SERIE A preview – serierunde 9

21.oktober

 

SAMPDORIA – CROTONE, kl. 18:00

Sampdoria slo kraftig tilbake etter 4-0 tapet forrige runde med en sterk 3-1 seier mot Atalanta. De blåsvarte er helt oppe på 6. plass, og har tilogmed en kamp mindre spilt enn alle utenom Roma. Crotone kommer fra en meget fin poengrekke med seier mot Benevento og uavgjort SPAL, og sist kamp var de meget nære tre poeng mot Torino men mistet 2 poeng på overtid. Dodo og Viviano er usikre for Sampdoria. Tumminello er ute for Crotone, Kragl og Tonev er usikre.

Crotone var for mange en soleklar nedrykkskandidat, men de har ikke sett helt hjelpesløs ut så langt. I sin 4-4-2 er de ett hardtarbeidende lag som er vanskelige å slå, hvor innlånet av Mandragora fra Juventus har styrket midtbanen deres betraktelig. Sampdoria er dog meget sterke på hjemmebane og er i god form, de skal vinne denne kampen. Tips: 2-1

 

NAPOLI – INTER, kl 20:45

Napoli har startet feilfritt med 8 seire av 8 mulige i serien, men kommer fra ett 2-1 tap borte mot Man. City i CL. Insigne gikk av skadet i den kampen, noe som er ett stort minus. Inter ligger dog bare 2 poeng bak de lyseblå, hvor de beseiret AC Milan i derbyet sist runde. De har ikke briljert like mye offensivt, men de har vist en annen soliditet enn før ledet av målgarantisten Icardi. Napoli mangler Milik og Insigne, Inter er uten Brozovic.

Napoli har vist at de ikke bare tar poeng mot lag på nedre halvdel, hvor de har tatt borteseire mot sterke lag som Lazio og Roma. De blir bare bedre og bedre, og ser også mer sikre ut defensivt. Inter er også mer solide i år, og Icardi er i sin livs form, alt han er involvert i blir mål. Napoli er naturlige favoritter her på hjemmebane, men har en tøff bortekamp i England som kan tynge, mens Inter er uthvilte uten Europa-spill. Napoli vant 3-0 her i fjor.

Ett kortspill på Inter her kan også være spennende, hvor de vil få det tøft med fintspillende og raske Napoli-spillere. Det vil nok handle mye om å forsvare seg, og de vil nok ikke se bortifra og ta noen motstandere med ulovlige grep. Forrige kamp gikk de hele 6 gule kort mot AC Milan, hvor de har spillere som Miranda, Ambrosio, Nagatomo og Gagliardini som er kortsankere. Så langt i sesongen har de 17 gule. ODDSTIPS: Inter får flest gule kort til 1.79 hos Unibet.

 

22. oktober

 

CHIEVO – HELLAS VERONA, kl 12:30

Det er klar for Verona-derby som lunsjkamp, hvor Hellas Verona endelig har vist litt form. Sesongstarten var preget av mange stygge tap, men 1-0 seieren over Benevento sist har tatt dem ut av nedrykkssonen. Chievo har dog vært enda bedre og er oppe på en 9. plass, hvor de spilte 0-0 mot Sassuolo sist og slo Fiorentina 2-1 før det. Målforskjellen med 9-9 på de første 8 kampene overrasker ikke, Chievo er fortsatt seg selv. Hetemaj mangler for Chievo, Hellas mangler Bianchetti, Cherubin er usikker.

Chievo har sett best ut av disse lagene, men mye rart kan skje i ett derby. Dette derbyet har en historie for å være meget intenst, hvor kortene hagler begge veier, og ett rødt kort er aldri langt unna. Man kan også forvente en målfattig kamp, hvor det er et derby ingen vil tape. Særlig spiller Chievo kynisk, og hvis de går opp til en 1-0 kommer de til å prøve å stenge kampen med alt de har. Hellas Verona er heller ikke et storscorende lag med bare 4 mål på åtte kamper så langt. ODDSTIPS: Under 2.5 til 1.75 hos Bet365

 

AC MILAN – GENOA, kl 15:00

Etter mye kritikk klarte AC Milan å reise seg i derbyet mot Inter, men bare prestasjonsmessig. De gjorde en god andre omgang og kom tilbake til 2-2, men på slutten lagde Rodriguez en klønete straffe og Inter vant 3-2. De ligger nå på 10. plass på tabellen, og det er mye spekulasjoner rundt Montella sin fremtid. Genoa har løftet seg de siste kampene, hvor de tok en sterk 3-2 seier borte mot Cagliari sist. De var også meget nær ett poeng mot Inter for to runder siden, men tapte 1-0 helt mot slutten. Conti er ute for Milan, Antonelli og Abate er usikre. Hos Genoa er Cofie og Spolli usikker.

