Årets lag i Eliteserien 2017

sj_018550

3-4-1-2

André Hansen – Eliteseriens beste keeper sammen med Mandé Sayouba spør du meg. Men et år hvor Mandé Sayouba har hatt større nedturer enn oppturer er André Hansen åpenbar. Beste sesongen hans noen gang? Matchvinner i kamper RBK har slitt i og generelt blitt en bedre keeper synes jeg. Høyt toppnivå og et bånn-nivå som er veldig høyt som er det man vil ha i en keeper. Norges SOLEKLARE nummer 2. Jarstein er fortsatt et hode foran, Nyland/Gryt osv er langt bak. Dessverre takket nei til landslaget, men tror for RBK og deres fans vil det være veldig positivt!

 

Tore Reginiussen – Eliteseriens beste forsvarsspiller. Norges beste stopper de siste årene (siden Brede var på topp). Han sliter fortsatt litt fysisk og er ikke klar til enhver kamp. Men altså, han er så god. Han har farta til å ta ut de raskere spissene, han er duellsterk, han er ganske god med kula i beina så kan sette i gang bakfra. Egentlig ingen svakheter å spore og etter min mening den beste RBK-spilleren denne sesongen sammen med nevnte Hansen

 

Bismar Acosta – Kanskje et valg som kommer av mangel på gode forsvarere mer enn noe annet. Men Bismar-uten K er et beist av dimensjoner. Han speller som en murblokk, han vinner dueller, han kan alle tjuvtriks i boka, får ut motstandere med litt etterslengere. Den beste av han og Wormgoor denne ses etter min mening, selv om ingen av de var 10/10

 

Jakob Glesnes – Første halvdel så gutten tynga ut av å være kaptein i en alder av 23, hvor de fleste andre på banen er eldre. Mangel på selvtillit både med og uten ball. Men denne høsten har han vært en del av et ekstremt godt Godset, Eliteseriens definitivt beste høstlag. Han har tatt for seg i forsvaret både med Madsen/Høibråten og leda Godsetforsvaret på en suveren måte. Med ball har og Glesnes vist han holder HØY klasse, mang en gang har han dratt med seg ball forbi ledd og brukt ballen strålende. På nivå med ToreRe siste 15 kamper

 

Samuel Adegbenro – Bedre i Viking enn RBK, i Eliteserien. Men han er fortsatt klart inne i en årets XI’er imo. Ekstremt god med litt rom og til å være i Eliteserien har han veldig gode dribleferdigheter og var HELE Viking. I det Viking solgte han var de nedrykkslag. Ferdig. Litt svakere i RBK (ES), men samtidig har han vist i store perioder at han holder et nivå som går utpå Eliteserien

 

Kristoffer Zachariassen – En litt «unsung hero» i S08laget. Fyren har vel vært utpå begge kantene, men desidert best sentralt på midten. Forma et veldig bra partnerskap med Matti Lund Nielsen (som også kunne vært på et slikt lag, kanskje enda mer flashy enn Zachariassen). Zachariassen har en nydelig frekvens i beina og god på å dekke rom defensivt, samt at han er kanskje enda bedre offensivt. Bidratt med 8 mål om mine statistikker er riktig. En skikkelig gjennombruddssesong av bergenseren, som Brann bare må angre på at de lot gå igjennom fingrene.

 

Tortol Lumanza – Fantastisk sentral midtbanespiller. Enorm teknisk, enormt driv med ball i beina, xfaktorspiller ved at han kan løse opp enhver situasjon. Sett han live noen ganger denne sesongen og han gjør så mye bra uten ball i tillegg som man ikke får med seg på tven. At man ikke har med Tortol i nominasjon av årets spiller er justismord. En attraksjon i Eliteserien. Enda en spiller som Inge Andre Olsen med nettverk har truffet spot on på

 

