Ones to watch: Philadelphia 76ers

NBA_preview_sixers_getty_ringer.0


Sam Hinkie oppfant “tanking” da han fikk jobben som general manager for Philadelphia 76ers. Tanking går ut på å bevisst prestere dårlig slik at man får gode draft picks som man kan bruke til å skaffe stjernespillere. Klubben måtte slite gjennom flere sesonger med rekorddårlige resultater. Gjennom å tanke har Sixers fått spillere som Joel Embiid (3. valg 2014), Ben Simmons (1. valg 2016), Dario
Šarić (12. valg 2014), og Markelle Fultz (1. valg 2017). Nå har klubben ambisjoner om å hevde seg i en svak eastern conference.

images.jpg
Sam Hinkie

Lagets aller største stjerne og klart beste spiller er Joel Embiid, som nettopp signerte en ny 5-års kontrakt vært 148 millioner dollar. Embiid har vært NBAs mest skadeplagede spiller og har kun spilt 31 kamper gjennom de siste tre sesongene. Det er likevel ingen tvil om at Embiid er vært en makskontrakt når han er frisk. Med Embiid på banen var Sixers prosjektert til å bli et 50 win team, uten han var de på vei mot 20 seire. Resultatet ble 28 seire. Med Embiid frisk kunne Sixers allerede i fjor deltatt i playoffs. Dette er viktig erfaring for et svært ungt lag. Embiid hadde i fjor gjennomsnittlig 20 poeng, 8 returer, og 2.5 blokker per  kamp på kun 25 minutter spilletid.

Joel Embiid back to camera looks on iso blue uniEmbiids per 36 stats var blant de beste noensinne for en rookie. 29 poeng, 11 returer og 3.5 blokker per kamp. Noe av grunnen er så klart at når han først var på banen hadde Embiid en skyhøy usage rate. Kun ni spillere i NBA-historien har hatt sesonger med høyere usage rate enn det Embiidhadde forrige sesong. Dette er så klart ikke mulig å opprettholde over 36 minutter for Embiid, men det er lett å se for seg at han kan poste samme numrene som Karl-Anthony Towns med nok spilletid. Det er ingen tvil om at Embiid har alle ferdighetene som kreves for å ta over NBA, men da er det viktig at han holder seg frisk.

Det sies at den beste ferdigheten er tilgjengelighet, og for Embiid, er det ingenting som blir viktigere neste sesong enn å holde seg frisk.

Det kan virke som det hviler en slags forbannelse over 76ers. Embiid mistet sine to første sesonger til skader og Ben Simmons mistet sin første sesong til skade. Da Markelle Fultz gikk ned i sommer forventet man enda en sesong hvor 76ers måtte klare seg uten sitt førsterundevalg. Skaden var heldigvis ikke alvorlig og Fultz er allerede tilbake på banen. 76ers forventer å kunne bygge fremtiden sin rundt disse tre spillerne og hvis alle tre når sitt fulle potensiale kan 76ers få et ekstremt bra lag de neste 15 årene. Ben Simmons kommer til å få rollen som point forward. Han ble sammenlignet med LeBron James allerede før han ble draftet i 2016 og kommer til å en lignende rolle som James har i Cleveland. Alle som så Summer League i 2016 vet at Simmons har et ekstremt bra blikk for spillet. Noen av de pasningene han leverte var av aller ypperste klasse. Simmons er også veldig god rundt kurven. Han er stor, sterk og kan avslutte med kontakt. Skytingen utenfor painten er noe han må jobbe videre med for å bli blant de aller beste. Fultz er satt opp som point guarden i Philadelphia, men får en rolle som off ball scorer. Det er en rolle som kan passe han godt. Han viste i college at dette er noe han får til på høyt nivå. Fultz endret både skuddteknikk og free throw-teknikk i sommer. Fultz skøyt forferdelige 60% fra linja i college og en endring i teknikk kan være lurt. Dessverre er den nye teknikken enda verre. For en spiller som er god til å komme seg til kurven og dra feil er det viktig å utnytte gratispoengene fra linja. Dette sammen med et overdrevent inntak av Chick-fil-a er grunn til bekymring for Sixersfansen.

 

Philadelphia 76ers er spådd til å vinne rundt 42 kamper i år. Det skal nok holde til playoffs i øst i år. De er helt avhengige av at de tre unge stjernene holder seg friske. Får Sixers 160+ kamper fra de Fultz, Simmons og Embiid burde de være fornøyd. For Sixers handler denne sesongen om å holde de unge stjernene skadefri og komme til playoffs. Det er viktig erfaring de kan ta med seg videre. Hovedfokuset er å bygge videre. Sixers kan si seg ferdig med tanking, for de har nå fått sin franchisespiller i Joel Embiid. Vi avslutter, som Joel Embiid ville gjort det, med å si Trust the Process.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s