Serie A preview – Serierunde 17

16. september

INTER – UDINESE, kl 15:00

Inter var nær ved å ryke ut i cupen mot lille Pordenone fra Serie C, men gikk så vidt videre etter straffer. Laget var dog meget rullert. De topper Serie A og er det eneste ubeseirede laget så langt med 12-4-0. 0-0 kampen mot Juventus sist viste hvor langt laget har kommet. Udinese har fått en oppsving etter at ny trener Massimo Oddo ble ansatt, med 3-0 over Crotone og 2-0 over Benevento. Vanheusden mangler hos Inter, Udinese er uten Angella.

Etter å ha fått et bra poeng mot Juventus er dette en test for Inter om de klarer å prestere mot mindre lag igjen. Udinese er på vei opp og har klart seg bra mot storlag tidligere i år. Med 0 Europa-spill bør de være utvhvilte, noe som er en fordel mot deres andre konkurrenter. På hjemmebane har de vært nesten perfekt med 7-1-0, og de slo nylig Chievo med 5-0, et som vanligvis er sterke defensivt. Inter har også ett meget godt tak på Udinese med seier i de 5 siste oppgjørene mot dem.  Tips: 3-1

TORINO – NAPOLI, kl 18:00

Torino er nå ubeseiret på sine 6 siste kamper, og sist kamp slo de Lazio meget imponerende på bortebane, selv om ett rødt kort hjalp dem. Napoli er derimot i en tyngre periode nå, de har ikke scoret mål på sine 2 siste kamper, begge hjemmekamper mot Fiorentina og Juventus. Torino mangler Ansaldi, Umar, Bonifazi og Niang. Napoli er uten Ghoulam, Milik og Insigne er usikker.

Med nye stoppere i NKoulou og Burdisso, samt keeper Sirigu, ser Torino mye mer stabile ut i forsvar. Nå møter de et Napoli som ser slitne ut og er ute av form. Hjemmelaget kan skape litt trøbbel for Napoli her. Hvis Insigne mangler er det en ekstra boost for Torino. Unggutten Berenguer har også begynt å vise seg frem på kanten hos Torino med mål i sist kamp mot Lazio. Presset er på Napoli her, hvis de ikke tar 3 poeng nå vil virkelig kritikerne begynne å kvesse knivene. Tips: 1-1

AS ROMA – CAGLIARI, kl 20:45

Roma har pushet topp 3-lagene ganske lenge, men har fått noen tilbakeslag i det siste. 0-0 mot Chievo sist og 1-1 mot Genoa litt før det har gjort at de henger litt bak Inter, men har en kamp mindre enn sine konkurrenter. Cagliari sto for en solid opphenting mot Sampdoria sist (2-2). Før det hadde de også en imponerende 1-1 kamp mot Bologna. Roma mangler Karsdorp og Defrel. Cagliari er uten Dessena og Crosta.

Roma trenger å få i gang det offensive igjen etter noen svake kamper. Schick er endelig tilbake fra skade og fikk vist seg frem sist med noen gode forsøk. Cagliari klarte seg ganske greit her i fjor og tapte bare 1-0. Tips: 2-0

17. september

HELLAS VERONA – AC MILAN, kl 12:30

Reprise fra cupoppgjøret i midtuka hvor AC Milan vant greit 3-0. Grei start for Gattuso som også var trener da de slo Bologna 2-1 i serien sist. Har endret formasjon til 4-3-3, noe som har funket bra. Verona med ett ok 2-2 mot SPAL sist, men ga fra seg en 2-0 ledelse. Verona mangler Zaccagni. Bianchetti, Cherubin og Zuculini er usikker. AC Milan uten Calhanoglu, Conti og Storari.

Verona sliter på 19. plass med 2-4-10. Hjemmebane har ikke blitt et fort med 1-1-6. AC Milan ser ut til å være på oppgang og bør kunne ta 3 poeng her. Forsvaret til Verona henger ikke sammen, og Suso spesielt bør kunne få til mye her. Gattuso har også fått igang Bonaventura som har begynt å score og levere fremover. Tips: 1-2

BOLOGNA – JUVENTUS, kl 15:00

Bologna er mye opp og ned, mot AC Milan sist ble det tap med 2-1. Det var ikke lenge siden Sampdoria ble slått 3-0, men ustabiliteten har ført til en 11. plass. Juventus med 0-0 mot Inter sist, ligger fortsatt på 3. plass og trenger å vinne her. Bologna uten Di Francesco. Juventus mangler Howedes, mens Buffon og Lichtsteiner er usikre.