AC Milan er under stort press her og forventes å vinne. Positive tegn kan tas fra forrige seriekamp, hvor særlig Suso viser hvor viktig han er for laget. Hos Genoa har den gjenglemte Taarabt begynt å skaffe seg målpoeng, noe som har tatt dem ut av nedrykkssonen og til 17. plass. AC Milan skal vinne denne, men med så mye rusk i maskineriet som har vært er de ikke til å stole på. Tips: 2-1

 

ATALANTA – BOLOGNA, kl 15:00

Atalanta har vært inne i en litt svak periode i Serie A de siste 3 kampene, så det var godt for dem å ta en 3-1 seier i Europa League mot Apollon Limassol. 3-1 tapet sist mot Sampdoria var nok mest skremmende, hvor de ble rundspilt utover i omgangen etter å ha ledet 1-0 i første omgang. Bologna har overrasket mange denne sesongen, og særlig bakover har de vært solide med målforskjellen 8-8. De er tilogmed helt oppe på 7. plass. De står med 3 seire på rad, hvor SPAL ble beseiret med 2-1 sist kamp. Hos Atalanta er Schmidt usikker. Bologna mangler Taider, mens Falletti, Keita og Maietta er usikre.

Dette er vanligvis en klink hjemmeseier, men Bologna har vist seg meget vanskelig å slå denne sesongen. De ligger tilogmed 5 poeng over Atalanta på tabellen, men de har møtt mye lettere motstand så langt. Kampen i EL kan også påvirke negativt for Atalanta. De er riktige favoritter på hjemmebane, men man skal ikke se bortifra at Bologna får med seg noe. Tips: 1-1

 

BENEVENTO – FIORENTINA, kl 15:00

Etter en svak kamp mot Chievo (2-1 tap) var Fiorentina tilbake igjen sist kamp med en 2-1 seier over Udinese. Det var en kamp som de burde vunnet mye mer i, hvor de brente en haug med store sjanser. Benevento står fortsatt med sine 0 poeng, men de var nære sist kamp mot Hellas Verona hvor de tapte 1-0 med en mann mindre. Benevento mangler Antei, Costa, Alessandro. Ciciretti er usikker. Fiorentina mangler Dias og Saponara.

Man kan synes litt synd på Benevento som har vært med i de fleste av sine kamper, men tilslutt har måttet gi tapt. Man ser at kvaliteten på laget ikke holder mål, og når de nå mangler viktige spillere som Costa i midtforsvaret, og kanskje offensiv skyts i Ciciretti og Alessandro ser det meget tungt ut for laget fra Campania. Fiorentina er ustabile, men offensivt har de vist meget gode takter i det siste og skal ta seg greit av Benevento her. Tips: 0-3

 

SPAL – SASSUOLO, kl 15:00

Sassuolo har åpnet sesongen meget svakt, de ligger på 19. plass og har 4-15 i målforskjell. Offensivt har det vært fullstendig krise, noe som også ble bevist sist kamp med 0-0 mot Chievo. SPAL ligger på plassen over, hvor de tapte 2-1 mot Bologna sist i det som var en jevn kamp. De har vist ganske greie takter i det siste med ett 2-3 tap mot Napoli og 1-1 mot Crotone. Giovanna og Grassi er ute for SPAL, Floccari er usikker. Sassuolo mangler Dell’Orco og Letschert.

