La Liga, runde 6 – del 1

Etter sju rette i runde 4, enda vi opp med bare fem rette i midtukerunden. Rundens store overraskelse kom når Real Betis slo Real Madrid på Santiago Bernabeu. Valencia og Barcelona, begge slo til med storseier mot hhv. Malaga og Eibar onsdag kveld, mens Atletico Madrid vann den viktige bortekampen mot Athletic Bilbao. Åpningskampen i runde 6, Atletico Madrid mot Sevilla blir rundens godbit. Real Madrid skal besøke Alaves lørdag ettermiddag, mens Barcelona besøker nyopprykkede Girona senere på kvelden. Søndag kveldens storkamp for denne runden blir når Real Sociedad tar imot Valencia.

Lørdag 23. september

Atletico Madrid – Sevilla, 13:00.
Atletico slo til med en sterk borteseier mot Bilbao i midtuka, og er fortsatt ubeseiret denne sesongen med 3-2-0 og har 10-4 i målforskjell. Sevilla har også hatt en god start på sesongen og slo Las Palmas 1-0 på onsdag. Det var også den fjerde kampen uten baklengs for Sevilla etter fem serierunder. Filipe Luis er usikker hos vertene, mens Nolito mangler og Guido Pizarro er usikker hos Sevilla. Det er dermed duket for en tett og jamn kamp. Jeg spår en målfattig kamp og går for ingen mål/under 0.5 i 1.omgang (3.25 hos bet365) og under 2.5 totalt (2.06 hos Marathonbet). H

Alaves – Real Madrid, 16:15.
Alaves gikk på nok et tap i midtuka og tape denne gangen mot Deportivo og har dermed fem tap etter fem kamper og 0-8 i målforskjell. Real Madrid har dermed en veldig god mulighet til å riste av seg sjokktapet hjemme mot Betis i midtuka. Selv om Ronaldo var tilbake fra start av, hjalp det ikke mot et godt organisert Betis-lag. Real Madrid mangler Kroos, Benzema, Kovacic, Marcelo og Theo til bortekampen mot Alaves lørdag. Hjemmelaget mangler Hector Hernandez, mens Munir og Bojan er usikre. Real Madrid må komme tilbake til vinnersporet så fort som mulig for at avstanden opp til Barcelona ikke skal øke. Og da kan det bli en ketchup-effekt mot et Alaves-lag som har hatt en elendig start på sesongen. Real Madrid-seier og holder nullen (1.95 hos betway) og Ronaldo 2+ mål (3.00 hos Unibet) er spilltipsa for denne kampen. B

Malaga – Athletic Club, 18:30.
Malaga ble knust av Valencia på Mestalla og tapte hele 5-0 på tirsdag og det var lagets femte tap og har nå 0-0-5 og 1-11 i målforskjell før runde 6. Det ser med andre veldig mørkt ut for Malaga som har et tøft kampprogram i vente. Baskerne på sin side var ubeseiret etter de tre første kampene, men tapte først mot Las Palmas på bortebane (etter en sen scoring) forrige søndag og så ble det tap hjemme mot et sterkt Atletico Madrid-lag i midtuka. Gonzalo Castro er tvilsom hos gjestene, mens det stilles spørsmålstegn rundt Mikel Rico og Oscar De Marcos hos Bilbao. Borteseier til 2.67 hos Tempobet bør være et godt spill selv om hjemmelaget har fått hvile en dag mer enn bortelaget siden sist kamp. H

Girona – Barcelona, 20:45.
Girona spilte uavgjort borte mot Leganes i midtuka og har nå 1-2-2 og 3-5-målforskjell før runde 6. Utenom første kampen mot Atletico Madrid som resulterte i 2-2 har det nyopprykkede laget vært involvert i fire så og si jamne og målfattige kamper som er et godt tegn for et nyopprykka lag. Barcelona tok sin femte seier for sesongen på tirsdag da Eibar ble knust 6-1 på hjemmebane og har nå 5-0-0 og 17-2 i målforskjell. Lionel Messi var i storslag mens Luis Suarez satt på benken og enda opp med fire mål. I tillegg scoret «utskjelte» Paulinho for andre kamp på rad. Hovedtips for kampen: over 1.5 mål i 2.omgang (1.66 hos Unibet). Over 3.5 Girona-hjørnespark (1.95) hos Unibet) og Pause/Fulltid – Uavgjort/Barcelona (4.65 hos Marathonbet) kan vurderes. B

Tips – del 2, kommer søndag morgen.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s