SERIE A serierunde 11 – preview

28. oktober

AC MILAN – JUVENTUS, kl 18:00

AC Milan fikk en opptur igjen sist kamp etter en meget tøff periode. De tok en meget sterk borteseier mot Chievo med hele 4-1. Nå møter de enda tøffere motstand i Juventus som kommer fra målrike kamper, 6-2 seier over Udinese og 4-1 mot SPAL. AC Milan mangler Conti, Juventus mangler Howedes, Benatia er usikker.

Etter det sure hjemmetapet mot Lazio for 3 runder siden har Juventus virkelig slått tilbake med to solide seire, men det er likevel spørsmål rundt forsvaret som slipper til uvant mye sjanser. AC Milan har spilt ganske jevne kamper mot Juve i det siste, hvor de tilogmed vant 1-0 i dette oppgjøret i fjor. AC Milan kan overraske litt her og ta med seg ett poeng. Tips: 1-1

 

ROMA – BOLOGNA, kl 20:45

De fleste forventet at Roma skulle kjøre over Crotone sist kamp, men de vant bare 1-0 etter ett meget tvilsomt idømt straffespark. De ligger foreløpig på en 5. plass, men med 1 kamp mindre enn sine konkurrenter. Bakover har de vært utrolig solide med bare 5 baklengs på 9 kamper. Bologna startet sesongen overraskende bra, men er nede på jorda igjen nå etter 2 tap på rad. Tapte 2-1 hjemme mot Lazio sist. Roma mangler Manolas, Emerson er usikker. Bologna er uten Taider, Keita er usikker.

Roma skal vinne denne hjemme på Olimpico hvor de er så sterke, men man har sett at de har spilt mer defensivt trygt i de siste kampene, med f. eks høyreback Florenzi på høyrekanten. De har vunnet begge sine siste kamper med 1-0. Bologna har vært bra defensivt, har sluppet inn 11 mål på 10 kamper. Roma skal likevel ta denne greit. Tips: 2-0

 

29. oktober

BENEVENTO – LAZIO, kl 12:30

Man kan bare synes synd på Benevento for tiden. Det hjalp ikke med ny trener i Roberto De Zerbi, de gikk på nok ett tap mot Cagliari sist og står fortsatt med 0 poeng. De tapte også det poenget 6 minutt på overtid. Lazio durer på som de har gjort fra sesongstart, hvor de kommer fra en 2-1 seier borte mot Bologna. Alt det styret som har oppstått rundt rasismeanklager mot deres fans har ikke preget dem på banen foreløpig. Benevento mangler Costa og Alessandro. Lazio mangler Basta. Anderson, Marchetti og Wallace er usikre.

Benevento må ta poeng en gang de også, men til denne kampen ser det meget usannsynlig ut. De Zerbi endret på laget sist kamp, og det var forbedringer, men fortsatt er det kvaliteten på spillerne det står på. Lazio har fem seire på rad, og ingenting tyder på at det ikke skal bli 6. Tips: 0-3

 

CROTONE – FIORENTINA, kl 15:00

Crotone gjorde en god figur borte mot Roma sist, de tapte bare 1-0 mot ett feildømt straffespark. De sliter enormt på bortebane med 1 poeng og 2-13 i målforskjell, men på hjemmebane har de blant annet tatt poeng mot Torino. Fiorentina begynner virkelig å komme i gang, de har 3 seire på rad med 8 scoringer. Crotone mangler Tonev og Tumminello, Kragl er usikker. Fiorentina er uten Saponara, Thereau er usikker.

Det er ikke umulig at Crotone kan gi noe trøbbel for Fiorentina, men i den formen de lilla er i er de vanskelig å stoppe. Thereau, Simeone og tilgomed Benassi har begynt å finne målformen under trener Pioli som har fått laget til å spille fin fotball så langt. I fjor slet de seg til en 1-0 seier her etter mål på overtid. Tips: 1-2

 

NAPOLI – SASSUOLO, kl 15:00

Napoli kom seg på vinnersporet igjen etter 0-0 kampen mot Inter. 3-2 seieren mot Genoa fremviste det fantastiske angrepsspillet de lyseblå har inne, men defensivt hang de ikke veldig god sammen og kunne tapt poeng mot slutten. Sassuolo fortsetter å slite i bunnen etter å ha tapt 1-0 hjemme mot Udinese. Napoli mangler Milik. Sassuolo er uten Dell’Orco og Letschert.

Man kunne tro Napoli sin offensiv hadde mistet litt futt etter Inter-kampen, men Mertens viste at de lyseblå fortsatt sprudler etter ett fantastisk hat-trick. Hjemme mot Sassuolo skal de vinne med ett par scoringer, hvor de har tatt seg greit av alle de mindre lagene som har kommet til San Paolo. Sassuolo har dog vært ganske tette bakover i det siste med 1 baklengs på 3 kamper, men nå møter de mye bedre motstand. Tips: 4-1

 

SAMPDORIA – CHIEVO, kl 15:00

Sampdoria har hatt en meget god sesongstart, og ligger hakk i hæl de beste lagene på en 6. plass. For 2 runder siden fikk de virkelig ut sitt offensive potensiale i 5-0 seieren over Crotone, og de viste seg bra frem i 3-2 tapet mot Inter. Særlig hjemme er de meget sterke, de har 4 av 4 seire der så langt. Chievo, som vanligvis er defensivt solide, falt overraskende sammen mot AC Milan sist og tapte hele 4-1. Sampdoria mangler Dodo og Viviano, Chievo mangler ingen.

