Serie A preview – Serierunde 8

Lørdag 14. september

Juventus – Lazio, kl 18:00

Juventus startet med 6 strake seire, men rekken stoppet mot Atalanta sist i en innholdsrik kamp som endte 2-2. Ett bortepoeng mot et sterkt Atalanta er ikke krise, men det er ikke optimalt når Napoli går så sterkt som de gjør. Lazio har imponert veldig i sesongstarten og ligger på 4. plass. Sist kamp før landslagspausen vant de hele 6-1 mot Sassuolo. Sciglio og Howedes er ute for Juventus, Barzagli og Khedira er usikre. Anderson og Basta er ute for Lazio, Lukaku, Marchetti, Quissanga og Wallace er usikre.

Lagene møttes i supercupen før sesongen, og da vant Lazio 3-1. Denne gangen har Juventus spilt seg i bedre form, men det kan være noe usikkerhet blant spillere som har vært på landslagsopphold, som Dybala, Icardi og Sandro p.g.a lang reise. Juventus skal likevel være sterke nok til å vinne denne kampen, hvor Lazio også mangler mange viktige i forsvar. Tips: 3-1

 

Roma – Napoli, kl 20:45

Roma har vist seg å opprettholde mye av den gode formen fra i fjor med 5 seire på rad. Selv med ny trener og tapet av Salah har laget fra hovedstaden imponert, og særlig på bortebane mot AC Milan sist hvor de vant 2-0 etter en meget solid forestilling. Napoli har imponert enda mer, hvor de ligger på topp med 7 seire og 25-5 i målforskjell. Utenom Lazio borte har de dog hatt ett behagelig kampprogram, nå kommer nok en stor test for de lyseblå. Napoli mangler Ghoulam og Milik. Roma mangler Defrel, Karsdorp, Nura, Schick, Strootman, mens De Rossi og Emerson er usikre.

I en toppkamp som dette med så mye offensivt potensiale er det vanskelig å spå hva som kommer til å skje. Oppgjøret i fjor endte 2-1 til Napoli. Hvis Roma mangler sine to faste midtbanespillere i Strootman og De Rossi er det et veldig stort tap for dem, og Napoli har vist at de kan vinne på denne banen tidligere i sesongen (mot Lazio). Tips: 2-2

Søndag 15. september

Fiorentina – Udinese, kl 12:30

Fiorentina trodde de hadde funnet tilbake til seg selv igjen etter 5-0 seieren over Verona for en måned siden, men de tre siste kampene står de uten seier. De har riktignok møtt gode lag som Atalanta og Juventus, men 2-1 tapet borte mot Chievo sist viste at dette laget vil slite med å komme topp 6. Udinese ligger på 13. plass, men må likevel sies å ha underprestert med bare 6 poeng. Etter tre strake tap slo de dog tilbake sist med en 4-0 seier over Sampdoria. Udinese mangler Danilo og Widmer, Behrami er usikker.

Fiorentina har vært ustabile i sesongstarten så langt. De har gått fra 3-0 tap mot Inter til 5-0 seier mot Hellas Verona. Thereau og Simeone har vært lyspunkter i ett lag ungt lag med mye potensiale. Udinese har gode enkeltspillere i laget, men som lag har det ikke stemt for dem. De sliter også borte, hvor de har tapt alle sine 3 kamper. Tips: 2-1

 

Bologna – Spal, kl 15:00

Bologna har gjort de flestes spådommer til skamme med ganske solide prestasjoner. To 1-1 kamper mot lag som Torino og Inter er imponerende, samt en 1-0 seier borte mot Genoa sist. Defensivt har de vært solide, og gode gamle Palacio har begynt å score mål igjen. SPAL ligger ca sånn der man kan forvente med 5 poeng og 15. plass. Etter 4 strake tap fikk de endelig poeng igjen med 1-1 hjemme mot Crotone sist. Bologna mangler Di Francesco, Falletti og Keita, Krejci er usikker. SPAL er uten Borriello. Floccari og Oikonomou er usikker.

