La Liga, runde 5 – del 1

I runde 4 enda vi opp med sjur riktige tippetegn (av ti mulige) noe som vi er OK fornøyde med. I kampen Levante-Valencia tippa vi borteseier, men Levante ble ikke enkelt for Los Che og enda med uavgjort. De to andre «feilene» kom ved at vi var for optimist om Real Sociedad mot Real Madrid – vi tippa hjemmeseier mens hovedstadslaget tok med hjem alle poenga, mens Celta Vigo ble for svak mot Espanyol og tapte på bortebane (vi hadde kryssa av B). Vi satser på en minst like bra runde – i midtuka – som helga.

Tirsdag 19. september

Valencia – Malaga, 20:00.
Valencia med 1-3-0 så langt og spilte uavgjort borte mot Levante i helga. Marcelino har fått orden på Los Che selv om det er fortsatt en del å gå på, men det lover bra. Hjemmelaget har bare Nacho Gil og Ruben Vezo utilgjengelig på tirsdag. Malaga med fire tap og 1-7 i målforskjell i årets sesong så langt. Selv om det ble «bare 1-0-tap» borte mot Atletico Madrid og så kanskje til tider lyst ut, enda også forrige runde poengløs for Malaga. Onsdag mangler de Juan Carlos Perez og Youssef En-Nesyri – begge pga. skade. Valencia bør vinne mot et Malaga-lag som har vært svak så langt. Begge lag scorer ikke til 1.93 (hos Unibet) kan være et godt spill for de som vil ha litt høyere odds enn 1.68 (hos Tempobet) på hjemmeseier. H

Barcelona – Eibar, 22:00.
Barcelona slet seg til poengene borte mot Getafe, vann 2-1 og har dermed fire seirer og 11-1 i målforskjell før runde 5. Det store minuset er at Dembele ble skadet i helga og på mandag meldte klubben at han kan bli ute i tre og en halv til fire måneder. Da blir det spennende hva Valverde skal finne; om han skal legge om formasjonen eller prøve en av Denis/Deulofeu/Turan/Gomes på kanten. Uansett; er det ikke den aller vanskeligste motstanderen de møter tirsdag kveld når de tar imot Eibar. Baskerne har 2-0-2 så langt og slo Leganes i helga. Baskerne hadde to jamne mot Sevilla og Bilbao før den kampen. Mot katalanerne mangler baskerne Yoel Rodriguez, Fran Rico, Pedro Leon og Ivan Alejo, mens Ivan Ramis er usikker. Barcelona skal vinne dette oppgjøret, enkelt og greit. Men vi finner verdi i å spille på begge lag ikke scorer til 1.87 og Messi x2 mål til 2.75 – begge hos Unibet. H


Onsdag 20.september

Athletic Club – Atletico Madrid, 20:00.
Rundens storkamp mellom er mellom baskerne og hovedstadslaget. Bilbao har 2-1-1, tapte sin første kamp for sesongen i helga borte mot Las Palmas (1-0, målet kom på tampen av kampen). I tillegg valgte trener Ziganda å benke (hvile) Benat, Aduriz og Muniain, de to sistnevnte spilte siste halvtimen mens Benat kom inn på slutten av kampen. Baskerne mangler Yeray onsdag kveld, mens viktige Oscar De Marcos og Mikel Rico er usikker. Atletico har 2-2-0 der begge seirene har komt på hjemmebane, mens bortekampene mot Girona og Valencia har enda med poengdeling. Vi kan forvente oss et tett og jamn kamp, men det kan bli mange mål hvis det kommer et mål tidlig i kampen. Jose Gimenez og Vrsjalko er usikker hos bortelaget, mens Augusto Fernandez er fortsatt ute. 3.58 på H hos Marahtonbet er verdt et par kroner selv om Madrid er ikke et lag å kimse av. Over 2.5 mål til 2.55 hos Unibet kan også prøves. H

