Serie A preview – serierunde 14

25. november

BOLOGNA – SAMPDORIA, kl 15.00

Etter 4 strake tap kom Bologna endelig tilbake på vinnersporet igjen i en kaosartet kamp mot Hellas Verona sist som de vant 3-2. Der viste de mental styrke ved å komme tilbake fra 2-1 underlege. Sampdoria fortsetter og imponere, og 3-2 seieren mot Juventus sist viser at dette laget er på alvor. De ledet tilogmed 3-0 til 90 minutt, de 2 målene til Juventus kom på overtiden. Bologna mangler Di Francesco, Keita er usikker. Sampdoria mangler Praet.

På hjemmebane har Sampdoria 6 strake seire, på bortebane er det litt annerledes med 2-2-2. Bologna er dog svake på hjemmebane med 1-2-3. Seieren sist gir nok laget mye selvtillit, hvor spissen Destro endelig scoret mål igjen. Det kan være lett å tenke seg at Sampdoria vinner denne i den formen de er i, men Bologna kan få med seg noe her.

Dette er en kamp som kan inneholde mål, hvor Bologna har vært involvert i målrike kamper i det siste. Etter å ha spilt forsiktig i de første kampene av sesongen ser de ut til å satse mer fremover nå, hvor de gikk i strupen på Hellas Verona sist bortekamp. Begge deres siste to kamper har endt 3-2, hvor Simone Verdi og Destro har begynt å finne nettet igjen. Sampdoria har spilt over 2.5 i 6 av sine 7 siste kamper. Zapata og Quagliarella er nesten i en slik form at de ikke klarer å stoppe å score. ODDSTIPS: Over 2.5 til 1.92 hos Bet365   

 

CHIEVO – SPAL, kl 18.00

Chievo er ikke i bra form for tiden med 0-2-2. 1-1 borte mot Torino sist var dog bra, men de var heldige med Belotti som bommet på en straffe på slutten. SPAL tok ett meget bra poeng mot Fiorentina sist, men de ligger ulendt til på 17. plass. Radanovic er ute for Chievo, Giovanna mangler for SPAL.

Etter to braktap ser Chievo ut til å ha skjerpet seg defensivt. Det blir dog ikke lett å slå ett SPAL som kommer fra imponerende resultat mot Fiorentina (1-1) og Atalanta (1-1). Det nyopprykkede laget har faktisk fortjent flere poeng enn de har fått de siste kampene, og med sin fembackslinje og solide keeper Gomis er de ikke lett å score på. Tips: 0-1

 

SASSUOLO – HELLAS VERONA, kl 18:00

Det var en ekstremt viktig seier for Sassuolo sist, noe som tar dem så vidt over nedrykk på 16. plass. De møtte bunnlaget Benevento på bortebane, men trengte en corner-scoring etter 90+5 min for å vinne 2-1. Hellas Verona fortsetter tapsrekken som nå er på 5 etter 3-2 tapet mot Bologna på hjemmebane sist, etter å ha ledet 2-1. Dell Orco, Berardi, Frattesi og Letschert er ute. Kean er ute for Verona, Bianchetti, Cherubin og Ferrari er usikker.

Selv med seieren sist imponerer Sassuolo ingen, før den viktige seieren hadde de 3 strake tap. Hellas Verona er dog enda dårligere, hvor de ligger 5 poeng bak. Forsvarsspillet er det som bekymrer mest, de har sluppet inn 29 mål på 13 kamper. Fremover er det dog gode tegn med Cerci som endelig begynner å score mål. Vanskelig å stole på Sassuolo, men mot Hellas Verona bør de ha greier sjanser til 3 poeng. Tips: 2-1

CAGLIARI – INTER, kl 20:45

Inter durer på videre med sine solide prestasjoner, hvor Atalanta ble slått 2-0 sist ledet av en Mauro Icardi i storform. Laget har modnet seg veldig etter tidligere turbulente sesonger hvor de nå befinner seg på 2. plass. Cagliari kommer fra en meget fin borteseier mot Udinese med 1-0, hvor de ligger greit unna nedrykkssonen med 6 poeng. Hos Cagliari er Capuano, Cossu og Cragno er usikre, Vanheudzen ute for Inter.

Som Spalletti sier har Inter modnet seg veldig denne sesongen, og dette er en kamp man forventer de skal ta seg greit av. Forsvarsspillet sitter, og Icardi greier ikke å stoppe å score mål. Cagliari spiller på en midlertidig hjemmebane som de har litt blandede resultater på med 3-0-3. Tips: 0-2

 

26. november

AC MILAN – TORINO, kl 15:00

AC Milan har det ikke lett for tiden med sine underpresterende prestasjoner, og i tillegg er det mye støy rundt økonomien rundt klubben som ryktes å være usikker. Sist kamp borte mot Napoli hvor de tapte 2-1 var de ok, men man ser de er langt bak topplagene. Torino Skuffet mot Chievo sist med 1-1 på hjemmebane, hvor Belotti ikke har funnet tilbake til formen enda. Bonaventura og Conti er ute for AC Milan, Biglia og Calabria er usikker. Bonifazi er usikker.

