Serie A preview – serierunde 13

18. november

ROMA – LAZIO, kl 18:00

Rundens første kamp er virkelig en storkamp, det er klart for hovedstadsderbyet mellom Roma og Lazio. Lenge har Roma vært den soleklare storebroren, men nå har den lyseblå lillebroren vokst seg på høyde med de mørkerøde. Lazio befinner seg på fjerdeplass, ett poeng foran Roma. Formen i Serie A er helt fantastisk med 6 seire på rad, sist ble Benevento knust med 6-1. Roma kommer fra en meget imponerende 4-2 seier borte mot Fiorentina, og før det ble Chelsea knust 3-0 i Champions League. Roma mangler Karsdorp, Peres og Schick. Lazio mangler Anderson, Gennarro, Marchetti og Wallace.

Kvalitetsmessig er dette det beste hovedstadsderbyet på lenge, og man kan forvente like mye kok som det har vært i tidligere oppgjør. De siste 7 oppgjørene mellom lagene har gitt 5 seire til Roma og 2 til Lazio. Dessverre er det en del tvil rundt Lazio sin toppscorer Immobile om han blir klar til kampen, uten han er de veldig svekket offensivt. Dette er en meget vanskelig kamp å spå, men Roma er kanskje favoritter p.g.a deres rutine og offensiv bredde i stallen. Tips: 2-1

 

NAPOLI – AC MILAN, kl 20:45

Lørdagen skuffer virkelig ikke, for på kvelden er det klart for nok et storoppgjør. Napoli leder fortsatt Serie A, men har begynt å vise svakhetstegn med et skuffende 0-0 resultat borte mot Chievo sist. AC Milan trøbler fortsatt, men fikk seg en seier borte mot Sassuolo med 2-0, hvor de viste oppløftende tegn. Napoli mangler Ghoulam og Milik. AC Milan er uten Bonaventura, Calabria og Conti, Biglia er usikker.

Det ser ut som Napoli har fått kjenne på det tøffe kampprogrammet de har hatt, hvor de har rullert lite og har skade på to viktige spillere i Ghoulam og Milik. Man bør forvente seg at de løfter seg igjen når ett storlag kommer på besøk på San Paolo, hvor en landslagspause kan ha gjort de fleste spillerne godt. AC Milan får nok en test på om de er på høyde med topplagene i Italia. Mot Inter gjorde de en god innsats, men i 2-0 tapet mot Juventus var de meget svake. De har heller ikke slått Napoli på de 5 siste kampene lagene imellom. Napoli er riktige favoritter her. Tips: 3-1

19. november

CROTONE – GENOA, kl 12:30

Tapet mot Sampdoria i derbyet ble Ivan Juric sin siste kamp som Genoa-trener, nå har gode gamle Ballardini tatt over. De ligger meget dårlig til på tabellen med en rekke på 1-3-8, og de 3 siste kampene har vært poengløse. Crotone har vært overraskende solide med 3-3-6 så langt, og kommer fra to fantastiske kamper hvor de slo både Bologna borte og Fiorentina hjemme. Crotone mangler Tumminello og Kragl. Centurion og Spolli er usikre for Genoa.

Dette blir en ekstremt viktig kamp for Genoa som møter en av sine nedrykksrivaler, og det blir spennende og se om de får en ‘ny-trener’ effekt de første kampene. Men man skal ikke kimse av Crotone som plutselig har funnet målformen anført av Budimir. På hjemmebane tror jeg ikke Crotone taper i den formen de er i. Tips: 1-1

 

BENEVENTO – SASSUOLO, kl 15:00

Benevento imponerte alle med innsatsen mot Juventus sist, men nok en gang gikk de fra det med 0 poeng. Ny trener De Zerbi har ikke fått fart på laget enda, men det er noen tegn der som kan tyde på noen poeng fremover, selv om laget kvalitetsmessig er langt unna alle de andre. Sassuolo tapte fortjent mot AC Milan sist, hvor de er ett lag som virkelig sliter med en rekke på 2-2-8 og 17. plass. Benevento mangler Costa. Sassuolo mangler Berardi, Letschert, DellOrco og Frattesi.

Mulighetene for at Benevento tar sitt første poeng kan være til stede her, hvor jeg synes Sassuolo er gjort til for store favoritter. Sassuolo scorer nesten ikke mål med 6 på 12 kamper, og deres beste spiller Berardi er ute med skade. En eller annen gang må noe gå Benevento sin vei, og jeg tror det er ganske gode sjanser for det nå. Tips: 1-1

 

SAMPDORIA – JUVENTUS, kl 15:00

Juventus har hatt litt rusk i maskineriet i sesongstarten, men står nå med 4 strake seire og ligger 1 poeng bak Napoli, noe som ikke er så verst. Nå skal de til en meget tøff bortebane og møte Sampdoria som virkelig har imponert denne sesongen. De ligger helt oppe på 6. plass, mye p.g.a hjemmeformen med 5 strake seire. Sampdoria mangler ingen. Juventus mangler Benatia. Dybala og Pjanic er usikre.