Sampdoria er i kjempeform og er riktige favoritter her på hjemmebane, alle de offensive spillerne er i form og kommer til å gi Chievo mye trøbbel. Man bør forvente seg en reaksjon fra Chievo etter å ha sluppet inn så mange mål i det siste og de har potensiale til å stenge kamper, men det skjer mest sannsynlig ikke her. Det er stor selvtillit i Sampdoria, hvor de sprudler offensivt og har mange forskjellige målscorere. ODDSTIPS: Sampdoria seier til 1.89 hos Unibet

SPAL – GENOA, kl 15:00

SPAL hang lenge med mot Juventus sist kamp, de hadde lenge sjanser til å utligne til 2-2, men tapte tilslutt 4-1. De har hengt ok med i de fleste av kampene sine, men har ikke sanket mye poeng, de ligger på 19. plass med 1-2-7. Genoa tok ett meget bra bortepoeng mot AC Milan med 0-0, og spilte bra mot Napoli sist og fikk nesten med seg poeng i 3-2 tapet på hjemmebane. Giovanna og Grassi er ute for SPAL, Floccari er usikker. Cofie og Spolli er usikker for Genoa.

Etter en tung start har Genoa løftet seg de siste kampene og spilt jevnt med store lag. SPAL sliter derimot med Serie A-nivået med 0-1-4 på de siste 5 kampene, men de har vist tegn på at de kan starte poengsankingen snart. Dette blir fort en nervepirrende kamp mellom to lag som ligger helt i bunnen, men Genoa har litt mer Serie A-kvalitet enn SPAL og er svake favoritter. Den gjenglemte Taarabt har tilogmed storspilt de siste kampene for Genoa. Tips: 1-2

 

UDINESE – ATALANTA, kl 15:00

Etter det forsmederlige 6-2 tapet kom Udinese seg på hesten igjen med en 1-0 seier borte mot Sassuolo. De gjorde mange endringer på laget og fikk den responsen de ville ha, hvor de sto bedre defensivt. Atalanta gjorde kort prosess med Hellas Verona med 3-0. De viser at de fortsatt er ett lag å regne med på øvre halvdel og kamp om Europa-plassene. Atalanta mangler Schmidt, Udinese er uten Samir.

Dette er en vanskelig kamp å spå, hvor Udinese har vært svake for det meste av sesongen, men har potensiale til å være ett topp 10-lag. Seieren sist kan ha gitt laget mye selvtillit, og de er vanligvis meget sterke på hjemmebane. Atalanta er svake borte med 0-2-2, men har mer kvalitet i stallen enn Udinese. Mye avhenger av Udinese sin oppstilling og kampplan, men dette blir fort jevnt, og Udinese kan overraske og ta seieren. ODDSTIPS: Udinese +0.5 til 1.87 hos BET365

 

TORINO – CAGLIARI, kl 15:00

Det er tunge tider i Torino for tiden, 5 kamper uten seier er fasiten. Sist ble de altfor svake mot Fiorentina og tapte 3-0, selv om de dog hadde 2 skudd i treverket. Cagliari hadde 5 tap på rad før sist kamp mot Benevento, en meget dramatisk kamp som de vant etter scoring 6 min på overtid. Hos Torino er Obi usikker. Cagliari mangler Cragno, Pisacane og Cossu er usikker.

Det er ikke mye som stemmer for Torino om dagen, de håper virkelig at Belotti blir frisk til denne kampen slik at han kan hjelpe dem med sårt tiltrengte mål. Bakover er det fortsatt altfor svakt med aldrende forsvarere som De Silvestri og Moretti. Mot Cagliari er det ingenting annet en seier som er godt nok for Torino, de trenger virkelig å revansjere seg her, men det er vanskelig å stole på de fullt ut. Tips: 2-1

 

30. oktober

HELLAS VERONA – INTER, kl 20:45

Hellas Verona ble altfor små i bortemøtet mot Atalanta sist og tapte 3-0. Før et kunne de tatt poeng i derbyet mot Chievo, men tapte 3-2 etter ett meget dumt rødt kort og hodeløst forsvarsspill. Inter durer på videre og ligger fortsatt på 2. plass. De glapp nesten en 3-0 ledelse mot Sampdoria sist, men kom seg igjennom og vant 3-2. Hos Hellas Verona er Caceres, Cherubin, Bianchetti og Ferrari usikre. Inter mangler Brozovic og Vanheusden.

Hellas Verona har ikke vært ett fyrverkeri denne sesongen med 6 scoringer på 10 kamper, men de har tatt viktige poeng mot sine bunnkandidater i Crotone og Benevento. Forsvarsmessig har det vært svakt, og blir enda svakere hvis nå Caceres er ute. Inter fortsetter å vinne uten å imponere veldig, men det er imponerende i seg selv. Med spillere som Icardi og Perisic i form skal de ta 3 poeng her. Tips: 0-2

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s