SERIE A preview – serierunde 10

24. oktober

INTER – SAMPDORIA, kl 20:45

Inter styrket sin posisjon som toppkandidat etter en solid prestasjon borte mot Napoli i en kamp som endte 0-0. Defensivt har de virkelig forbedret seg og ser ut til å ha modnet. Med seier her vil de toppe tabellen med en kamp mer en sine konkurrenter. Sampdoria har også imponert så langt, hvor de ligger helt oppe på 6. plass. De har tatt sterke seire mot AC Milan og Atalanta, men det er særlig på hjemmebane de tar sine poeng. Inter mangler Brozovic og Vanheusden, hos Sampdoria er Dodo og Viviano usikker.

Selv om Inter kan toppe tabellen etter denne kampen har de ikke imponert i alle sine kamper, de vant bare 1-0 over Genoa og 2-1 over Benevento. Sampdoria har vist seg at de kan spille jevnt med alle, men man forventer att ett Inter med mye selvtillit tar hjem en seier her. Sampdoria vant begge kampene mot Inter i fjor, men Inter føles ut som et helt annet lag i år. Tips: 2-1

 

25. oktober

ATALANTA – HELLAS VERONA, kl 18:45

Atalanta ligger på 12. plass med 3-3-3, hvor de gravde frem en 1-0 seier over Bologna sist. På hjemmebane er de som vanlig solide med 3-1-1, og møter nå ett Hellas Verona med usle 6 poeng og 18. plass. Derbyet mot Chievo ble en katastrofe for dem, hvor de fikk ett tidlig rødt kort og mistet en ledelse. I tillegg sliter de enormt foran mål med bare 6 mål på 9 kamper. Atalanta mangler ingen, mens Bianchetti og Brosco er ute for Hellas Verona.

Atalanta er riktige favoritter her på hjemmebane, hvor spillere som Cornelius og Ilicic virkelig har vist seg frem offensivt i det siste. Defensivt sliter også Hellas veldig, de mangler fart og smartness. Når i tillegg deres beste forsvarer Caceres brukes på høyrekanten styrkes ikke akkurat midtforsvaret. Atalanta bør ta denne med noen mål. Tips: 3-0

 

BOLOGNA – LAZIO, kl 20:45

Simone Inzaghi har virkelig fått fart på Lazio denne sesongen og nevnes som den mest spennende treneren i Italia. Mannskapet hans oser ikke av kvalitet, men han får mye ut av dem som er der. 4. plass og 7-1-1 så langt er fantastisk, hvor de blant annet slo Juventus 3-1 på bortebane. Bologna har overrasket mange og ligger på 8. plass, særlig defensivt er de solide med 8-9 i målforskjell. Bologna mangler Mbaye, Gonzalez og Taider. Lazio er uten Basta, Wallace og Anderson.

Man bør forvente at Lazio bare durer på videre i den formen de er i nå. Immobile dunker inn scoringer på bestilling, og Luis Alberto ser plutselig ut som en fotballspiller igjen. Bologna mangler også sin faste midtstopper Gonzalez med suspensjon. På bortebane har Lazio vært perfekt til nå med 4 seire. Tips: 0-2

 

CAGLIARI – BENEVENTO, kl 20:45

To lag med ganske ferske trenere som møtes, De Zerbi har tatt over Benevento og Cagliari har ansatt Diego Lopez. Cagliari er i fritt fall med 5 strake tap, det hjalp ikke med ny trener sist kamp da de forventet tapte 3-0 mot Lazio. Benevento ser enda mer fortapt ut med 0 seire på 9 kamper. Spillerne holder ikke Serie A-kvalitet, og det har blitt gjort altfor mange utskiftninger på laget som hindrer stabilitet, det ser blytungt ut. Hos Cagliari er Cragno og Cossu usikre, Benevento mangler Costa og Lucioni.

Det ser bekmørkt ut for Benevento for tiden, trener Baroni måtte gå etter den katastrofale starten. De Zerbi som gjorde fine ting med Foggia i lavere divisjoner har kommet inn, og man forventer at det skal komme poeng snart. De håper at ny trener vil gi laget ny giv igjen. Cagliari har merket tapet av viktige og rutinerte spillere som Alves, Isla og ikke minst Borriello. Tips: 1-1

 

CHIEVO – AC MILAN, kl 20:45

Krisen bare fortsetter i AC Milan, nok en svak kamp er unnagjort med 0-0 hjemme mot Genoa, og Bonucci dro på seg ett rødt kort. Montella sies å fortsatt ha tillit, men de trenger å forbedre sin 11. plass. Chievo durer på i kjent stil med sin fysiske og kyniske fotball, men viste seg frem fra en ganske god side sist i derbyet mot Hellas som de vant 3-2. De er tilogmed oppe på 7. plass nå. Chievo mangler ingen til denne kampen, mens AC Milan mangler Conti, Antonelli, Bonaventura og Bonucci.