Bologna har vært solide i sesongstarten hvor de har spilt jevnt med gode lag. De er solide defensivt men briljerer ikke offensivt, hvor det kan bli vanskelig å bryte ned SPAL. At Borriello mangler for SPAL er ett meget stort tap. De kommer mest sannsynlig til å kjøre sin 5 backslinje å prøve å krige til seg poeng som de har gjort i sine bortekamper til nå. Tips: 1-0.

 

Cagliari – Genoa, kl 15:00

Cagliari var meget sterke hjemme i fjor, men i år spiller de på en midlertidig ny stadion i påvente av ny. De to siste kampene her har de skuffet med 0-1 tap mot Sassuolo og 0-2 mot Chievo. Genoa har det enda værre med 0-2-5 så langt, selv om de siste kampene har vært jevne med 1-målstap. Cagliari mangler Melchiorri, mens Cossu, Rafael, Sau og Wiel er usikre. Genoa mangler Biraschi, Spolli er usikker.

Cagliari har slitt med å tilpasse seg til ny hjemmebane, og har ikke scoret mål på sine siste 3 kamper. Hvis spissen Sau mangler blir de enda mer svekket. Genoa trenger også poengene sårt, hvor trener Juric er under veldig press for tiden. Det kan fort bli nervøst mellom to lag som sliter veldig for tiden. Tips: 1-1

 

Crotone – Torino, kl 15:00

Crotone har blant de fleste blitt tippet ned i år etter deres mirakuløse redningsaksjon i fjor, og i de første kampene fikk de det tungt. Men i de 2 siste har de vist stor forbedring med 2-0 seier over Benevento og 1-1 borte mot SPAL, andre nedrykkskandidater som det var viktig å ta poeng mot. Torino sine kamper er som vanlig kaosartede, men de har hatt en fin sesongstart med 6. plass. Men sist kamp mot Verona ble det bevist hvor uberegnelige dette laget er, hvor de mistet en 2-0 ledelse til 2-2 de siste fem minuttene. Crotone mangler Tumminello, Tonev er usikker. Torino mangler Acquah og Belotti. Barreca og Obi er usikre.

Torino er riktige favoritter i denne kampen, men med Belotti sin kneskade blir de betraktelig svekket offensivt. Som vist har Torino potensiale til å tape poeng mot alle, og når Crotone ser ut til å finne litt form frister ikke ett Torino-spill veldig selv om oddsen er fin, og de er riktige favoritter. Tips: 1-1

 

Sampdoria – Atalanta, kl 15:00

En kamp dette mellom to lag som har imponert mange denne sesongen. Sampdoria ligger på 8. plass med en mindre kamp enn alle utenom Roma, og kommer fra blant annet sterke seire mot AC Milan og Fiorentina. Sist kamp dog var meget merkelig, hvor de gikk på ett 4-0 tap mot Udinese. Atalanta er på 11. plass, noe som er imponerende når de har møtt god motstand i Juventus, Fiorentina, Napoli og Roma. Sist kamp var nok den mest imponerende med 2-2 mot Juventus. Sampdoria mangler Barreto, Capezzi og Dodo. Viviano er usikker. Atalanta mangler Schmidt, Toloi er usikker.

Disse to lagene har vært involvert i målrike kamper, noe man kan forvente skal være tilfelle også her. Gomez, Quagliarella og Zapata er spillere i god form som fort kan gjøre mål på Luigi Ferraris. Kampen her i fjor endte med 2-1 til Sampdoria med 3 mål i første omgang. Etter fadesen sist trenger Sampdoria å gå for seier på hjemmebane her, og Atalanta har vist at de kan å kontre. Tips: 2-2. ODDSTIPS: Over 2.5 mål til 1.89 hos BET365.

