Serie A preview – serierunde 16

09. desember

CAGLIARI – SAMPDIORIA, kl 18:00

Etter en fantastisk start har Sampdoria nå falt litt ned på jorden igjen med 3-0 tap mot Bologna og 2-1 tap hjemme mot Lazio, årets første hjemmetap. Cagliari har fått litt skikk på seg etter at den nye treneren Lopez har kommet inn. Uavgjort borte mot Bologna sist var en stor opptur for dem. Andreolli og Barella ute for Cagliari. Sampdoria uten Strinic og Linetty.

Etter to tap har kanskje nedturen startet for Sampdoria, og på bortebane er de ikke like sterke som hjemme hvor de har 2-2-3. Men med kvaliteten i laget til Samp bør man forvente at de skal kunne slå tilbake. Cagliari har ikke kommet seg til rette i sin nye og midlertidige hjemmebane med 3-0-4. Tips: 1-2

JUVENTUS – INTER, kl 20:45

Det er klart for ett fantastisk derby D’Italia, hvor Juventus ligger 2 poeng bak Inter. Juve vant sin første toppkamp meget imponerende mot Napoli sist med 1-0 etter en fantastisk gjennomført bortekamp. Inter durer på med 12-3-0 og er ubeseirede, eneste laget i ligaen som er det. Chievo ble enkelt knust 5-0 sist. Chiellini, Howedes og Lichsteiner ute for Juventus, Inter mangler Vanheusden.

Vanligvis ville Juventus vært store favoritter her, men vi har ett mye mer stabilt Inter denne sesongen. Med Chiellini ute for de svarthvite er forsvaret deres ikke på topp, noe en Icardi i storform kan straffe. De har dog ikke den enorme rutinen Juventus har, noe som ble vist i sist kamp mot Napoli, så de skal være knepne favoritter.

Dette er en kamp det kommer til å smelle i, med flere spillere som elsker en takling og å fyre opp stemningen. Særlig å når begge er i toppen og kampen betyr mye. Med spillere som Gagliardini, Matuidi, Khedira, Brozovic og Santon bør det hagle noen kort. Oppgjøret i fjor endte med 8 gule og 1 rødt. kampen før det hadde 7 gule og ett rødt. ODDSTIPS: Over 5.5 kort til 1.88 hos Unibet

10. desember

CHIEVO – AS ROMA, kl 12:30

Chievo ligger bra plassert på tabellen på 12. plass, men de må slå tilbake igjen etter ett nedverdigende 5-0 tap borte mot Inter. Roma er i meget god form og pusher ligaleder Inter, 5 poeng bak med en kamp mindre. De slet dog i CL, slo så vidt Qarabag med 1-0 og gikk videre i CL, kan ha noe slitasje. Chievo mangler Castro og Hetemaj, Karsdorp og Defrel.

At Chievo manger midtbanekrigerne Hetemaj og Castro styrker ikke deres sjanser i denne kampen. Roma har gode minner fra disse kampene, vunnet 3 på rad mot Chievo, vant 5-3 her sist. Man bør forvente at Roma tar denne mot et Chievo i dalende form. Tips: 1-3

NAPOLI – FIORENTINA, kl 15:00

Nå skal det vises hva Napoli er laget av etter en tung periode, kan de slå tilbake? I 1-0 tapet mot Juventus var de meget bleke, og i tapet mot Feeyenord i CL var de bare skuffende, selv om muligheten for avansementet ble ødelagt ganske tidlig. Fiorentina er mye opp og ned, men uavgjorten (1-1) borte mot Lazio nå nylig viser deres potensiale. Napoli mangler Milik og Ghoulam. Fiorentina uten Hristov.

Hjemme på San Paolo er det nå lege for Napoli å slå tilbake. Den siste tiden har de sett tung ut, hvor det rulleres lite på laget. De har vært gode hjemme med 5-1-1, og slo Fiorentina 4-1 på denne banen forrige sesong. Fiorentina er ett finspillende lag med noen spennende spillere, men de holder ikke nivået til topplagene. Tips: 2-0

SPAL – HELLAS VERONA, kl 15:00

SPAL har spilt ganske jevnt med de fleste, likevel ligger de helt nede på 18. plass. 3-1 tapet mot Roma sist var greit, men før det tapte de med 1 mål mot Chievo, og klarte 1-1 mot Fiorentina før det. Hellas Verona fikk en opptur med en 2-0 seier borte mot Sassuolo, men det varte ikke lenge, for det ble tap mot Genoa sist med 1-0. Costa og Giovanni ute for SPAL. Zaccagni, Bianchetti og Cherubin ute for Verona.

