Preview: Runde 9 Premier League

PLPLPL

Den niende runden i Premier League sparkes i gang klokken 20:45 i kveld når West Ham tar i mot Brighton hjemme på Olympic Stadium.

Selv om kveldens kamp ikke akkurat er noen stor begivenhet, er det en fin start på en fullspekket fotballhelg.

Lørdagskampene

Lørdag spilles hele 7 kamper, hvor tre av storlagene skal i ilden. Chelsea trenger sårt tre poeng i møtet med den store overraskelsen i år, Watford. Skulle de avgi poeng i denne kampen, risikerer de å ligge over 10 poeng bak både Manchester City og Manchester United etter runden. Med målmaskinen Alvaro Morata tilbake og en Eden Hazard  i stigende form, bør det ligge til rette for tre poeng til hjemmelaget i denne kampen.

Manchester-lagene har begge tilsynelatende enkle kamper, men Huddersfield og Burnley kan fort være bananskall i veien for begge lag. Manchester City har vært bunnsolide sålangt denne sesongen, og bare avgitt poeng i en kamp (Everton 1-1). Burnley må mure igjen bakover og håpe på at Chris Woods har en god dag på jobb, om de skal få med seg poeng på Etihad.

Av de tre storlagene som spiller lørdag, er det kanskje Manchester United som får det tøffest. Selv om de fleste regner med at de røde djevlene tar alle tre poengene mot Huddersfield, er det på ingen måte selvsagt. Mourinho & co har vært langt i fra overbevisende de siste kampene, selv om de har åpnet sesongen med solide 20 poeng og 22-2 i målforskjell. De har slitt med å score tidlig i kampene, men fått en ekstrem ketchup-effekt når den forløsende scoringen har kommet. Rashford er på skadelisten, sammen med Zlatan, Pogba og Fellaini. I tillegg er Bailly usikker denne runden.  Det blir spennende å se hvor lenge Huddersfield klarer å holde stjerneangrepet i sjakk.

Storkamp og Arsenal med kniven på strupen

Arsenal rotet bort 1-0 borte mot Watford, og måtte til slutt reise tomhendte hjem etter en kalddusj sent på overtid. Med 13 poeng på de 8 første kampene er bare seier godt nok borte mot ett rekordsvakt Everton. Gjestene drar fordel av at Everton hadde en tøff kamp i Europaligaen Torsdag. Samtidig fikk Wenger hvile sine største stjerner i midtuken. Livsviktig kamp for Arsenal på søndag, og uten seier blir det fort flere som er «Wenger-out» enn «Wenger in».

Før man i det hele tatt rekker å se ferdig høydepunktene fra Everton-Arsenal, starter rundens storkamp mellom Tottenham og Liverpool. Ett varierende liverpool gjester Wembley i håp om å forverre hjemmestatistikken til Tottenham. Spurs har tatt 5 poeng på Wembley, og er allerede sjanseløse på fjorårets vanvittige hjemmmestatistikk. Harry Kane virker å være ustoppelig nå som august er forbi, og det blir ingen enkel oppgave for Liverpool å stoppe HurriKane. Får vi en målfest på Wembley, eller nok en målfattig, men nervepirrende storkamp denne søndagen? Uansett blir det høydepunktet denne runden!

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s