 

Sassuolo – Chievo, kl 15:00

Sassuolo sliter tungt for tiden, noe som virkelig viste seg borte mot Lazio sist hvor de kollapset i andre omgang og tapte 6-1. De ligger nå på 17. plass med 4 poeng og 4 mål. Offensivt har Berardi og Politano skuffet, Matri er nesten den eneste som scorer mål. Chievo derimot er helt oppe på 9. plass med 3-2-2. 1-1 mot Atalanta, 2-0 seier borte mot Cagliari og 2-1 seier mot Fiorentina nå sist viser hvor solide de har vært i år. Sassuolo mangler Dell’Orco og Letschert. Chievo mangler Gobbi.

Mot ett svakt Sassuolo-lag skal det være gode muligheter for Chievo og ihvertfall ta poeng her. Selvtilliten hos Sassuolo er på bånn, hvor manglende forsterkninger og tapet av trener Di Francesco, som kanskje fikk dem til å overprestere, har nå gjort at de har endt opp i en ond spiral. Spillere som Inglese og Birsa er i fin form, og vil trives i en slik bortekamp hvor de får rom og kan utnytte sin fysikk. Chievo vant også begge kampene mot Sassuolo i fjor. Tips: 1-2. ODDSTIPS: Chievo +0.25 til 1.94 hos BET365.

 

Inter – AC Milan, kl 20:45

Det er klart for nok et Milan-derby, et derby hvor mye står på spill. Særlig kan dette bety mye for AC Milan som har måtte tåle mye kritikk etter alle sine spillerkjøp som ikke har lyktes, og for trener Montella. To strake tap mot Roma og Sampdoria har bare gitt mer vann på mølla til kritikerne. Inter imponerte i starten med klare seire, men etter det har de tatt knepne seire. De ser derimot ut som et mer solid lag enn i fjor, hvor de er mer til å stole på. De fikk det ikke lett mot Benevento sist, men dro i land en 2-1 seier. Inter mangler Brozovic og Vanheusden, Cancelo er usikker. AC Milan mangler Calhanoglu og Conti. Usikre er Antonelli, Kalinic og Musacchio.

AC Milan har åpnet svakt, men ett slikt derby kan være det som vekker de rødsvarte til liv igjen. Når intensiteten og temperamentet er høyt er mye tilfeldig og mye rart kan forekomme. Det har vært hovedkritikken til AC Milan, at de har vist for lite glød. Inter har en mer samspilt 11’er, og har en smart taktikker i Spalletti som har erfaring fra mange storoppgjør. De siste 8 oppgjørene mellom lagene i serien har bare endt med 1 seier til Inter. Tips: 1-2

 

Mandag 16. oktober

Hellas Verona – Benevento, kl 20:45

Skikkelig bunnoppgjør dette, og Benevento er laget som ligger helt i bunn. Man må synes litt synd på dem at de har 0 poeng, for i noen kamper kunne de fortjent mer. Men sett i det store bildet er ikke kvaliteten god nok i stallen. Hellas Verona startet sesongen forferdelig med mange store tap, men det skal sies at de møtte mange store lag. Sist imponerte de veldig med 2-2 mot Torino på bortebane etter et sent comeback. Romulo er ute for Verona, Cherubin og Felicioli er usikre. Benevento mangler Costa og Alessandro, Ciciretti er usikker.

Hellas Verona ser ut til å sakte men sikkert komme seg i form igjen. Toppscoreren deres i fjor Pazzini må derimot merkelig nok sitte mye på benken, men han kom inn i forrige kamp og scoret. Unggutten Moise Kean startet i den kampen og fikk seg en scoring. Den tunge skadesituasjonen ser også ut til å forbedre seg.  Benevento blir svekket av at kaptein Lucioni har vært innblandet i en doping-sak. I mange av kampene deres har de spilt naivt i en 4-4-2, noe som de har blitt straffet meget hardt av mot god motstand. Selvtilitten er nok lav i laget, og dem mangler den viktige midtstopperen Costa som har mye Serie A-erfaring. Her tror jeg Hellas Verona, som mange har spådd skal klare seg greit unna nedrykk, har gode sjanser til å ta en seier. Tips: 2-0. ODDSTIPS: Hellas Verona seier til 1.92 hos CoolBet.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s