SERIE A preview – serierunde 12

4. november

BOLOGNA – CROTONE, kl 18:00

Bologna har falt litt av etter den gode starten med 3 tap på rad, men de har dog møtt gode lag som Lazio, Roma og Atalanta, og tapt alle med bare 1 mål. De har fortsatt soliditeten over seg med bare 12 baklengs på 11 kamper. Crotone tok en enorm skalp sist med en hjemmeseier mot Fiorentina, hvor de har overrasket mange med hvor bra de har sett åt så langt. Bologna mangler Mirante og Taider, Keita og Torosidis er usikre. Crotone mangler Tonev og Tumminello, Kragl er ute.

Bologna har faktisk vært best på bortebane, hjemme har de bare 1-2-2. Man bør kunne forvente en tett og jevn kamp hvor Bologna kanskje har litt mer kvalitet som kan avgjøre til deres fordel. Tapet av førstekeeper Mirante til skade er ett tungt tap. Crotone er derimot et meget arbeidsomt lag som aldri gir seg og er tunge og spille mot. Tips: 1-0

 

GENOA – SAMPDORIA, kl 20:45

Det er klart for årets første derby della lanterna, hvor to lag med meget forskjellig form møtes. Genoa som i tidligere sesonger har vært ett øvre halv-del lag er nå helt i bunnen på 18.plass med forferdelige 1-3-7. Sist kamp ble det 1-0 tap mot SPAL. Sampdoria er derimot i kjempeform og ligger på 6. plass, og de elsker å spille på hjemmebane med 5 strake seire. Sist slo de Chievo hele 4-1, og før det banket de Crotone med 5-1. Genoa mangler Centurion, Cofie og Spolli. Sampdoria mangler ingen.

Klisjeen om att form ikke teller i ett derby kan være sann noen ganger, men i dette tilfelle er kvalitetsforskjellen så stor at man må se på Sampdoria som store favoritter. Mye kan skje med røde kort og overtenning, og i ett derby som dette kommer Genoa som vanlig til å være meget aggressive og gi alt, men med den offensive formen Sampdoria er i blir det vanskelig å stoppe dem. Sampdoria har også ett godt tak på disse kampene, med 3 seire på de siste 4. ODDSTIPS: Sampdoria DNB til 1.88 hos Unibet

 

5. november

INTER – TORINO, kl 12:30

Igjen vant Inter uten å imponere, men det er jo imponerende i seg selv. Hellas Verona ble slått med 2-1, hvor kvaliteten fremover i banen viste seg å bli avgjørende. Inter ligger på 2. plass 2 poeng bak Napoli, og er virkelig med i tittelstriden. Torino fikk endelig en seier igjen etter mange kamper uten, hvor de slo Cagliari 2-1, men det var ikke uten problemer. Inter mangler ingen, Torino er uten Barreca og Lyanco.

Inter fortsetter og avgjøre kamper etter fantastiske prestasjoner av Perisic og Icardi på topp, og Valero kom tilogmed på scoringslisten sist kamp. De har enorm selvtillit nå og bør ta seg av ett Torino som har sine svakheter. Belotti tilbake for Torino er livsviktig, men det forsvaret de stiller opp med nå for tiden skal få slite mot de blåsvarte. 18 baklengs på 11 kamper er ikke lovende for topplagsambisjonene deres. Tips: 3-1

 

CAGLIARI – HELLAS VERONA, kl 15:00

Cagliari har ikke trivdes veldig på sin nye og foreløbige stadion, hvor de står med 2-0-3. Sist kamp på bortebane mot Torino gjorde de en god innsats med tapte 2-1. Hellas Verona var ganske bra mot Inter sist men gikk på ett tap (1-2). Pazzini har begynt å score mål for dem på topp, står med 4 mål, men alle har vært på straffe. Cagliari mangler Cragno, Cossu og Pisacane. Hellas er uten Brosco, Bianchetti og Ferrari.

Cagliari er overraskende store favoritter til denne matchen med de som har blitt vist så langt. Det var bare så vidt de slo Benevento for to runder siden i en kamp jumboen fortjente å vinne. Hellas er ikke kjempegode borte, men har tatt poeng mot Torino og Crotone. Her kan Hellas få med seg noe. Tips: 1-1

 

CHIEVO – NAPOLI, kl 15:00

Det ble tilslutt tap for Napoli i CL etter en fantastisk kamp mot City hvor de lyseblå fikk vist frem mye, men måtte tilslutt gi tapt med 2-4. Serien leder de fortsatt og bør nå gå for Serie A for fullt. Chievo har vist seg fra en uvanlig side de siste kampene med 4-1 tap mot både AC Milan og Sampdoria, vanligvis står de mye sterkere defensivt. Stepinski er usikker for Chievo. Napoli mangler Ghoulam og Milik.