Juventus har begynt å holde nullen igjen i det siste etter noen for åpne kamper, men Dybala får kritikk for mangelen av målpoeng fremover. Allegri kritiseres også for å benke Costa og Dybala mot Inter sist hvor de ikke fikk scoring. Nå som det ikke er noe CL-distraksjon kommer de til å fokusere fullt ut på denne kampen. Bologna har spilt 1-1 mot Inter tidligere i år, men er ellers ganske svake på hjemmebane med 2-3-3. Tips: 0-2

CROTONE – CHIEVO, kl 15:00

Crotone startet sesongen bra, men i det siste har det vært lite poeng og trøbbel på trenersiden hvor Nicola, suksesstreneren fra i fjor, har gått. I serien står de med 4 tap på rad, hvor de tapte mot Sassuolo sist. Chievo gikk fra å tape 5-0 mot Inter til 0-0 mot Roma hvor de forbedret seg kraftig defensivt. Crotone mangler Tumminello. Chievo er uten Castro og Hetemaj.

Chievo bør ha gode muligheter til å ta med seg noe her. Som Crotone er de ett solid lag, men har mer x-faktor på topp i Birsa og Inglese. De ligger 9 poeng over Crotone, og det er i disse kampene de bruker å hente sine poeng for å ende godt over nedrykk. De vant 2-1 her i fjor. Crotone har virkelig begynt å lekke bakover, og når de slipper inn 2 mot Sassuolo som nesten aldri scorer er det ikke mye å skryte av. ODDSTIPS: Chievo -0.25 til 2.07 hos Bet365

FIORENTINA – GENOA, kl 15:00

Fiorentina med opptur i cupen med seier mot Sampdoria med 3-2. Stilte med ganske toppet lag. 0-0 mot Napoli sist fremviste at de kunne forsvare seg til poeng også. Genoa med 2-1 tap mot Atalanta sist, i en kamp som kunne bikket begge veier. Ok rekke før det med 2-1-0. Fiorentina uten Hristov.

Fiorentina er vel der mange har tippet de, på 10. plass med 6-4-6. Ganske solide hjemme med 4-1-2. Har tapt uventede poeng mot lag som SPAL og Crotone. Genoa er på vei opp med ny trener Ballardini. Har vært overraskende gode borte med 3-2-3. Fiorentina riktige favoritter, men ikke til å stole på. Tips: 2-1

SAMPDORIA – SASSUOLO, kl 15:00

Sampdoria kommer fra tap i cupen mot Fiorentina med 3-2. Før det ga de fra seg 2-0 ledelse mot Cagliari, og tapte 2-1 mot Lazio før det. De er altså inne i en liten formdupp. Sassuolo vant en ekstremt viktig kamp mot Crotone sist og kom seg ut av nedrykksstriden (2-1). Sampdoria uten Linetty. Sassuolo mangler Dell Orco, Letschert og Adjapong.

Sampdoria er meget gode hjemme med 6-0-1, og trenger å vinne igjen etter 3 uten seier. De scorer dog mål med 5 på de siste 3, men de trenger å tette igjen mer bakover. Spissene Zapata og Quagliarella er fortsatt i form og bør kunne straffe ett Sassuolo-lag som har sluppet inn 28 mål i år. Sampdoria er ett mye bedre på lag, hvor den lille formduppen ikke skal ha mye og si, de skal ta denne på hjemmebane. ODDSTIPS: Sampdoria-seier til 1.87 hos BetHard

BENEVENTO – SPAL, kl 18:00

Benevento kom fort ned på jorden igjen sist etter deres første poeng. Det ble tap mot Udinese med 2-0. SPAL hentet inn 0-2 til 2-2 mot Hellas Verona. Har ikke vunnet på 5 kamper, men 3 av dem er uavgjorte.

Benevento fikk med seg poeng mot AC Milan, men forbedringen ble ikke vist mot Udinese. At Costa er tilbake i midtforsvaret igjen er viktig, men de må bli mye mer solide som lag, selv om trener De Zerbi er fan av offensiv fotball. I fjor i Serie B vant Benevento 2-0. Tips: 1-2

ATALANTA – LAZIO, kl 20:45

Atalanta med en 2-1 seier mot Genoa sist, har klatret opp til en fin 8. plass. Gode hjemme med 5-2-1. Lazio med hjemmetap mot Torino med 3-1, hvor mye av etterspillet var preget av sinne over dommeravgjørelser. Lazio henger dermed litt etter toppen på en 5. plass.

Atalanta har gjenskapt mye av fjorårssesongen, selv om det ikke er like bra. De herjer i Europa og er soldie i ligaen. På hjemmebane har de blant annet spilt uavgjort mot Juventus. Lazio har dog vist at de kan vinne tøffe bortekamper, de slo Sampdoria og Juventus borte. Meget vanskelig kamp å spå, hvor suspensjonen til Immobile gjør ting værre for Lazio. Tips: 1-1

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: @fotballinho

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s