NBA | UP AND COMING: Minnesota Timberwolves

Minnesota Timberwolves er blant de mest spennende lagene i NBA, men det holder ikke lenger å være spennende. Laget har ikke vært i playoffs på 13 år. Fansen har ikke hatt mye å glede seg over, men etter å ha draftet det mange tror er en fremtidig MVP i Karl-Anthony Towns, har de fått tilbake håpet. Timberwolves har ikke levd opp til hypen enda, og i motsetning til Philadelphia 76ers kan de ikke skylde på skader. Før årets sesong er troen på Timberwolves nok en gang på topp etter at de tradet til seg Jimmy Butler i sommer. Det er på tide at laget tar steget videre og kommer til playoffs.

                  Karl-Anthony Towns

Timberwolves største stjerne, Karl-Anthony Towns, er allerede regnet som en av de tre beste «centerne» i NBA. Mange vil mene at Towns burde vært på et av all-NBA lagene allerede i fjor. I en spørreundersøkelse blant general managers i NBA svarte 29% at de ville valgt å starte et franchise med Towns. Det er forventet at han skal ta steget videre, bli all-star og lede Timberwolves til playoffs. Han hadde en enorm sesong i fjor med gjennomsnittlig 25 poeng og 12 returer per kamp. Spesielt siste halvdel av sesongen var han ustoppelig. Allerede i sin andre sesong ble han den første spilleren i Timberwolves historie til å ha en kamp med 40 poeng og 20 returer. Towns har vist evnen til å holde seg skadefri og har enda ikke mist

et en kamp i karrieren sin i NBA. En av kritikkene på Towns offensivt er at han ofte kan bli et sort hull. Når han får ballen ender det gjerne med at han skyter. Det stopper en del av flyten og momentet i laget. Han er fortsatt en utrolig god spiller og ble i 2017 den yngste spilleren til å score 2000 poeng og dra ned 1000 returer i en sesong. Kun 14 andre spillere har oppnådd dette og alle disse er i Hall Of Fame, med unntak av Tim Duncan. Han ble også den første spilleren til å gjøre dette i tillegg til å sette 100 3-poengere.

 

Timberwolves har noen klare svakheter i laget. Spesielt forsvarsspillet har vært et stort problem. Der var de i fjor blant NBAs fem dårligste lag. Lagets to unge stjerner, Andrew Wiggins og Karl-Anthony Towns, har vært forferdelig dårlig i forsvar og ranker blant de aller verste forsvarsspillerne i ligaen. Heldigvis har de nå hentet inn Jimmy Butler som er en av de beste forsvarsspillerne i ligaen. Sammen med Tom Thibodeau som er kjent for sine kunnskaper om forsvar kan dette hjelpe til med å stramme opp et slapt Minnesotaforsvar. Towns og Wiggins har de fysiske egenskapene som trengs for å bli dominante forsvarsspillere. Da Wiggins ble draftet inn i NBA var han regnet som en meget god forsvarsspiller. Thibodeau klarte ikke å rette opp noe i forsvarsspillet i sin første sesong som hovedtrener for Timberwolves, men potensialet i laget er der. Nå har han et år bak seg hvor han har jobbet med spillerne, samt hentet inn to gode forsvarsspillere i Taj Gibson og Jimmy Butler. De to er nødt til å være gode ledere ute på banen og sørge for at forsvaret kommuniserer godt. Wiggins har til tider vist seg å være veldig lat i forsvar. Med en leder som Butler i laget blir ikke det akseptert. Bare en økning i innsats kan føre til at Wiggins blir mye bedre i forsvar. Det er god grunn til å tro at Timberwolves kommer til å være forbedret betydelig defensivt i år.

 

Det har også blitt stilt spørsmålstegn ved skytingen til dette laget. Signeringen av Jeff Teague er ment til å hjelpe med å spre gulvet, men Teague er ikke en fantastisk skytter og produserer omtrent én 3er per kamp. Det er likevel en oppgradering fra Ricky Rubio som er kjent for å være en dårlig skytter. Timberwolves kan fort slite med at motstanderne trekker inn mot kurven og utfordrer dem til å vinne kampen med skyting, men de viste i fjor at de kan score effektivt ved å ta ballen til kurven og komme seg til free throws. De var ligaens 10. beste angrep i fjor og selv om de ikke har fått noen flere gode skyttere, har de heller ikke tapt noe særlig på den fronten. Det blir opp til Teague, Butler, og Wiggins å vise at de kan treffe åpne skudd. Towns kan også trekke ut i blant og treffe en 3er, men det er nok bedre for Timberwolves om han holder seg rundt kurven hvor han virkelig kan dominere. Hvis Timberwolves skal kunne henge med lag som Warriors og Rockets offensivt er de nødt til å skyte bedre enn de har gjort.

Tynn Benk

Et annet usikkerhetsmoment rundt dette laget er benken. Spesielt på guard er det tynt. Av benken kommer Jamal Crawford, som ikke har vært god på to år, Tyus Jones, og Aaron Brooks. Ingen av disse kommer til å bidra noe særlig og laget kommer til å slite når starterne tar seg en pause. Nøkkelen blir å spille hardt i forsvar og ikke tape for mye terreng når benken er på banen. Håpet er Crawford skal finne tilbake til seg selv og bli en pålitelig scorer av benken.

For at Timberwolves skal lykkes i år er de først og fremst avhengig av at Thibodeau strammer opp forsvarsspillet. Forhåpentligvis kan Butler hjelpe unggutta i Minnesota med forsvarsspillet. Det viktigste for Timberwolves i år er å komme seg tilbake til playoffs, men det kan bli vanskelig i en western conference som kanskje er sterkere enn noen gang. Timberwolves vant 31 kamper i fjor og det er forventet at de skal nærme seg 50 seiere i år. Det kan bli tøft for et lag som enda ikke har lært hvordan man vinner i NBA. Timberwolves rotet bort ledelser på over 10 poeng mer enn 20 ganger i fjor. Hvis de i år klarer å holde på disse ledelsene, samt spille bedre i forsvar, kan de vinne over 50 kamper.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s