Serie A preview – serierunde 15

1. desember

ROMA – SPAL, kl 18:30

Roma så ut til å gå mot en fin 1-0 seier borte mot Genoa sist, men så slo galskapen til De Rossi til, hvor han fiket til Lapadula og ble utvist. Kampen endte 1-1, og Roma halker litt bak toppen på en 4. plass. SPAL ligger i bunnen på 18. plass, men har vist at de kan henge med i de fleste kamper. Tapte knepent mot Chievo sist, og hadde uavgjort mot Fiorentina og Atalanta før det. Roma mangler De Rossi, Karsdorp og Defrel. SPAL er uten Costa og Giovanna.

Roma skal vinne denne på hjemmebane, men det er ikke sikkert det blir med store sifre mot ett SPAL som har potensiale til å stenge defensivt. De klarte blant annet 0-0 mot Lazio tidligere i sesongen på denne banen. Roma har også vunnet mange kamper med 1 mål og ikke sprudlet. El Sharawy har vært i meget god form og kommer nok på scoringslisten igjen, mens Schick har fått noen minutter etter sin skade og kan fort få spille her. Tips: 1-0

 

NAPOLI – JUVENTUS, kl 20:45

Årets største kamp til nå befinner seg på San Paolo med Juventus som kommer på besøk. De to største favorittene til seriegull skal møtes i ett skikkelig hatoppgjør. Napoli har tatt bra med poeng i det siste men imponert litt mindre enn vanlig, vant 1-0 etter straffe mot Udinese sist. Juventus slo Crotone 3-0 sist, men før det hadde de svake kamper mot Sampdoria og Sporting. Hos Juventus er Mandzukic, Lichsteiner og Higuain usikker. Tonelli, Ghoulam og Milik er ute for Napoli.

Hvis Higuain ikke kan spille p.g.a sin skade i hånda er det ett meget stort tap. Spillere som Bernardeschi og Costa har ikke imponert så langt og når ikke opp til Higuain som målscorer, og Dybala har også vært litt lunken i det siste, men man vil tro at Juventus løfter seg når det er ett storoppgjør. Napoli kommer inn med selvtillit i denne kampen og vil nok prøve å styre kampbildet. De slo Juventus her i cupen i fjor, i serien endte det 1-1. Med Juve-forsvar som vakler kan dette være perfekt skuddsikte for Napoli. Tips: 2-1

2. desember

TORINO – ATALANTA, kl 20:45

Torino har hatt noen uvanlig fine resultater i det siste, med 1-1 borte mot Inter og 0-0 borte mot AC Milan, de har vist seg mer stabile enn de noengang har vært. Atalanta er en del opp og ned, hvor Europa League tar mye av kreftene deres. De imponerte enormt i bortekampen mot Everton hvor de vant 5-1. Sist i serien slet de seg til en 1-0 seier over Benevento. Torino mangler ingen, De Roon er usikker for Atalanta.

Med Sirigu i mål har Torino sett sterkere ut bakover, men i denne kampen trenger de å være gode offensivt. Belotti ser sakte men sikkert ut til å komme i form igjen, hvor han scoret i cupen i midtuka. Atalanta liker seg ikke på bortebane, de har tre bortetap på rad, 0-2-4 totalt. Går for Torino her til god odds. ODDSTIPS: Torino +0 til 1.80 hos BET365

3. desember

BENEVENTO – AC MILAN, kl 12:30

Benevento er ett sorgens kapittel, nå står de med 14 strake tap etter 1-0 tapet mot Atalanta sist. Man må synes litt synd på dem, for i noen kamper har de hengt ganske bra med, som sist. AC Milan har kvittet seg med Montella, inn kommer legenden Gattuso, spørs hvilken innvirkning det har på laget. De skuffet veldig sist med 0-0 mot Torino hvor de skapte overraskende lite. Benevento mangler Iemmello, Ciciretti er usikker. AC Milan er uten Borini og Conti, Calabria er usikker.

AC Milan skal selvfølgelig være favoritter her, men hvis de undervurderer denne kampen kan de få trøbbel. Med det spillet de fremviser blir det ikke lett å score mot ett Benevento som vil legge seg bakpå. Gattuso er en typisk trener som iallefall ber om full innsats og trøkk. Man kan ikke gå for noe annet en AC Milan seier, men skrellen er ikke langt unna. Tips: 1-2

BOLOGNA – CAGLIARI, kl 15:00

Etter en tung tapsrekke på 4 har Bologna snudd det og vunnet sine 2 siste kamper. Sist mot Sampdoria var særlig imponerende, hvor Sampdoria ble knust hele 3-0. Cagliari er veldig opp og ned med sine resultater, og de gikk på en kjempeblemme mot ett Serie C lag i cupen og røyk ut. Men de tok en imponerende 1-0 seier over Udinese på bortebane for 2 uker siden. Bologna er uten Di Francesco, Gonzalez, Torosidis og Keita. Cagliari mangler Sau.

