topp, men med en kamp mindre. Vant 1-0 sist 4 min på overtid mot Cagliari. Juventus gjør som de skal og henger med i toppen, Bologna ble slått lett sist med 3-0. Juve mangler Howedes og Cuadrado. Buffon usikker. Karsdorp, Pellegrini og Defrel ute for Roma.

Nok en storkamp for Juve, hvor de har klart seg bra i de som har vært til nå. Borte mot Napoli vant de rutinert med 1-0, og i 0-0 kampen mot Inter var de soleklart best. De har enorm rutine og vet hvordan de skal håndtere slike kamper. Roma er meget solide med bare 10 innslupne så langt, men har tapt mot topprivaler som Inter og Napoli. Her forventer jeg to lag som går inn med forsiktighet, noe mange toppkamper har vært preget av. Særlig Roma vil holde tett så lenge som mulig, og defensivt er de solide. Juventus og Allegri tenker også på å holde nullen først, deretter angrep. Det blir spennende og se om han starter med offensive spillere som Dybala og Costa, noe han ikke alltid har gjort, eller kjører mer safe. De to siste kampene her har endt 1-0 til Juve. ODDSTIPS: Under 2.5 til 1.87 hos BET365

 

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: @fotballinho

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s