Krepin Diatta – Offensivt å ta med Krepin på midten og ikke på spissplass. Men altså. Alle som så og hørte om Krepin før sesongen visste at her har S08 noe helt spesielt. Kanskje det største talentet i Norge siden John Obi Mikel? Man hørte om interesse omtrent før han rakk å spille seg varm i Særp-trøya. Enorm fysikk, strålende teknikk, gjør ting ingen andre i Eliteserien gjør. Om han ikke går til storklubb i vinter så er han i hvert fall ferdig i sommer. Man kommer til å huske at Krepin Diatta spilte Eliteserie når han dominerer i Europa om noen års tid

 

Bassel Jradi – Mannen som kom til Godset fra Nordsjælland, uten at så mange kjente til han. En del av laget som tok sølv, uten at han egentlig bidro all verden. Dro til LSK og begynte å vise at han er en meget god fotballspiller, inntil han slåss med Origi på trening. MEN Skullerud for alt drit han får. Han tok en telefon før sesongen og fortalte Bassel at han skulle starte med blanke ark. Han ble og resten er historie. Siden Godset gikk over til en 4-4-1-1/4-2-3-1 så har Bassel Jradi dominert Eliteserien. En bråte målpoeng, detaljer av en annen verden, overblikk til å virkelig ta 10’er-rollen og gjøre den sin. God med begge beina, vandrer mye, finner alltid en ledig posisjon i mellomrommet. Av mange Eliteseriens beste spiller i høst, jeg er inhabil, men jeg kan bare si at Bassel Jradi i høst har vært enorm

 

Ohi – Mannen som scora i Eliteserien som 16-åring for LSK mot Godset på Gamle Gress, men som egentlig aldri fikk seg et skikkelig gjennombrudd før en tur til Jerv gjorde at Ohi endelig fant seg selv og sin posisjon. Ingen voldsom sesong i fjor av Ohi, men noen mål i playoff viste at Ohi kunne få en god sesong. Med hattrick i første kamp så var Ohi i gang og frem til han ble skada MENS han scora mot VIF i deres snuoperasjon og tapte vel toppscorertittelen på det. Men det var ikke en høst som matcha våren, uten at det sier all verden da våren var enorm. En spiller som jeg tror forlater Eliteserien denne vinteren. Typ Belgia, Danmark osv er vel likely. Eventuelt noe litt mer eksotisk

 

Nicklas Bendtner – Største stjerna norsk fotball har hatt noen gang (man drar opp Eidur, men han gikk rundt på banen og var ikke litt engasjert. Han faller utenfor)? Scora i debuten men dominerte på ingen måte Eliteserien spesielt de første månedene. Ble ofte dratt litt dypt i banen og det mangla en del på samspillet med resten av RBK. Scora ok med mål, men ble voldsomt pressa av Matti Vilhjalmsson. Brutter’n sto rakrygga og fortsatte å bruke Bendtner, som omtrent ikke har fått noe hvile i det hele tatt. Men i høst har Bendtner vist i hvert fall en del av hvorfor han er superstjerne i Danmark og hvorfor CVen hans er så fin som den er. Han dropper fortsatt dypt innimellom men samspillet funker bedre så timinga på da han kommer i boks er mye bedre. I tillegg til å være veldig god i boks og tok Eliteserietoppscorertittel, så har han vist seg som en veldig god spiller med strålende touch, flotte flikker og endt opp med å vise Eliteserien hvorfor alle kaller han LORD. En attraksjon for Eliteserien og jeg med flere håper Bendtner blir i Eliteserien. En positiv overraskelse for meg og flere som trodde Bendtner kom til Norge for å ta livet med ro. Lord Bendtner

 

Av Andreas Bryhn.

@AHBryhn på twitter

 

Er det egentlig vits å ta med seg boblere her? Bråtveit kanskje? I en sesong hvor de keeperne med det høyeste toppnivået, aka Arnold Origi og Mandé Sayoyba, også har vist et fryktelig bånn-nivå.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s