Bologna har virkelig fått sving på det offensive i det siste, hvor Palacio og Destro kombinerer meget bra på topp, og Okwonko har kommet inn som innbytter i de to siste kampene og levert scoring. 8 mål på de siste 3 kampene er imponerende, men de mangler mye defensivt med Torosidis og Gonzalez. Cagliari er svake på bortebane med 2-0-5. Bologna vant 2-1 i denne kampen i fjort. Tips: 2-0

FIORENTINA – SASSUOLO, kl 15:00

Fiorentina fikk med seg ett bra bortepoeng mot Lazio sist etter en omdiskutert straffe etter 90 min. Men tabellmessig har de skuffet med en 12. plass, og en dårlig form i det siste med 0-2-2. De har ett nytt og ungt lag som svinger veldig i prestasjonene. Sassuolo har nå ansatt ny trener i Iachini etter hjemmetapet mot Hellas Verona sist. De ligger så vidt over streken, hvor det offensive er horribelt med bare 8 scorede mål. Fiorentina mangler Hristov. Sassuolo er uten Dell Orco, Letschert og Frattesi.

Fiorentina må nesten bare vinne denne kampen med tanke på tabellposisjonen, å være på nedre halvdel for ett slikt lag går ikke godt hjem i Florens. Sassuolo kommer nok til å få en del inspirasjon fra ny trener, hvor de er ok borte med 3-0-4. På hjemmebane skal Fiorentina være sterke nok til å vinne. Tips: 3-1

INTER – CHIEVO, kl 15:00

Anført av en brennhet Mauro Icardi leder Inter jakten på Juventus og Napoli etter en meget bra sesongstart. Icardi ble helten nok en gang mot Cagliari sist med to scoringer. Chievo ligger som forventet midt på tabellen, hvor de endelig fikk en seier igjen sist, etter 4 strake uten, mot SPAL med 2-1. Gagliardini, Miranda og Vanheusden er ute for Inter, Chievo mangler Castro.  

Spalletti har funnet en 11’er som fungerer meget bra sammen og er samspilt, og hjemme mot Chievo er de store favoritter. De mangler dog Miranda som har vært viktig for stabiliteten i midtforsvaret. Chievo kommer fra en tung cupkamp i midtuka som gikk til straffer, kan være litt slitasje der selv om det ble rullert. Chievo har potensiale til å stenge igjen bak, men i den formen Inter er i skal de ta denne. Tips: 2-0

SAMPDORIA – LAZIO, kl 20:45

Sampdoria ser ut til å være to forskjellige lag borte og hjemme. På bortebane har de svake 2-2-3, men hjemme er de perfekte med 6-0-0. Juventus ble slått 3-2 på Luigi Ferraris, men etter det tapte de 3-0 mot Bologna. Lazio fikk en liten ripe i lakken sist med 1-1 mot Fiorentina etter en sent straffespark til de lilla. Man merker kanskje at de har en liten stall og har overprestert veldig. Sampdoria er uten Strinic og Linetty. Lazio mangler Anderson, Marchetti, Nani og Gennaro.

Det blir ikke lett for Lazio og møte Sampdoria her i en meget tøff bortekamp, hvor de er ett lag som ser litt slitent ut med en del skader og EL-slitasje. Sampdoria elsker å spille på hjemmebane og går i strupen på alle lag som kommer dit med Quagliarella og Zapata i storform på topp. Her mener jeg Lazio er overvurdert. ODDSTIPS: Sampdoria +0.5 til 1.80 hos Unibet.

4. desember

CROTONE – UDINESE, kl 19:00

Crotone har hatt en grei sesongstart med 3-3-8 etter at de fleste trodde de skulle slite i bunnen av tabellen. Tapte riktignok 3-0 mot Juventus sist, men har 3-2 seier over Bologna og 2-1 over Fiorentina i løpet av November. I cupen ble det ett 1-0 tap mot Genoa. Udinese har ny trener i Massimo Oddo, hang bra med mot Napoli men tapte 1-0. Slo Perugia hele 8-3 i cupen, Maxi Lopez med 4 mål.

Etter de 8 scoringene i cupen sist kan det kanskje antyde at Oddo vil stå for offensiv fotball i Udinese. Nå skal de til en tøff bortebane hvor Crotone har 2-2-3. Udinese er meget svake borte med 1-0-4. Kvalitetsmessig skal Udinese være det beste laget, men arbeidsinnsatsen til Crotone er det få som slår. Tips: 2-2

HELLAS VERONA – GENOA, kl 21:00

Hellas Verona og trener Pecchia lå meget tynt ann før kampen mot Sassuolo sist, men med en sterk borteseier der med 2-0 er han nok trygg for nå. I cupen fikk de en opptur igjen med seier mot Chievo i derbyet, men kan kjenne på slitasje etter at den gikk til straffekonk. Genoa slo Crotone i cupen med 1-0, før det fikk de ett bra 1-1 resultat mot Roma.

Genoa ligger helt nede på 17. plass, med kvaliteten de har i laget burde de være høyere oppe. Ny trener Ballardini har startet ok, borteformen er også grei med 2-2-3. Hellas får nok litt selvtillit med seieren sist, men 5 tap på rad før det viser at de er ett lag for bunnen. Ett Genoa på oppgang kan få seg en borteseier her. Tips: 1-2

 

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: @fotballinho

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s