Preview – Lørdagskampene i Eliteserien

Søndag 15/10

Haugesund – Sandefjord, 18:00

 

Ny kamp igjen for Haugesund etter den håpløse opptredenen mot Vålerenga på torsdag. Haugesund står med 5-5-1 hjemme denne sesongen og det er 7 kamper siden sist de tapte på Haugesund Stadion.

 

Sandefjord ligger trygt plassert på 8. plass før denne runden. Tre poeng bak Haugesund. Har levert en sesong de kan være fornøyde med. Har 5 seire på sine siste 8 kamper, men har kun to seire på sine siste 10 på bortebane. Slipper også inn litt over 2 mål i snitt på bortebane. Midtstopper Seck er tilbake etter suspensjon til denne, men Olsen Solberg må stå over med tre gule kort. Bendiksen går også glipp av denne.

 

Normalt ville Haugesund vært klare favoritter, men de så ikke veldig imponerende ut mot Vålerenga. Møter dog et Sandefjord med noen fravær som ikke er noe stort bortelag. Holder en knapp på hjemmeseier her, men ikke noe jeg vil sette penger på. Kanskje et spill på at begge lag scorer ikke er så dumt her?

 

Kristiansund – Viking, 18:00

 

En uhyre viktig kamp i bunnstriden. Kristiansund er i god form og har på sine fire siste kamper vunnet tre og spilt én uavgjort. Hjemme taper de sjeldent og har 5-6-1 denne sesongen. Ligger på 10. plass, men det er kun fire poeng ned til Tromsø på nedrykk. Midtstopper Baranov soner karantene i denne kampen.

 

Viking er så godt som klar for OBOS-ligaen neste sesong. Med 5 strake tap og 10 poeng opp til kvalik-plassen skal det mer enn et mirakel til med tanke på at de har igjen Tromsø og Rosenborg på bortebane, og Sarpsborg hjemme. Jenkins og Green suspendert.

 

Med tanke på Kristiansunds hjemmestatistikk og Vikings fryktelige form er det vanskelig å se for seg noe annet enn hjemmeseier og et langt steg mot ny kontrakt for Kristiansund. Coolbet tilbyr 2.00 i odds for hjemmeseier i denne kampen, noe jeg synes er veldig spillbart.

 

Lillestrøm – Sogndal, 18:00

 

Viktig hjemmekamp for Lillestrøm som har tre poeng ned til Tromsø på nedrykk. Men siden Tromsø tapte i går kan Lillestrøm nå skaffe seg et pusterom med seier her. Etter at de ble klar for cupfinalen ble det tap hjemme for Rosenborg og borte mot Tromsø. Står med 5-2-5 hjemme denne sesongen. Marius Amundsen er tilbake fra karantene, og ellers er troppen tilsynelatende skadefri.

 

Sogndal ligger også utsatt til, ett poeng bak Lillestrøm. Har kun vunnet én av sine siste 7 på bortebane. 2-3-7 borte denne sesongen. Psyché, Sveen og Kjemhus ute resten av sesongen. Får tilbake Schulze og Ramsland til denne.

 

En kamp begge lag burde vinne. Dette kan bli en tett kamp, og en målfattig uavgjortkamp vil ikke overraske meg. 0-0/1-1?

 

Vålerenga – Aalesund, 18:00

 

Vålerenga fikk seg en opptur med seier mot Haugesund på torsdag. Står nå med to seire og to tap på sin nye hjemmebane. Ny hjemmekamp i dag, og med seier her vil de være 8 poeng unna nedrykk. Moa og Fredheim Holm er fortsatt ute, Fitim Azemi venter fortsatt på sin første kamp fra start etter overgangen i sommer.

 

Aalesund er inne i en marerittperiode, som også har vart en stund. Laget står uten seier på sine siste 10 kamper i ligaen. 2-4-6 er fasiten for borteformen denne sesongen. Laget har ingen skadeproblemer før turen til hovedstaden.

 

Med seieren på torsdag har Vålerenga nå en stor mulighet til å bygge momentum før sesongavslutningen. Burde kunne klare en seier mot et håpløst Aalesund her. 1.71 på at Vålerenga scorer minst 2 mål kjøper jeg lett her!

 

Molde – Brann, 20:00

 

Rundens toppkamp! Molde ligger bare ett poeng bak Sarpsborg 08 og ett poeng foran dagens motstander Brann. God form i ligaen med kun to tap på sine siste 12. 7-1-3 hjemme denne sesongen. Har en del usikre kort før dagens kamp. Normann er ute, mens Sigurdarson, Telo, Hestad og Toivio er kanskje ute.

 

Ting så ikke bra ut for Brann før landskamppausen. Tap borte mot Vålerenga ble fulgt opp med 0-4 hjemme mot Kristiansund. Ustabile borte med 4-4-4 denne sesongen. Brann har også utfordringer på skadefronten der Horwath og Orlov er ute, mens Haugen, Barmen, Kristiansen og Ròlantsson er usikre.

 

Molde er favoritter i denne kampen, og jeg tror de innfrir. Solskjær bygger opp til å bli en tittelutfordrer neste sesong, mens lufta ser ut som om den har gått litt ut av Brann nå. Hjemmeseier til 2.11 er godt betalt her, men jeg holder meg unna spill på kampen. Tror også den går over 2.5, men oddsen er litt for lav.

 

Mandag 16.10

Sarpsborg 08 – Stabæk, 19:00

 

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s