Hellas Verona er det laget som har sluppet inn flest mål foruten Benevento med 30, de må begynne å tette igjen snart. SPAL er ganske gode på hjemmebane med 2-2-3, hvor de blant annet har spilt jevnt med Napoli (2-3 tap). De er tilogmed store favoritter til denne kampen, og jeg tror de tar 3 poeng. Tips: 1-0

UDINESE – BENEVENTO, kl 15:00

Benevento fikk sitt forrige poeng sist kamp, endelig etter 14 poengløse kamper. Av alle var det keeper Birgnoli som sikret poenget, og byen har vært i kjempestemning siden da. Det var også ett fortjent poeng, og man kan nå håpe og tro at flere poeng skal hentes fremover. Udinese har sett ganske bra ut etter att ny trener Oddo har kommet inn, Crotone ble slått hele 3-0 borte sist. Udinese mangler Hallfredsson. Benevento mangler Cataldi, Ciciretti, Iemmello, Lazaar, Lucioni.

Benevento kommer med selvtillit inn til denne kampen, men alle spillerne de mangler kan det bli tungt. Cataldi er viktig på midten, og Ciciretti har skapt mye fremover. Udinese er ganske bra på hjemmebane, de har blant annet slått Atalanta og Sampdoria der. Benevento kommer nok til å gi det ett bra forsøk, men Udinese skal ta denne. Tips: 2-1

SASSUOLO – CROTONE, kl 18:00

Sassuolo har ikke tatt av selv med den nye treneren Iachini, de sliter fortsatt med å score mål. Mot Fiorentina borte sist ble de slått 3-0. De ligger på 17. plass med 3-2-10 og bare 8 scorede mål, minst i ligaen. Crotone tapte overraskende stort mot Udinese sist med 3-0, og har nå 3 tap på rad. Sassuolo mangler Dell’Orco, Letschert, Adjapong, Duncan og Frattesi. Crotone mangler Tumminello og Kragl.

Mirakel-trener Di Nicola har sagt opp i Crotone etter uenigheter med styret, det kan fort skape utrygghet i laget. De er ett lag med stor arbeidskapasitet som har slåss seg til poeng mot lag som Torino og Bologna tidligere, hvor de sjelden er lette å slå. Når Sassuolo er så utrolig svake foran mål skal det ikke mye til for at Crotone tar poeng her. ODDSTIPS: Crotone +0.75 til 1.88 hos BET365

AC MILAN – BOLOGNA, kl 20:45

AC Milan fikk ikke ønsket effekt etter ansettelsen av Gattuso, de ble istedet ydmyket mot Benevento som tok sitt første poeng mot dem. De kommer også fra tap i EL, riktig nok med reservepreget lag, og det er mye usikkerhet rundt økonomien i klubben. Bologna kommer til San Siro i fin form etter seier mot Sampdoria og Verona, men uavgjort mot Cagliari sist. AC Milan mangler Conti, Gomez og Calhanoglu. Bologna er uten Di Francesco, Falletti, Gonzalez og Poli.

AC Milan er ikke på ett godt sted for tiden med bare 1 seier de siste 5 kampene. Tabber i forsvar og ett lag som sliter med relasjonene fremover har gitt 8. plass på tabellen, de kommer ikke akuratt til å gå utpå banen med mye selvtillit. Bologna er ett ganske solid lag som er bra på bortebane med 4-0-3 og kan sjokkere her. Tips: 0-1

11. desember

GENOA – ATALANTA, kl 19:00

Atalanta kommer fra en meget imponerende EL-kamp mot Lyon som de vant 1-0, og de toppet dermed sin gruppe. I serien fikk de med seg et bra bortepoeng mot Torino sist, og slet seg til en 1-0 seier over Benevento før det. Genoa har fått et løft etter Ballardini sin inntreden med 1-1 mot Roma og 1-0 seier mot Verona sist.

Atalanta er stabile, men det blir for mange uavgjorte, så de befinner seg på 10. plass. De trenger en spiss som scorer mer stabilt, Petagna har ikke imponert. De er svake på bortebane med 0-3-4, ingen seire altså. Slitasjen kan også kjennes etter EL mot ett Genoa som begynner å komme i form. De hadde dog stålkontroll på dem i fjor med en 5-0 seier her. Tips: 1-1

LAZIO – TORINO, kl 21:00

Lazio imponerte enormt sist kamp, de snudde 1-0 underlege til seier borte mot Sampdoria etter en fin sluttspurt. Milinkovic-savic herjet med scoring og en fantastisk assist. Torino har ikke tapt på 5 seriekamper, men har for mange uavgjorte. 1-1 mot Atalanta sist var ett ok resultat.

Lazio tapte i EL, men stilte reservepreget og var allerede videre. De ser ut til å ha mye energi i seg og ser ikke slitne ut, noe Sampdoria-seieren viste. Torino ser mer solide ut med inntreden til N’Koulou i forsvar, men Belotti er ikke helt i form på topp etter å ha kommet tilbake fra skade. Lazio har vunnet sine tre siste oppgjør mot Torino. Tips: 3-1

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s