Nå kommer nok en tøff test for dette Milan-laget, en bortekamp mot Chievo er alltid tøff. Montella har forandret mye på laget og har ikke satt en ellever, og det er spørs hva som skjer i backrekken nå med Bonucci ute. Relasjonene har ikke satt seg fremover enda, selv om det var gode tegn i Milan-derbyet forrige runde. Tips: 1-1

 

FIORENTINA – TORINO, kl 20:45

Fiorentina står med 4-1-4 så langt og 9. plass, det er mye opp og ned. Sist kamp tok de seg meget greit av Benevento med 3-0. Torino er i svak form med 0-2-2 på siste 4, sist kamp tapte de 1-0 hjemme mot Roma i det som var en jevn kamp. Fiorentina er uten Saponara, Torino mangler Obi, Belotti og Lyanco.

To lag dette som er involvert i målrike kamper, men det er ett stort minus for Torino at de mangler Belotti. Sadiq har spilt på topp i det siste men ikke imponert. Fiorentina har fått fart i sin spissrekke med Simeone, Chiesa og Thereau, og relasjonene har nå begynt å virkelig sitte etter Pioli sin inntreden. Fiorentina er ett meget sterkt hjemmelag, og mot ett Torino som er på nedgang spiller jeg seier til de lilla her. ODDSTIPS: Fiorentina seier til 1.87 hos CoolBet.  

 

GENOA – NAPOLI, kl 20:45

Napoli fikk sitt første poengtap i år med 0-0 hjemme mot Inter. Man kunne se at de var slitne etter en tøff CL-kamp, og Inter var meget vanskelig å bryte ned. Genoa har løftet seg etter en meget svak start, har slått Cagliari borte og spilt 0-0 mot AC Milan i løpet av de 2 siste kampene. Genoa mangler Cofie og Spolli, Napoli er uten Milik.

Gladnyhet for Napoli var at Insigne sin skade i CL ikke var alvorlig, og Milik er den eneste som mangler. Man bør forvente at det offensive skal blomstre igjen her hvor de vil få det lettere enn mot Inter. Genoa har dog forsvart seg bra mot storlag så langt i sesongen, blant annet med 1-0 tap mot Inter og 0-0 som nevnt mot AC Milan. Napoli har vist at de har evnen til å spille ut lag på nedre halvdel ganske greit så langt i sesongen, men Genoa på hjemmebane er alltid påskrudde. Tips: 1-3

Genoa løfter seg som oftest når de møter storlag på hjemmebane, og da liker de å trøkke til. Med spillere som Veloso, Rigoni og Izzo er de ett meget aggresivt lag som kommer til å få det tøfr mot kvikke og raske Napoli-spillere. Mot Inter fikk de to røde og to gule, mens de fikk 4 gule i kampen mot Juventus. ODDSTIPS: Genoa flest kort til 1.82 hos Unibet

 

JUVENTUS – SPAL, kl 20:45

Juventus slo tilbake etter det tunge 2-1 tapet mot Lazio sist med hele 6-2 over Udinese, riktignok et svakt Udinese. Mandzukic dro dog på seg ett rødt kort og må stå over. SPAL har bare en seier i så langt, men de har vært nære poeng i sine siste 2 kamper med et-målstap mot Sassuolo og Bologna. Juventus mangler Pjaca, Howedes, Benatia, Mandzukic og Sciglio. SPAL er uten Floccari, Meret og Grassi.

Juventus på hjemmebane er riktige store favoritter her, hvor SPAL kommer til å forsvare seg med alt de har. Mandzukic sitt fravær kan føre til at Costa kommer inn på venstre, hvor de har en offensiv som fort gjør mange mål. Selv Khedira gjorde hat-trick forrige match. Tips: 4-0

 

ROMA – CROTONE, kl 20:45

Roma har vist seg mye mer solid en forventet denne sesongen, de har tatt sterke borteseire mot Atalanta og Torino med 1-0 i begge, men har tapt mot storlagene Inter og Napoli på hjemmebane. Her møter de Crotone som ligger i bunnen, men de henter poeng her og der. Sist kamp ble de dog knust 5-0 av Sampdoria. Roma mangler Manolas og Emerson, Crotone mangler ingen.

Roma har vist seg sterke hjemme mot mindre lag, og skal vinne denne ganske greit. Denne kampen i fjor endte 4-0 til Roma. Crotone har vist seg at de virkelig kan sprekke bakover hvis det først kommer noen scoringer. Uten Manolas i Roma-forsvaret kan det hende at de får med seg en scoring. Tips: 3-0

 

SASSUOLO – UDINESE, kl 20:45

Udinese hang lenge med mot Juventus sist, men selv med en mann mer tapte de hele 6-2 tilslutt. Defensivt henger de ikke sammen, de har sluppet inn hele 21 mål i år. Sassuolo fikk en ekstremt viktig seier sist, de slo SPAL 1-0. Sassuolo mangler Letschert, Adjapong, Goldaniga og Cassata.

Fremover er det fortsatt krise i Sassuolo med bare 5 mål på 9 kamper. Berardi bommet tilogmed på straffe sist kamp. Mot ett Udinese som lekker bakover bør de kunne komme på scoringslisten. Udinese har dog mye spennende offensivt i Lasagna, Jankto og De Paul som kan straffe dem på kontringer, de mangler en del i forsvar til denne kampen. Sassuolo er favoritter men de er ikke til å stole på, Udinese kan få med seg noe her. Tips: 1-2

 

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s