Juventus er favoritter til denne kampen, men man skal ikke se at Sampdoria kan gi dem solid kamp. Mange av spillerne deres kjenner kanskje slitasje etter de tunge kampene i VM-playoffen, samt at det venter en viktig kamp mot Barcelona i CL. Dybala meldes også usikker til denne kampen. Vi har sett Juventus slite på lignende bortebaner tidligere i år som f. eks i 2-2 kampen mot Atalanta. Sampdoria har offensive spillere som virkelig kan straffe ett Juventus-forsvar som ofte har sett vaklende ut. Juventus er også involvert i målrike bortekamper med 4 av 5 kamper som har gått over 2.5. ODDSTIPS: BTTS til 1.91 hos Bethard

 

SPAL – FIORENTINA, kl 15:00

Det er vanskelig å si hvor man har Fiorentina om dagen. De går fra å slå Torino 3-0 til å tape 2-1 mot Crotone, for deretter å tape 4-2 mot Roma. Offensiv har de en del spennende unge spillere, men man kan se at de er umodne og at prestasjonene svinger. SPAL har klart seg ok så langt med 2-3-7, hvor de kommer fra en meget imponerende 1-1 kamp borte mot Atalanta, en kamp de hadde fortjent å vinne. Spal er uten Floccari og Giovanna. Fiorentina mangler Badelj, Hristov og Laurini, Thereau er usikker.  

Fiorentina sliter veldig på bortebane med 2-0-4, og det blir ikke lett å komme til Paolo Mazza. Fansen kommer til å lage stemning for ett lag som virkelig er tente for en slik kamp. Fiorentina har som nevnt slitt mot bunnlag som Crotone tidligere, hvor de ikke liker det når lag prøver å matche dem fysisk. De mangler også rutine i Badelj på midtbanen og i Thereau på topp. Det ligger ett lite sjokk i luften her. Tips: 1-0

 

TORINO – CHIEVO, kl 15:00

Torino klarte seg overraskende bra borte mot Inter sist med 1-1, en kamp de ledet lenge og kunne vunnet. De ligger på 8. plass 1 poeng over Chievo som på sin side klarte 0-0 mot Napoli, i en kamp de skal ha skryt for det defensive arbeidet de la ned. Før det gikk de dog på stygge tap, med 4-1 mot AC Milan og 4-1 mot Sampdoria. Torino mangler Bonifazi, Chievo mangler ingen.

Kampen mot Inter er oppløftende for Torino som vanligvis henger mindre sammen enn de gjorde på San Siro. Belotti er nå også tilbake, noe som er ett meget stort pluss, men han trenger å spilles varm igjen. Dette er en kamp mellom to aggressive lag, hvor man kan forvente mange taklinger og gule kort. Chievo har stunder hvor de kan stenge ute ett topplag på bortebane, noe de gjorde sist mot Napoli. Tips: 2-0

 

UDINESE – CAGLIARI, kl 15:00

Udinese har løftet seg etter den tunge starten, og nå er de i god form med 2 strake seire. 2-1 seieren sist hjemme mot Atalanta var særlig imponerende. Cagliari har faktisk begynt å vinne på hjemmebane igjen, sist kamp ble Verona beseiret 2-1 etter nok en sen scoring. Udinese mangler Behrami og Hallfredsson. Hos Cagliari er Capuano, Cragno og Cossu usikre.

Udinese har vist seg meget gode på hjemmebane med imponerende seire mot Atalanta og Sampdoria (4-0). Nå møter de ett meget bortesvakt Cagliari med 1-0-5 og 4-13 i målforskjell. Offensivt har de mye å spille på i Barak og De Paul som står for det meste de skaper, hvor Udinese står med 18 mål på 11 kamper. Jeg tror at Udinese tar tre poeng mot laget fra Sicilia. ODDSTIPS: Udinese vinner til 2.00 i odds hos Coolbet.

 

INTER – ATALANTA, kl 20:45

Inter har begynt å erfare at de ikke kan vinne alle sine kamper med 1 mål, i det siste har de oftere bare fått 1 poeng. De skuffet litt sist kamp mot Torino (1-1), en kamp begge kunne vunnet, men de ligger fortsatt på en fin 3. plass. Atalanta kommer fra 2 skuffende resultater med 2-1 tap mot Udinese og 1-1 mot SPAL. Inter mangler Icardi og Vanheusden. Scmidt er usikker for Atalanta.

Skaden på Icardi er meget tung å svelge for Inter, hvor argentineren står for de fleste målene laget scorer. Erstatter Eder er ikke av like høy klasse. Når de heller ikke har imponert i alle sine siste kamper er ikke dette en klar hjemmeseier selv om de er favoritter. Atalanta har yppet seg på storlag tidligere med 2-2 mot Juventus og 1-1 mot Fiorentina. Under Spalletti har Inter dog en evne til å greide å kjempe til seg seire i slike kamper. Tips: 2-1

20. november

HELLAS VERONA – BOLOGNA, kl 20:45

Hellas Verona er virkelig ikke i støtet om dagen, de står med 4 strake tap, dog er 3 av dem bare med 1 mål. Sist tapte de 2-1 mot nedrykksrival Cagliari. Bologna har også 4 strake tap, noe som har ødelagt deres ellers fine sesongstart. Hjemmekampen mot Crotone sist var særlig skuffende hvor de slapp inn 3 mål og tapte 3-2. Verona mangler Kean. Bianchetti, Cherubin og Ferrari er usikre. Bologna er uten Mirante, Keita og Torosidis.

Dette er virkelig to lag som sliter, hvor Hellas Verona har sluppet inn 26 mål på de 12 første kampene. Bologna er mye mer sikker bakover, og kommer nok til Verona for å først og fremst få med seg poeng for å stoppe tapsrekken. Særlig for Verona blir det viktig å vinne denne for å ta seg ut av nedrykksstreken. Forventer ett målfattig og nervøst oppgjør. Tips: 0-1

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: @fotballinho

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s