Tapet av Ghoulam er tungt for Napoli, hvor han står for mye offensivt på venstrekanten, og erstatterne er ikke like gode. Men på topp er det så mange som er i form at man bør forvente scoringer også her og at Napoli tar en grei seier, særlig Mertens er i storslag. Kan kanskje finnes noe slitasje fra CL-kampen. Tips: 1-4

 

FIORENTINA – AS ROMA, kl 15:00

Roma har rettmessig blitt hyllet opp i skyene etter deres siste prestasjoner, og 3-0 seieren mot Chelsea i CL var nok den største. De viser at de kan spille offensiv fantastisk fotball, og de har i tillegg tatt sterke 1-0 seire i tøffe kamper i Italia. Fiorentina tapte 2-1 mot Crotone sist, noe som viser frem deres tydelige ustabilitet. Saponara, Thereau og Laurini ute for Fiorentina, Emerson og Karsdorp ute for Roma.

Roma går inn som rettmessige favoritter her, men hjemme er Fiorentina vanligvis meget sterke. Står med 3-1-1 der til nå. Roma kan kjenne litt slitasje etter CL-kampen, men med Dezko og Sharaawy i storform kommer de alltid til å være farlige. Man kan se for seg rutinerte Roma kjempe til seg 3 poeng her mot ett Fiorentina som ofte åpner seg bakover med sin offensive pasningsfotball. Tips: 1-2

 

JUVENTUS – BENEVENTO, kl 15:00

Juventus klarte bare 1-1 borte mot Sporting i CL sist, men det var ett ok poeng for ståa i gruppespillet. Før det tok de seg meget greit av AC Milan med 2-0, hvor de ligger på 3. plass og jakter Napoli som er 3 poeng foran. Benevento er helt nederst med sine 0 poeng etter 11 kamper, noe som nærmer seg rekord. 5-1 tapet mot Lazio sist var en forferdelig prestasjon av ett lag som ikke ser ut til å henge sammen i det hele tatt. Howedes, Benatia og Pjaca ute for Juventus, Costa, Alessandro og Lucioni ute for Benevento.

Dette må sies å være den sikreste hjemmeseieren denne sesongen, hvor Juventus med 33 scoringer så langt møter Benevento som har 29 innslupne. Alt avhenger av hvor mye Juventus orker i denne kampen. Tips: 4-0

 

LAZIO – UDINESE, kl 15:00

Lazio fortsetter å imponere også i Europa, hvor de slo Nice 1-0 og topper sin gruppe. I serien er de også helt fantastiske med 9-1-1 og 31 scoringer på 11 kamper. Benevento ble slått enkelt sist med 5-1. Udinese har løftet seg veldig etter den tøffe starten med 2 seire på rad nå. Sist kamp var meget imponerende hvor de beseiret Atalanta med 2-1. Anderson, Basta og Wallace er ute. Udinese mangler Behrami og Halfredsson.

Lazio er soleklare favoritter her hjemme på Olimpico og skal ta 3 poeng, men kan kanskje ha litt slitasje etter EL. Udinese har også gitt trøbbel til en del storlag som Milan og Fiorentina, men de er svake på bortebane med 1-0-4. De har dog scoret i alle sine kamper til nå og kan fort gjøre det igjen her. Tips: 3-1

 

ATALANTA – SPAL, kl 18:00

Atalanta fikk med seg ett poeng i EL borte mot Apollon, men nå trenger de å slå tilbake i serien etter 2-1 tapet mot Udinese. Spal fikk seg endelig en seier igjen mot Genoa med 1-0, og har foreløpig kommet seg ut av bunn 3. Gomez er usikker for Atalanta, SPAL mangler Meret, Floccari og Schiattarella.

På hjemmebane er Atalanta alltid gode, hvor de står med 4-1-1 så langt. De har blant annet spilt 2-2 mut Juventus. Men man bør ikke ta lett på SPAL som har hengt med i de fleste av sine kamper og kan skape trøbbel for dem på en god dag. Hvis Gomez mangler er det ett meget stort minus for Atalanta, han skaper det meste som er for dem. Tips: 2-0

 

SASSUOLO – AC MILAN, kl 20:45

Det er ikke fryd og gammen i Milan for tiden, en 8. plass gjør at Montella sitter utrygt. I tillegg til en kjedelig 0-0 kamp i EL sist tapte de fortjent mot Juventus 2-0 sist på hjemmebane, og den viktige 4. plassen blir lengre og lengre unna. Sassuolo sliter i bunnen av tabellen og står med 2 strake tap, Napoli ble for sterke sist med 3-1. Letschert, Adjapong, Goldaniga og Berardi er ute for Sassuolo. Conti, Bonaventura og Biglia mangler for AC Milan.

Man bør kunne forvente seg at Milan tar en seier her selv med deres dårlige form for tiden. De var jo ganske gode for ikke så lenge siden i bortekampen mot Chievo som de vant 4-0 i. Sassuolo sliter tungt med bare 6 scoringer så langt og er meget svake hjemme med 0-2-3. De mangler også en av deres beste spillere i Berardi, samt har skader på mange andre nøkkelspillere. I fjor vant de 1-0 på denne banen. ODDSTIPS: AC Milan -0.25 til 1.85 hos BET365.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s