Det er ikke lenge siden Sassuolo spilte Europa League, men nå har det virkelig gått nedover for de grønnsvarte. Manglende forsterkninger og formsvikt hos offensive spillere har ført til at dette kan bli en meget tung sesong. SPAL har vist seg å være ganske bra på hjemmebane og har gode sjanser til å ta en seier her. Tips: 1-0

 

TORINO – ROMA, kl 15:00

Roma kommer fra en meget imponerende CL-kamp borte mot Chelsea hvor de spilte 3-3. Dzeko var i storform med to scoringer, en av dem var en fantastisk volley. De har vært ok i serien med 5. plass så langt med en kamp mindre enn alle utenom Sampdoria, men de har sviktet i storkampene med 1-0 tap mot Napoli og 1-3 tap mot Inter. Med Torino vet man aldri hva man får, vanligvis er dørene vidåpne begge veier. 2-2 mot Crotone sist var ett skuffende resultat, og før det glapp de en 2-0 ledelse mot Hellas Verona til 2-2 på slutten. Lyanco er ute for Torino, mens Acquah, Belotti, Barreca og Obi er usikre. Roma mangler Defrel og Manolas, mens Emerson og Schick er usikre for Roma.

Roma viste at de er ett meget godt lag i kampen mot Chelsea, hvor de har mye å spille på offensivt. Tapet av Manolas i midtforsvaret er dog tungt, hvor ett stopperpar med Jesus og Fazio ikke akkurat oser trygghet. På bortebane er Torino ett meget vanskelig lag å møte hvor de er ekstremt aggressive og intense, men de ser ut til å mangle sin toppscorer Belotti, noe som hjelper Roma mye. Roma har ikke vunnet de 4 siste kampene på denne stadion. Tips: 2-2

 

UDINESE – JUVENTUS, kl 18:00

Det blåser en del i Juventus for tiden etter 2-1 tapet hjemme mot Lazio, noe som gjør at de ligger 5 poeng bak serieleder Napoli. De slo dog noe tilbake sist i CL hvor de vant 2-1 mot Sporting. Udinese har hatt en tung sesongstart med bare 6 poeng, hvor 4-0 seieren mot Sampdoria for 2 runder siden bare ble en kortsiktig opptur. Sist kamp mot Fiorentina tapte de 2-1, men de burde tapt mye mer etter alle sjansene Fiorentina brente. Larsen mangler for Fiorentina. Juventus er uten De Sciglio og Howedes, Marchisio er usikker.

Juventus er avhengig av å vinne her nå som de er 5 poeng bak i serien. Man forventer seg alltid at de skal slå tilbake etter tap med vinnerkulturen de har, men det er ikke alltid lett å komme til Udinese. De bruker å løfte seg når de møter store lag, de greide blant annet 1-1 mot nettopp Juve i fjor. Men i år ser Udinese litt svakere ut, og Juventus skal klare og hente en trepoenger her med Higuain og Dybala i revansjehumør. Juventus har dog slitt defensivt med skader og en Barzagli som begynner å tære på alderen, samt Buffon som oftere står frem med tabber. De har også sluppet inn mål i alle sine 3 bortekamper til nå. Udinese har mye spennende offensivt i f. eks Lasagna og Jankto, og de har scoret mot lag som Fiorentina, AC Milan og Roma i år. ODDSTIPS: Begge lagene scorer til 2.16 hos CoolBet.

 

LAZIO – CAGLIARI, kl 20:45

Lazio har kanskje vært det laget som har imponert mest i forhold til forutsetninger. Med en spillerstall som egentlig skal ligge langt bak de fleste lagene i serien har Inzaghi virkelig fått fart på dette laget som nå ligger på 4. plass. Triumfen sist borte mot Juventus (2-1 seier) viser hvor langt dette laget har kommet. Cagliari er derimot inne i en tung tapsrekke med 4 på rad, hvor de ikke har klart å finne formen på sin nye midlertidige hjemmebane. Trener Rastelli fikk også sparken etter 3-2 tapet hjemme mot Genoa. Lazio mangler Basta, mens Anderson, Lukaku, Marchetti, Wallace er usikker. Cagliari er uten Cragno og Melchiorri, mens Cossu er usikker.

Lazio kommer også fra en imponerende borteseier i EL mot Nice med 3-1, og kommer inn i denne kampen som ganske store favoritter. I den formen offensive spillere som Alberto og særlig Immobile er i nå, skal det mye til for at bortesvake Cagliari får med seg noe her. Sist hjemmekamp feide de Sassuolo av banen med hele 6-1. Tips: 4-0

Publisert av

fansnettverk

Nettverk av nettsider - fotballfans.net, tippefans.net, fantasyfans.net, tippenett.com, velkomstbonuser.net

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s