Dette er en meget viktig hjemmekamp for AC Milan for å ikke være fullstendig hektet av om den viktige 4. plassen som er hele 11 poeng unna. Laget begynner å spille seg inn i sin 3-5-2 formasjon, men det er mange spillerbytter på laget til hver kamp. Torino er ett lag med potensiale til å ta poeng fra alle. De spilte 1-1 mot Inter på bortebane, men har også tapt 3-0 mot Fiorentina. Vanskelig å stole på AC Milan men de skal klare å ta en seier her. Tips: 2-1

 

GENOA – AS ROMA, kl 15:00

Genoa sin nye trener Ballardini fikk en fin start mot Crotone sist med en 1-0 seier, men laget ligger fortsatt tungt til på en 18. plass. Det vanligvis gode hjemmelaget har elendige 0-1-5 i sin storstue. AS Roma kommer fra ett 0-2 tap i CL mot Atletico, men vant derbyet mot Lazio før det med 2-1. Centurion og Spolli er usikre for Genoa, Roma mangler Karsdorp, Peres og Schick.

Selv med tapet i CL ser avansementet veldig mulig ut for Roma, men de kjenner kanskje litt av slitasjen til denne kampen. I serien har de fem strake seire, hvor deres evne til å vinne tøffe bortekamper med 1-0 har vært imponerende. Genoa er ikke det laget de engang var på hjemmebane, hvor Roma er riktige favoritter her og skal vinne. Tips: 1-3

 

UDINESE – NAPOLI, kl 15:00

Etter hjemmetapet mot Cagliari med 1-0 ble det nok for Udinese-ledelsen, Del Neri fikk fyken og Massimo Oddo tar over. De ligger ok plassert på tabellen på 14. plass, men nå håper de Oddo skal ta laget til nye høyder. Napoli kom seg på vinnersporet igjen med en 2-1 seier mot AC Milan sist, og mot Shaktar i CL vant de 3-0 i en kamp hvor de offensive spillet virkelig satt igjen. Napoli mangler Ghoulam og Milik, Udinese er uten Behrami og Halfredsson.

Napoli så ut til å bare ha en liten dipp i 0-0 kampen mot Chievo for en liten stund siden, nå har de begynt å levere fremover igjen. Udinese kan få nyvunnet motivasjon av en ny treneransettelse og kan skape noe offensivt mot Napoli-forsvaret, men Napoli skal vinne denne kampen. Udinese har scoret i 12 av 13 kamper, hvor de har kommet på scoringslista mot Juve, Fiorentina og Roma. ODDSTIPS: BTTS til 1.76 hos Unibet

 

LAZIO – FIORENTINA, kl 18:00

Lazio måtte etter 6 strake seire se seg slått mot Roma i derbyet sist. De hang likevel bra med i kampen, og en 4.plass med 9-1-2 er en fantastisk start på sesongen. Fiorentina er ikke like bra med 9. plass og 5-2-6. De har vist potensiale med bra offensivt spill, men når de tar bare 1 poeng over 2 kamper mot Crotone og SPAL er det for svakt. Anderson ute for Lazio, mens Gennaro, Marchetti og Wallace er usikre. Fiorentina mangler Badelj, Hristov, Laurini. Thereau er usikker.

Lazio er riktige favoritter til denne matchen, men kjenner kanskje slitasjen etter kampen i EL mot Vitesse. De har en liten stall som spiller nesten alle kampene. Fiorentina mangler også viktige spillere i Thereau og Badelj. Oppgjørene i fjor ble meget målrike med 3-1 seier til Lazio og 3-2 seier til Fiorentina, noe det også kan bli her. Tips: 3-2

 

JUVENTUS – CROTONE, kl 20:45

Det har murret en del rundt Juventus i det siste, tapet mot Sampdoria og en ikke altfor imponerende kamp mot Barcelona i CL har fått vann på mølla for kritikerne. De ligger 4 poeng bak i serien og må vinne her. Crotone har vært overraskende gode med 3-3-7 så langt, og med gode resultater mot ganske store lag, blant annet seier mot Fiorentina. Sist kamp tapte de dog 1-0 mot Genoa på hjemmebane. Juventus mangler Benatia og Pjanic. Crotone er uten Tumminello og Kragl.

Selv med Juventus sin vaklende form skal dette være en klar hjemmeseier. De slo Benevento bare 2-1 for noen runder siden på hjemmebane, men da brente de enormt med sjanser. Når kritikken begynner å komme bruker som oftest Juventus å slå tilbake, noe de bør gjøre her. Crotone har potensial til å gjøre en god defensiv match, men her blir det tungt. Tips: 4-0

 

27.november

ATALANTA – BENEVENTO, kl 20:45

Man må bare synes synd på Benevento, nok en gang gikk de poengløse av banen, og nok en gang tapte de på overtid. Sassuolo vant 2-1, noe som gjorde at Benevento slo rekord i antall kamper uten poeng. Atalanta har skuffet i det siste med bare 1 poeng over to kamper mot SPAL og Udinese, men de gjør det bra i EL og ser ut til å gå videre fra gruppespillet.

Benevento bør ta til seg motivasjon fra ganske gode prestasjoner i det siste, men det er nok tungt når de likevel går på tap etter tap. Atalanta har prestert litt svakere i det siste, så de øyner kanskje en mulighet, men det blir vanskelig mot ett hjemmesterkt Atalanta. Tror dog ikke det blir overkjøring selv om de ligger 16 poeng foran dem. Tips: 1-0

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s