Leganes – Girona, 20:00.
Leganes med to strake tap mot Getafe og Eibar (nå i sist runde) etter to seier mot Alaves og Espanyol i de to første rundene. De har med andre ord møtt motstandere på sitt nivå og møter nyopprykkede Girona onsdag kveld. De imponerte med uavgjort i serieåpningen mot Atletico og seier borte Malaga runden etter, men har fått for tøft mot Sevilla og Bilbao de to siste rundene (tap begge to). Hjemmelaget mangler Jon Serantes, mens Tito og Ezequiel Munoz er usikker. Gjestene mangler Timor og Jose Aurelio til kampen, mens Pedro Alcala er tvilsom. Vi tror Leganes med hjemmebanefordelen sørger for at alle poenga blir hjemme i hovedstaden, god verdi hos Tempobet på H – 2.24. H

Deportivo La Coruna – Alaves, 21:00.
Deportivo med 0-1-3 og 5-11 i målforskjell så langt og ingen bra start med andre ord for Galicia-laget. I helga ble det 2-1-tap borte mot Betis. Blir det ikke seier onsdag kveld på hjemmebane kan det virkelig se mørkt ut. Men da er det kanskje ikke så verst å møte Alaves som har 0-0-4 og 0-7-målforskjell i tillegg til å ha sparket trener Zubeldia (på mandag). Hjemmelaget mangler Carles Gil, Pedro Mosquera og Ruben Martinez, mens Sidnei og Zakaria Bakkali er tvilsomme. Alaves har Victor Laguardia og Hector Hernandez ute, i tillegg er Bojan Krkic usikker. Begge lag trenger seier, men vi krysser av H pga. hjemmebanefordel rett og slett. H (2.00 hos Tempobet), over 2.5 mål (2.27 hos Marathonbet) og over 1.5 mål i 1.omgang (3.40 hos bet365) er spilltipsa for denne kampen. H

Sevilla – Las Palmas, 22:00.
Sevilla har starta sesongen bra, har 3-1-0 og 6-1-målskjell og ligger på 2.plass – to poeng bak serielder Barcelona. I helga ble det en 1-0-seier borte mot Girona, men kunne ha blitt mer. Las Palmas tok sin andre seier på rad hjemme mot Bilbao i helga – målet kom på tampen av kampen. Sevilla er et godt hjemmelag og bør slå Las Palmas. Sevilla mangler Banega onsdag kveld, mens Nolito er usikker. Bortelaget mangler Sergi Samper, Tana og Alen Halilovic, i tillegg er Dani Castellano og Pedro Bigas usikker. Lite verdi i å spille på hjemmeseier. Over 5.5 Sevilla-hjørnespark (1.74 hos Unibet) er et brukbart spill for denne kampen. H

Real Madrid – Real Betis, 22:00.
Real Madrid med seier borte mot Real Sociedad sist selv med mange sentrale spille ute og har dermed 2-2-0 og 9-4 i målforskjell før runde 5. Real Betis slo Deportivo 2-1 hjemme i helga og har dermed 2-0-2 etter fire kamper der begge seirene har kommet hjemme på Benito Villamarin. Los Blancos får endelig tilbake Cristiano Roanldo fra karantene, men har Benzema, Kovacic og Theo ute men Vallejo og Kroos er usikre/tvilsomme. Bortelaget mangler Joel Campbell og Alin Tosca, mens det er usikkerhet om Juanjo Narvaez er frisk. Lite verdi i å spille på hjemmeseier. Hjemmelaget vinner og holder nullen til 2.11 hos Marathonbet og Ronaldo 2+ mål til 2.60 er tipsa for denne kampen. H

 

Tips til torsdagskampene kommer torsdag kveld.

Torsdag 21. september

Villareal – Espanyol, 20:00.

Celta Vigo – Getafe, 21:00.

Levante – Real Sociedad, 22:00

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s